16.9 C
Corfu
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκθεση «Περιπλανώμενοι Nομάδες στην Κεντρική Ασία» στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Επισκεφτείτε την τρέχουσα περιοδική έκθεση: «Περιπλανώμενοι Nομάδες στην Κεντρική Ασία» από την ιδιωτική συλλογή του Frank Martin Diehr, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Η έκθεση εστιάζει αποκλειστικά στους σάκους των νομάδων της Κεντρικής Ασίας, τους Baluch, και σε γειτονικά φύλα που υφαίνουν στην παράδοσή τους. Η έκθεση παρουσιάζει 28 υφαντούς σάκους αποθήκευσης και μεταφοράς των νομάδων της Κεντρικής Ασίας.

Οι σάκοι για μεταφορά αντικειμένων και τροφίμων με καμήλες και άλογα αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά υφαντά των νομάδων Baluch.

Καθώς τα υφαντά έχουν υφανθεί αποκλειστικά από γυναίκες, η έκθεση έχει σκοπό αναδείξει την καλλιτεχνική τους αξία και να υπογραμμίσει την συμβολή της γυναίκας-δημιουργού στην ιστορία της νομαδικής τέχνης.

Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του Frank Martin Diehr, συλλέκτη και συγγραφέα για τα χαλιά και τα υφαντά των Baluch, από το Wuppertal της Γερμανίας.

Την έκθεση επιμελήθηκαν η Δέσποινα Ζερνιώτη CMG, Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, και η Κασσιανή Καγκουρίδη, Προϊσταμένη του Τμήματος Μουσειακών Συλλογών του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης.

Διάρκεια έκθεσης: 1/3/2022 – 8/10/2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ