12.9 C
Corfu
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Προσκοπείο γέμισε γλυκιές μυρωδιές και πολύ πολύ κόσμο!

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα, όπως κάθε χρόνο, το Προσκοπείο στο Φαληράκι γέμισε από μικρούς και μεγάλους που τίμησαν με την παρουσία τους, τους Κερκυραίους προσκόπους οι οποίοι για μία ακόμη φορά κέρασαν ζεστές τηγανίτες τ’ Αγιού ή κοινώς λουκουμάδες!

Παλαιότερα, οι πιστοί κατανάλωναν τηγανίτες για να ανταπεξέλθουν στην κούραση κατά την ολονύκτια λειτουργία που γινόταν στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα την παραμονή της γιορτής του. Σιγά σιγά αυτό μετατράπηκε στο έθιμο που όλοι ξέρουμε και οι Κερκυραίοι πρόσκοποι δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν χωρίς λαχταριστούς λουκουμάδες!

Παράλληλα τα Συστήματα πραγματοποίησαν Bazaar με χειροτεχνίες, γλυκά και λιχουδιές που μόνο οι Πρόσκοποι ξέρουν να δημιουργούν.

Την παράσταση στους μεγάλους “έκλεψε” το ζεστό κρασί ενώ απολάμβαναν “μετά μουσικής” το hot dog τους! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν στον πανέμορφο χώρο του Προσκοπείου κάνοντας διαλείμματα για λουκουμάδες και γλυκά!

Όπως ενημέρωσε ο Κωνσταντίνος Καραμπάτσος (Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κέρκυρας), οι πρόσκοποι πιστοί στη λογική ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν σε καμία περίπτωση φυσικό δέντρο, ούτε θα πάρουν ένα ψεύτικο αγοραστό, προχωρήσαν για άλλη μια χρονιά σε μια κατασκευή γεμάτη προσκοπική τεχνική και χριστουγεννιάτικα στολίδια, διαφορετική από την περσινή χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ