10.9 C
Corfu
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρίκετ: Δράσεις για τα 160 χρόνια της Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρουσία μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και συγκεκριμένα του Πρόεδρου Κυριάκου Κατσώρα, του Αντιπρόεδρου Στυλιανού Γούστη και του Διευθυντή Ευάγγελου Χειμαριού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και η Πολιτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Μs Jaime Turner.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης έμφαση δόθηκε στην παραγωγική και αντισταθμιστική αξία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και την πολυεπίπεδη προσφορά της χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο κ. Βρούτσης επισήμανε τη σημασία της νησιωτικότητας ως κριτήριο αξιολόγησης η οποία θα ενισχύσει τόσο τα αθλητικά σωματεία όσο και την Ομοσπονδία. Τέθηκε στον Υπουργό το ζήτημα της έλλειψης αθλητικής εγκατάστασης στην Αθήνα για την διεξαγωγή των αγώνων και προπονήσεων των Αθηναϊκών ομάδων όσο και για την ανάληψη διεθνών διοργανώσεων οι οποίες θα παρέχουν ανεκτίμητη προβολή της χώρας στο εξωτερικό και θα επιφέρουν οικονομική και αγωνιστική ανάπτυξη. Διευρευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου η διάθεση χώρου στο Ολυμπιακό χωριό και για το μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα, θα υπάρχει επικοινωνία και προσπάθεια θετικής έκβασης.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρέσβη της Μ. Βρετανίας Matthew Lodge, ο οποίος υποδέxτηκε τα μέλη του Δ.Σ. στην οικεία του στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν προγραμματισμένες δράσεις με την ομάδα των ΑUTHORS το 2024 στην Αθήνα και στην Κέρκυρα και τη διεξαγωγή τουρνουά με την συμμετοχή Βρετανικών Σχολείων. Συζητήθηκε το θέμα της γηπεδικής εγκατάστασης στην Αθήνα για το οποίο ο Πρέσβης θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού. Παράλληλα στο πλαίσιο της επετείου 160 ετών από την Ένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα συζητήθηκαν επικείμενες δράσεις πολιτιστικές και αγωνιστικές.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τους εκπροσώπους των Αθηναϊκών ομάδων οι οποίοι ενημερώθηκαν για την επικαιροποίηση στοιχειών τους τόσο ως προς την Ομοσπονδία όσο και προς την ΓΓΑ για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την διάθεση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Συζητήθηκαν επίσης λεπτομέρειες για την διεξαγωγή τουρνουά με την ονομασία Attica Winter Cup.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα στο πλαίσιο παραχώρησης έκτασης στον Μαραθώνα για την διαμόρφωση γηπέδου. Τους χώρους επισκέφτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να εξετάσουν την καταλληλότητα τους και την ένταξή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα για συνάντηση, το Βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα για την παρουσία του με σκοπό την ενίσχυση των αιτημάτων, τον Πρέσβη Matthew Lodge για την εξαιρετική φιλοξενία του και την βοήθεια του στις προσπάθειες και την Πολιτική Σύμβουλο Jaime Turner για την παρουσία της στη συνάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ