TO ΔΙΑΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στη χτεσινή συναρπαστική βραδιά που διοργανώθηκε με αφορμή το αέτωμα της Γοργούς που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό μας Μουσείο, και τις σύγχρονες αντανακλάσεις του Μύθου στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στους ομιλητές μας που έθεσαν με τον τρόπο τους ο καθένας προβληματισμούς, απόψεις, προτάσεις, αλλά μας ταξίδεψαν στο μύθο, την ιστορία αλλά και τις παραδόσεις κι εκφράσεις της Κέρκυρας γύρω από τη θέση της γυναίκας, τις διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος, τις νέες απαιτήσεις που απαιτεί η συμβίωση και η πρόοδος στις σχέσεις των φύλων, αλλά κυρίως η ανάγκη εξάλειψης της βίας, από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κα Λιάνα Τσιρίδου που έθεσε μαχητικά, τα πανάρχαια ζητήματα επιβολής του ισχυρότερου πάνω στον αδύναμο, τη συγγραφέα και δρ. κα Μαρία Καμονάχου, που με τον παραμυθένιο και ορμητικό τρόπο της, μας ταξίδεψε από τους Κενταύρους της Μυθολογίας, στην Κέρκυρα τον καιρό της Βενετοκρατίας και σε ξεχασμένες εκφράσεις που κρύβουν έμφυλα στερεότυπα, το νευρολόγο κο Σπίγγο, που θύμισε τη γυναικεία πλευρά όλων των ανθρώπων-γυναικών και αντρών- και πως την ακρωτηριάζουμε, και τέλος τη ψυχίατρο κα Αννέτα Τσελέντη, επιστημονική υπεύθυνο της ΔΗΜΟΠ ‘Νίκος Μώρος’, συνδιοργανωτή και αρωγό της χτεσινής μας εκδήλωσης, η οποία ανέλυσε τους τρόπους που οφείλουμε να ανιχνεύσουμε για να συγκλίνουμε, και να βαδίσουμε επιτέλους σε μία κοινωνία ανοχής και συμπερίληψης.



Ελπίζουμε ότι η συζήτηση που διηύθυνε εμπνευσμένα η δραματουργός και σκηνοθέτις κα Τζωρτζίνα Κακουδάκη και συνεχίστηκε ως αργά τα μεσάνυχτα, συντροφιά με ένα υπέροχο κοινό, καθώς και η υπόσχεση που δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου κο Δημήτρη Μεταλληνό, εκπροσωπώντας τη Δήμαρχο μας κα Μερόπη Υδραίου και την Πρόεδρο του ΔΙΑΠΕΘΕ κα Τζάννε, τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη του Δ.Σ. κο Μπούρα, κα Τσιριγώτη και κο Μαυρωνά που συμμετείχαν σε αυτήν, ότι το Θέατρο θα βρεθεί κοντά στα κοινωνικά ζητήματα, την εκπαίδευση και την αγωγή ψυχής, απαραίτητα στις συνθήκες που βιώνουμε, θα έχει συνέχεια και στήριξη.
Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην Έφορο Αρχαιοτήτων κα Ρηγάκου, που η επιστημονική και ουσιαστική συνδρομή της υπήρξε το έναυσμα για αυτές τις εκδηλώσεις εμπνευσμένες από τον Αρχαίο μας Πολιτισμό.
Να μη ξεχάσουμε τέλος την πολύτιμη συμβολή των ηθοποιών του ΔΗΠΕΘΕ, Αγγελικής Μιχαλοπούλου, Αλεξάνδρας Παγιατάκη και Μάχης Πουλιάση, καθώς και τη ‘θεραπευτική’ επίδραση της ‘Healing Band’ με τους Πράξιλλα Μπότου, Βασίλη Μανέτα, Ειρήνη Αρακλειώτη. Τίποτα όμως δε θα ήταν το ίδιο, χωρίς τα εμπνευσμένα βίντεο της Μαριάνας Γιαννείου. Τους ευχαριστούμε όλους για την καλλιτεχνική τους συνδρομή.