12.9 C
Corfu
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάει και η Βαρκαρόλα της Παλαιοκαστρίτσας

Θύμα (και αυτή) της αυστηροποίησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, η ανακοίνωση των διοργανωτών.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, στο Φρούριο.  Συνδεδεμένη με τις εκδηλώσεις της 11ης Αυγούστου. Απ’ το ’97, εκτός πόλης. Κύρια, εκεί: Παλαιοκαστρίτσα. Κατ’ αρχήν, απ’ την κοινότητα Λακώνων, σε συνεργασία με το Scuba Diving Center, την I.Μ. Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας και τη συμμετοχή ντόπιων λεμβούχων και φορέων.

ΤΟΤΕ, Ιούλιο, 13, ανήμερα της εορτής της μικρής εκκλησιάς, στον όρμο Παλαιοκαστρίτσας. Τα επόμενα χρόνια, υπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λακώνων, μεταφέρθηκε. Αρχές Αυγούστου. Η θεματική, εντυπωσιακή αναπαράσταση της άφιξης του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων, ναυαγός, απ’ την οργή του Ποσειδώνα. Ο Αλκίνοος, η Ναυσικά, η χείρα βοηθείας για την επιστροφή του στην Ιθάκη. Καΐκια, πλωτές εξέδρες, μαζορέτες, χορευτές, ηθοποιοί, πυροτεχνήματα και μουσική, ζωντανεύουν το μύθο. Και η παράδοση, φέτος… (μαύρο στην οθόνη)…

ΑΝΑΒΟΛΗ και για τη φετινή Βαρκαρόλα της Παλαιοκαστρίτσας, έφερε η έξαρση του κορωνοϊού και η αυστηροποίηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

ΟΠΩΣ γνωστοποίησαν σήμερα (3/8) το απόγευμα οι ιθύνοντες της «Οδύσσειας», «με δεδομένη την κατάσταση που βιώνει η χώρα, αλλά και η διεθνής κοινότητα, τα μέτρα που έχουν παρθεί, αλλά και το αβέβαιο χρονικό διάστημα εξέλιξης των πραγμάτων, καθίσταται αντικειμενικά αδύνατη η διοργάνωση της εκδήλωσης». Με δημόσιες, παράλληλα, ευχαριστίες προς «τους χιλιάδες εγχώριους, αλλά και από το εξωτερικό φίλους μας, για την κατανόηση και τη διαχρονική τους στήριξη».

ΠΩΣ καταλήγει η ανακοίνωση; Με τη διαβεβαίωση ότι το 2021 «θα είμαστε και πάλι κοντά σας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τότε».

▪ Εκκρεμεί η ενημέρωση για τις Βαρκαρόλες σε Κασσιόπη, Αγ. Σπυρίδωνα / Περίθεια και Πετριτή, που επίσης έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια…

© Photo Credits: Αλέξανδρος Μελίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ