13.9 C
Corfu
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Corfu Design Route: η Κέρκυρα της δημιουργίας σε online οδηγό

Η Πρώτη διαδρομή ανακάλυψης της σύγχρονης,  δημιουργικής Κέρκυρας είναι γεγονός!

O νέος εξαιρετικός οδηγός – Κερκυραϊκής δημιουργίας- είναι γεγονός. “Α Corfu Design Route”, λέγεται, όπου 11 designers και brands μας προτρέπουν να δούμε την “άλλη Κέρκυρα”. Την Κέρκυρα της σύγχρονης δημιουργίας και της έμπνευσης, την Κέρκυρα που… ζει, εργάζεται κι εμπνέεται από το μαγευτικό αυτό τοπίο. Τη σύγχρονη Κέρκυρα.

Το “Corfu Design Route” συγκεντρώνει 11 δημιουργούς που δίνουν το δικό τους στίγμα της σύγχρονης Κέρκυρας της δημιουργίας και του design. Σε κρυφές γωνιές πολυσύχναστων οδών, σε καντούνια, στις παρυφές της πόλης της Κέρκυρας, αλλά και σε ήσυχα χωριά, ανάμεσα σε υπεραιωνόβιους ελαιώνες και στην κυριολεκτική άκρη της Ελλάδας, οι designers, τα brands και οι δημιουργοί που απαρτίζουν το Corfu Design Route σας καλούν να δείτε την Κέρκυρα μέσα από την δική τους ματιά και τις δικές τους δημιουργίες.

Η Χριστίνα Μαρτίνη των Ancient Greek Sandals δήλωσε: “Μαζευτήκαμε δέκα δημιουργοί που ζούμε στην Κέρκυρα και εμπνεόμαστε από το μαγευτικό περιβάλλον της  και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της.  Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την σύγχρονη δημιουργία που εδράζει στο νησί μας και την σύγχρονη ματιά μας.  Είμαστε μια κοινότητα δημιουργών και συγχρόνωνbrands με κοινές αξίες και οπτική,  που μεγαλώνει κάθε χρόνο και αυτή την κοινότητα θα θέλαμε να ανακαλύψετε!”

Η συν-ιδρυτής του οδηγού Μυρτώ Ζηρίνη δήλωσε: «Χαιρόμαστε που μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε μια άλλη πτυχή της Κέρκυρας. Το νησί μας προσφέρει πολλά περισσότερα από τον γνωστό καλοκαιρινό ήλιο και την θάλασσα μιας και εδώ και καιρό φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη δημιουργική κοινότητα. Το Corfu Design Route είναι μια πρόσκληση και μια πρόκληση από μας να αλλάξουμε το γνωστό αφήγημα της Κέρκυρας εστιάζοντας πια στην υπεύθυνη τοπική παραγωγή, την καινοτομία και την ιδιαιτερότητα μας που προσδίδει ο τόπος. Μέσω του Corfu Design Route έχουμε πλέον τον τρόπο να αποκαλύπτουμε την Κέρκυρα που εμπνέει.”

Δείτε και κατεβάστε τον οδηγό στο www.corfudesignroute.gr

Τα  brands και οι δημιουργοί που απαρτίζουν τον οδηγό του design της Κέρκυρας, είναι:

Ancient Greek Sandals:   Χειροποίητα σανδάλια που παράγονται στην Ελλάδα από επιδέξιους εγχώριους τεχνίτες χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές μεθόδους που επιβίωσαν μέσα στους αιώνες.

CHOE: Χειροποίητα φυσικά κεριά που εμπνέονται από τον αρχαίο και σύγχρονο κόσμο, με έμφαση στην τέχνη και το design και με την υπογραφή των Ελληνικών Μεσογειακών αρωμάτων.

Corfoot: Το πρώτο Ελληνικό brand που κατασκευάζει χειροποίητα ποιοτικά δερμάτινα βρεφικά παπούτσια και παντόφλες για μικρούς και μεγάλους της κατηγορίας barefootshoes στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Maison Petretin: Μια σύγχρονη capsule συλλογή από ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα.

Kalogerou:  Σχεδιασμός, οργάνωση και λειτουργία ενός νέου προγράμματος artist-in-residence, στο Χωριό των Οθωνών. Έναρξη δράσεων την άνοιξη του 2022.

Dr. Kavadias Organic Farm: Ένα πολυλειτουργικό αγρόκτημα με κύρια δραστηριότητα τη παραγωγή του βιολογικού ελαιόλαδου “Dr. Kavvadia”.

Garage 21 Performance Arts Center: Ένας τόπος  να επικοινωνείς μέσα από το σώμα σου.

Loner: Ένα Ελληνικό ανεξάρτητο δημιουργικό brand αφιερωμένο στο slow living που προσφέρει μια μόνιμη συλλογή από τσάντες και ρούχα για την καθημερινότητα.

Σαπωνοποιία Πατούνη: Μια ιστορική σαπωνοποιία που παράγει αγνά σαπούνια ελιάς με σεβασμό στην παράδοση.

Salty Bag: Χειροποίητες τσάντες και σακίδια αριστοτεχνικά σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από επαναχρησιμοποιημένα πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών. 

Myrto Zirini Ceramics: ένα μικρό εργαστήρι σύγχρονης κεραμικής όπου παράγονται χειροποίητα γλυπτικά αντικείμενα, σε οργανικά σχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ