11.9 C
Corfu
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συναυλία των «Planet Caravan» για τη Μαίρη…

Δευτέρα (7/9) στο Γυμναστήριο, προς υποστήριξη του αγώνα ζωής της 27χρονης Μαίρης Κασταμονίτη.

ΕΚΤΕΝΗΣ ανταπόκριση της κερκυραϊκής ευαισθησίας για τον αγώνα ζωής που δίνει η 27χρονη, Μαίρη Κασταμονίτη…

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της έγινε ευρέως γνωστή τις τελευταίες μέρες, μέσω της, εν εξελίξει, διαδικτυακής καμπάνιας της πλατφόρμας gofundme.com. Με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την πολυδάπανη χειρουργική επέμβαση, στην οποία πρέπει να υποβληθεί άμεσα, αλλά, σε δεύτερο χρόνο, και την κάλυψη όλων των απαιτούμενων χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ μη γνωρίζοντες, η 27χρονη (βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, όπου υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων), πάσχει από μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου: κακοήθες τεράτωμα στον αριστερό πνεύμονα. Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό του οργανισμού, η εν λόγω (προηγμένη) εγχείριση αποτελεί τη μοναδική της ελπίδα. Ιατρός βρέθηκε, ωστόσο, καθώς προέρχεται απ’ τον ιδιωτικό τομέα, το κόστος της χειρουργικής επέμβασης – διαμονή σε ιδιωτικό νοσοκομείο είναι πολύ υψηλό.

Στο χώρο της συναυλίας, δίπλα στο αναψυκτήριο, θα υπάρχει κιόσκι, όπου ο καθένας θα μπορεί να  συνδράμει με το χρηματικό ποσό που δύναται.

ΠΛΗΝ, λοιπόν, της ήδη ανταπόκρισης του κόσμου σε επίπεδο καταθέσεων, αλλά και των επιμέρους πρωτοβουλιών (ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση επιχείρησης στο Λιστόν, όπου το προσωπικό αποφάσισε να διαθέσει τα tips των ημερών για την ενίσχυση του σκοπού), ανακοινώθηκε κι αυτό: η πραγματοποίηση συναυλίας του κερκυραϊκού ροκ συγκροτήματος «Planet Caravan», τη Δευτέρα, 7/9 και ώρα 20.30 (ελεύθερη είσοδος) στον Κερκυραϊκό Γ.Σ. / Γυμναστήριο για την οικονομική ενίσχυση της Μαίρης (με τήρηση, αυτονόητα, όλων των προβλεπόμενων μέτρων). Να είστε εκεί…

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ πως στο ενημερωτικό της πλατφόρμας ενίσχυσης, από πλευράς του περιβάλλοντος της Μαίρης, κατατίθεται και η εξήγηση για το γεγονός ότι επιλέχτηκε το άνοιγμα υποστηρικτικού λογαριασμού εκεί και όχι σε κάποια τράπεζα: «Αρχικά», διαβάζουμε, «είχαμε δώσει έναν λογαριασμό ελληνικής τράπεζας για τη Μαίρη, ώστε να μαζευτούν τα χρήματα, όμως, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες (έγκριση από Υπουργείο για την αυξημένη ροή καταθέσεων κ.τ.λ.) δεν επιτρέπουν να συνεχιστεί η συλλογή χρημάτων με αυτόν τον τρόπο, καθώς είναι χρονοβόρες και χρόνος δεν υπάρχει για την περίπτωση της 27χρονης…»

ΚΑΙ το κείμενο, συνεχίζει: «Επειδή ο λογαριασμός της δεν προορίζεται για συγκέντρωση χρημάτων, όταν εισέρχονται χρήματα με γρήγορο ρυθμό, η τράπεζα αποκλείει τον λογαριασμό! Ενώ για να δημιουργήσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό για έναν έρανο, χρειάζεστε μια υπουργική απόφαση που μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες… Δυστυχώς, η μόνη συγκέντρωση χρημάτων που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι μέσω της σελίδας Go Fund Me… Κάντε δωρεά σε AUD και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα χρήματα θα προκύψουν απευθείας στη Μαίρη». Με παράλληλη έκφραση των θερμών ευχαριστιών προς «όλους τους Έλληνες πολίτες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τον Μαίρη».

Για το λογαριασμό / πλατφόρμα πατήστε ΕΔΩ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ