14.9 C
Corfu
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συναυλία της Φιλαρμονικής “Μάντζαρος” τη Μ. Δευτέρα

Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 21.00, το Μουσικό Σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» πραγματοποιεί την ετήσια Συναυλία των Αγίων ημερών του Πάσχα, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Η Συναυλία μας φέτος τιτλοφορείται «Εν Ειρήνη» κι επιθυμούμε να εκφράσει το μήνυμα των ημερών μας για την ανάγκη Ειρήνης στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Σε αυτήν θα εκτελεστούν μουσικά έργα των T. Albinoni: «Κοντσέρτο για τρομπέτα» με σολίστ το Δημήτρη Γκόγκα [πρώτη τρομπέτα της Κ.Ο.Θ.], Bert Appermont: «Η κιβωτός του Νώε», W. R. Wagner: «Πένθιμο εμβατήριο του Siegfried», G. Verdi: «Dies Irae», J.de Haan: «Banja Luca», ένα εμβληματικό έργο στο οποίο ο συνθέτης εκφράζει τα συναισθήματά του για τον εμφύλιο πόλεμο που έπληξε την πρώην Γιουγκοσλαβία κ.α.

Σχετικά με το έργο «Banja Luca» που εκτελείται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, αξίζει να πούμε τα εξής: Το όνομα της πόλης Banja Luca αναφέρεται στα λουτρά του Ευαγγελιστή Λουκά. Είναι πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης σε στρατηγική θέση η οποία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τον εμφύλιο πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ξαναδημιουργήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια.

Επίσης στη Συναυλία, ως είναι καθιερωμένο, θα ακουστούν, στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, οι γνωστές μάρτσιες «Calde Lacrime» του Cesare de Michelis, «Μάρτσια Funebre» του G. Verdi και «L΄Ultimo Viago» του Ν. Φαρούγγια.

Τη συναυλία θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σωκράτης Άνθης.

Τα εισιτήρια, ύψους €8 για τους ενήλικες και €5 για τα παιδιά, θα διατίθενται από την Τρίτη 12 Απριλίου έως και το Σάββατο του Λαζάρου, στο κτήριο της ΦΕΜ, οδός Φιλαρμονικής 23, κάθε πρωί 10.00 με 12.00 και απόγευμα 18.00 με 20.00 (το Σάββατο μόνο πρωί), ενώ θα διατίθενται και στο Δημοτικό Θέατρο τη Μεγάλη Δευτέρα και 1 ώρα πριν την έναρξη της Συναυλίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 6976 835014.

Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά και καλό Πάσχα, το πρώτο που θα έχουμε ξανά την τύχη να το ζήσουμε κανονικά, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ