11.9 C
Corfu
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Στο Ηρώδειο, με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο Ρουβάς

Η συνεργασία – έκπληξη του καλοκαιριού (12/9), η σφραγίδα ΚΑΣ του Ιουλίου, η τραγωδία «Βάκχαι» του ’13 και η συνεργασία των δυο καλλιτεχνών το ’15.

Eπιμέλεια: Ηλίας Αλεξόπουλος

ΑΝΕΥ δεύτερης συζήτησης, η (αναπάντεχη) συνεργασία – βόμβα του καλοκαιριού… Για το Ηρώδειο ετοιμάζεται ο Σάκης Ρουβάς. Όπου, καταπώς ανακοινώθηκε, θα εμφανιστεί το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου (21.00), με την διάσημη σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, σε μια μοναδική βραδιά («SONIA and SAKIS sing the Classics»), ερμηνεύοντας διαχρονικά τραγούδια του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, ντουέτα και σόλο ερμηνείες.

ΕΡΓΑ των Μίκη Θεοδωράκη, Lucio Dalla, Γιάννη Σπανού, Ennio Moriccone, Μίμη Πλέσσα και λοιπών… «Caruso, «Άρνηση» / «Στο περιγιάλι το κρυφό», «Time to say Goodbye», «Σε έχω ερωτευτεί», «Smile», «Άνθρωποι Μονάχοι» και άλλα Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου, Θεόδωρου Ορφανίδη και συνοδεία της καταξιωμένης Oρχήστρας «Mobile», σ’ ένα στοίχημα που φιλοδοξεί να αποδείξει πως δύο καλλιτέχνες προερχόμενοι από διαμετρικά αντίθετες πλευρές του μουσικού στερεώματος, μπορούν να συνυπάρξουν δημιουργικά επί σκηνής. Και δη μια σκηνή με το ασύλληπτο ειδικό βάρος του Ηρωδείου…

ΣΗΜΕΡΑ (11/8) το βράδυ, ο Ρουβάς, μέσω Instagram, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την πρώτη ever εμφάνισή του στο χώρο. Τι περιελάμβανε η ανάρτηση; Μια φωτογραφία του με τη Θεοδωρίδου, μια πρόσκληση («σας περιμένουμε…») και μια υπόσχεση: για μια αξέχαστη βραδιά «γεμάτη τραγούδι, συναίσθημα και συγκίνηση…»

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ πως αν και η πλήρης ταυτότητα της εκδήλωσης έγινε γνωστή σήμερα (11/8), η εμφάνιση Ρουβά – Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο είχε «σφραγιστεί» απ’ τον Ιούλιο, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο αρχαίο Θέατρο (έγκριση από το ΚΑΣ 21 μουσικών και θεατρικών παραγωγών από τα 30 αιτήματα που υπεβλήθησαν στην αρμόδια επιτροπή του ΥΠΠΟ).

Η… υποψηφιότητα δε στερήθηκε… κουβέντας, λένε οι γνωρίζοντες. Το «πράσινο φως», ωστόσο, απ’ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έβαλε τελεία.

ΚΑΙ ΜΙΑ υπενθύμιση: για τον Κερκυραίο pop star δεν είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί στο χώρο. Είχε προηγηθεί το 2013 η συμμετοχή του, ως Διόνυσος, στην τραγωδία «Βάκχαι», του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, όπου, μετά από περιοδεία ανά την Ελλάδα, κατέληξαν για δύο παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Συγκεντρώνοντας μάλιστα, θετικές κριτικές…

ΟΠΩΣ δεν είναι αυτή και η πρώτη του συνεργασία με τη σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου. Σεπτέμβριο του ’15, πιθανόν να θυμάστε την κοινή τους συναυλία στο Άλσος Νέας Σμύρνης (έναρξη Ιωνικών Γιορτών), επίσης υπό την μαεστρική καθοδήγηση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

Τιμές εισιτηρίων: 25 – 75 ευρώ

Φοιτητικά / Ανέργων: 25€ (ΣΤ ζώνη Άνω Διάζωμα, σε περιορισμένο αριθμό)

-ΣΤ ζώνη (Άνω Διάζωμα: 28€)

-Ε ζώνη (Άνω Διάζωμα): 33€

-Δ ζώνη (Άνω Διάζωμα): 38€

-Γ ζώνη (Κάτω Διάζωμα): 45€

-Β ζώνη (Κάτω Διάζωμα): 55€

-Α ζώνη (Κάτω Διάζωμα): 65€

-Διακεκριμένη (Κάτω Διάζωμα): 75€

-ΑΜΕΑ: 35€ (μόνο τηλεφωνικά στο 2107234567).

Προπώληση

www.ticketservices.gr, τηλ. 210 7234567, εκδοτήρια ticket services και Ελληνικού Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39, ταμεία Ηρωδείου και καταστήματα Public (+1 € ανά εισιτήριο).
Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +3,72%

Πληροφορίες
-Όλες οι θέσεις και στο κάτω και στο άνω διάζωμα είναι αριθμημένες
-Οι θέσεις έχουν χωριστεί σε ομάδες των δυο και των τριών καθισμάτων, ενώ προβλέπεται και ένας αριθμός μεμονωμένων θέσεων.
-Οι γειτονικές θέσεις αγοράζονται απαραιτήτως μαζί.
-Έχει υπάρξει πρόβλεψη για την τήρηση των υποχρεωτικών αποστάσεων μεταξύ των θέσεων.
-Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ