14.9 C
Corfu
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Δωρεά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο Ερείκουσας

ΔΩΡΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ»» (ΠΔΜ – ΑΠΘ) ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ). Ο υποψήφιος...

To Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπρόσωπος των ελληνικών ΑΕΙ στην Πράγα

Στη διάσκεψη των Γενικών Διευθυντών Ανώτατης Εκπαίδευσης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2022, συμμετείχε...

Εγκαίνια για το νέο βρεφικό σταθμό στα πρώην ΚΑΠΗ

Τα εγκαίνια ενός ακόμα βρεφικού σταθμού στην οδό Ακαδημίας στην Πόλη της Κέρκυρας (πρώην ΚΑΠΗ), πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13.15...

Δηλώσεις συμμετοχής φορέων για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κ. Κέρκυρας

Από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανακοινώνεται: Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, διοργανώνει σειρά δράσεων...

‘Ηλιος & δέρμα: μια περίπλοκη σχέση

Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε για σχεδόν δυο χρονιά είχε σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές μας και έχει βοηθήσει πολλούς από εμάς να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικές είναι κάποιες αξίες, ειδικά η υγεία, η αλληλεγγύη και η προστασία του περιβάλλοντος.

Έχοντας αυτό κατά νου, η uriage, ένα brand που έχει ήδη υιοθετήσει μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση με δέσμευση την προστασία των κοραλλιών, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα, επανασχεδιάζοντας την αντηλιακή της σειρά, bariésun. Ενώ η προστασία του δέρματος από τις ακτίνες uv και άλλα είδη ηλιακής ακτινοβολίας, είναι απαραίτητη, δεν πρέπει να βλάπτει το περιβάλλον.

Το 2022, η uriage προσφέρει ακόμα πιο αποτελεσματικά αντηλιακά προϊόντα, τα οποία έχουν την ικανότητα να προστατεύουν το dna από τις ακτίνες uv και το blue light, και ενισχύει την δέσμευση της να προστατεύσει το περιβάλλον με φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και συνθέσεις που σέβονται τα κοράλλια.

ΗΛΙΟΣ & ΔΕΡΜΑ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΣΧΕΣΗ

Ο ήλιος είναι η πηγή ζωής στην Γη. Είναι ακτινοβολία η οποία, μέσω του φωτός και της θερμότητας που εκπέμπει, δίνει την δυνατότητα της φωτοσύνθεσης στα φυτά και στο νερό να υπάρχει σε υγρή μορφή. Ο ήλιος επίσης ευνοεί την ευημερία μας, μέσω της έκκρισης των ενδορφινών και τη σύνθεση της βιταμίνης D. Παρόλα αυτά, τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα δεν πρέπει να μας αφήσουν να ξεχάσουμε τους κινδύνους που έχει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη ζημιά στο DNA και στα κύτταρα του δέρματος , τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Από το ηλιακό έγκαυμα στον καρκίνο, τα αποτελέσματα της ηλιακής ακτινοβολίας

Ο ήλιος εκπέμπει διάφορα είδη ακτινοβολίας. Οι ακτίνες UVB έχουν σχετικά μικρό μήκος κύματος και υψηλή ενέργεια, που μπορεί να καταστρέψει το δέρμα. Οι ακτίνες UVA έχουν πιο μακρύ μήκος κύματος και ενώ δεν γίνονται αισθητές μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα (σε βαθμό 60% στην επιδερμίδα και 40% στο χόριο). Το blue light και οι υπέρυθρες επίσης εισχωρούν βαθύτατα  στο  δέρμα αλλά έχουν χαμηλή ενέργεια.

Παρόλο που η επίδραση των ακτίνων UVB είναι πιο εμφανής (Κάψιμο από τον ήλιο, που εμφανίζεται μέσω ερεθισμού του δέρματος ή ακόμα και εγκαυμάτων) όλες οι ακτινοβολίες παράγουν ελεύθερες ρίζες και η δυνατή ενέργεια που απελευθερώνουν δημιουργεί ζημιά στο DNA.

Η πρώτη και πιο εμφανής αντίδραση είναι το μαύρισμα, ο χρωματισμός είναι σημάδι ότι το δέρμα προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του. Μακροπρόθεσμα, η ακτινοβολία προκαλεί γήρανση στο δέρμα, καταστρέφοντας το κολλαγόνο και τις ίνες ελαστίνης. Τέλος, πέρα από τις μεταλλάξεις του DNA, οι ανοσοποιητικές άμυνες του δέρματος πέφτουν και ενεργοποιούνται γονίδια που πυροδοτούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Πράγματι, 1 στις κάθε 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις καρκίνου, είναι καρκίνος του δέρματος. 90% αναπτύσσονται στα κερατινοκύτταρα – καρκίνωμα – και το υπόλοιπο 10% είναι κακοήθεις όγκοι μελανοκυττάρων που ονομάζονται.

ΦΩΤΟΤΥΠΟΙ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Έχετε παρατηρήσει πως  κάποιοι  άνθρωποι καίγονται από τον ήλιο με το που εκτεθούν λίγο σε αυτόν, ενώ άλλοι μπορούν να τον απολαμβάνουν για ώρες χωρίς κανέναν ερεθισμό; Είναι γεγονός ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον ήλιο. Το δέρμα είναι περισσότερο ή λιγότερο ανθεκτικό ανάλογα με το ποσοστό της μελανίνης που υπάρχει φυσικά στην επιδερμίδα, το οποίο ονομάζεται φωτότυπος. Υπάρχουν 6 φωτότυποι:

ΦΩΤΟΤΥΠΟΣ 1: Λευκό δέρμα/κόκκινα ή ξανθά μαλλιά (συχνά με φακίδες ) – Καίγεται πάντα, δε μαυρίζει ποτέ.

ΦΩΤΟΤΥΠΟΣ 2: Ανοιχτόχρωμο δέρμα/ξανθά, κόκκινα ή καστανόξανθα μαλλιά (μερικές φορές με φακίδες ) – Συχνό κάψιμο από τον ήλιο, μαυρίζει σπάνια ή πολύ αργά.

ΦΩΤΟΤΥΠΟΣ 3: Μεσαίο δέρμα/Ανοιχτά προς σκούρα καστανά μαλλιά – Σποραδικό κάψιμο από τον ήλιο, σταδιακό μαύρισμα.

ΦΩΤΟΤΥΠΟΣ 4: Ανοιχτό καφέ δέρμα / Καστανά προς μελαχρινά – Σποραδικό κάψιμο από τον ήλιο, γρήγορο μαύρισμα.

ΦΩΤΟΤΥΠΟΣ 5: Σκούρο καφέ δέρμα/Μαύρα μαλλιά – Σπάνιο κάψιμο, έντονο μαύρισμα.

ΦΩΤΟΤΥΠΟΣ 6: Μαύρο δέρμα / Μαύρα μαλλιά – Δε καίγεται σχεδόν ποτέ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ DNA, Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ URIAGE

Η προστασία του δέρματος από το κάψιμο του ήλιου είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν είναι αρκετή για ένα αντηλιακό προϊόν. Για αυτό τον λόγο, η Uriage κάνει ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας μια νέα βασική σύνθεση για την σειρά Bariésun με 2 δερματολογικές πατέντες κατά της καταστροφής των κυττάρων και βοηθούν στην πρόληψη της φωτογήρανσης. Περιλαμβάνει έναν συνδυασμό 4 οργανικών φίλτρων και το Ιαματικό νερό Uriage.

Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ  BARIÉSUN, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

H νέα βασική σύνθεση των αντηλιακών προιόντων Bariésun προσφέρει βέλτιστη προστασία του δέρματος ενώ παράλληλα βοηθάει στην διατήρηση του DNA των κυττάρων.

– Η πατέντα «προστασία των τελομερών»(1) προστατεύει τα χρωμοσώματα και πιο συγκεκριμένα τα άκρα τους, το Τελομερές. Το μέγεθος του Τελεμερούς είναι ένδειξη μακροζωίας, κατά την πάροδο του χρόνου γίνεται μικρότερο, αλλά το μέγεθός του επηρεάζεται και από εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι το στρες, η ρύπανση, η διατροφή ή οι ακτίνες UV. Η Uriage λοιπόν έχει ενσωματώσει ένα εκχύλισμα από Arthrospira Platensis ( Σπιρουλίνα ) πλούσιο σε φυκοκυανίνη, που έχει την ικανότητα να μειώσει την ζημιά που προκαλείται στα κύτταρα από τις ακτίνες UV και το blue light και βοηθάει στην πρόληψη της φωτογήρανσης.

– Η σύνθεση Bariésun, που είναι επίσης πατενταρισμένη, είναι ένας συνδυασμός από PVP και πολυκουατέρνιο και ο ρόλος της είναι να κρατήσει τα ηλιακά φίλτρα στην επιφάνεια του δέρματος και ως αποτέλεσμα ενισχύει τη φωτοπροστασία. Η σύνθεση επίσης περιέχει aquaspongines, τα οποία κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο, και βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ URIAGE, ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Το συστατικό – κλειδί των δερματολογικών εργαστηρίων της Uriage, το οποίο εμπεριέχεται στις περισσότερες συνθέσεις του brand. Το Ιαματικό νερό Uriage είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Αυτό το ενεργό νερό, που ρέει μέσα στα πετρώματα των Γαλλικών Αλπέων επί 75 χρόνια, έχει δράση κατά των ελεύθερων ριζών, η οποία βοηθάει στην μείωση της καταστροφής του DNA, έπειτα από έκθεση σε ακτίνες UV(2). Επίσης έχει καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες και ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΑΚΤΙΝΕΣ UV: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Ενώ η αντηλιακή προστασία αυτόματα συνδέεται με το καλοκαίρι ( παραλία, διακοπές κλπ ), είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ο κίνδυνος από τις ακτίνες UV υπάρχει όλο τον χρόνο. Το 70% της έκθεσης σε ακτίνες UV γίνεται εκτός των καλοκαιρινών διακοπών. Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, ο ήλιος δεν είναι επικίνδυνος μόνο όταν τον βλέπουμε ή τον νιώθουμε: Το 80% των ακτίνων UV μπορούν να διαπεράσουν σύννεφα και ομίχλη και το 60% της έκθεσης σε ακτίνες UVA είναι από φως που αντανακλάται, ακόμα και στην σκιά(2).

ΜΟΝΟ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Στην σειρά Bariésun, η Uriage έχει επιλέξει να προσφέρει αντηλιακά προϊόντα με μόνο υψηλή ή πολύ υψηλή προστασία, με χαμηλότερο δείκτη SPF30. Γιατί; Το λιγότερο δεν είναι περισσότερο όταν πρόκειται για την αντηλιακή προστασία. Απλούστερα, δεν υπάρχει 100% αντηλιακή προστασία. Ακόμα και τα αντηλιακά προϊόντα με δείκτη προστασίας SPF50+ (που περιέχουν συνθέσεις με δείκτη προστασίας SPF υψηλότερο από 60) επιτρέπουν σε μερικές ακτίνες να περάσουν και στο σώμα να μαυρίσει.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Η καλύτερη αντηλιακή φροντίδα προστατεύει το δέρμα μόνο όταν εφαρμόζεται επαρκής ποσότητα. Η «σωστή ποσότητα» ενός αντηλιακού προιόντος είναι 2 mg/cm δέρματος. Αυτό περίπου αντιστοιχεί στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ σε ποσότητα αντηλιακής κρέμας, για να καλύψει όλο το σώμα. Όταν πρόκειται για προϊόν με σπρέι (σπρέι ή mist) 10 με 15 ψεκάσματα σπρέι ανά περιοχή είναι απαραίτητα για να προστατέψουν σωστά το δέρμα. Εάν χρησιμοποιήσετε λιγότερο προϊόν από αυτό που συνιστάται, η αντηλιακή προστασία θα μειωθεί. Για αυτό τον λόγο είναι καλό να διαλέγουμε υψηλή ή πολύ υψηλή προστασία.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΣΙΟΝ, ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ MIST ΤΟ ΙΔΙΟ;

Παρόλο που ονομάζονται «αντηλιακές κρέμες», στην πραγματικότητα έχουν πολλές διαφορετικές υφές: Λοσιόν, κρέμα- τζελ, mist, υγρό, στικ και πολλά ακόμη. Οσόν αναφορά την αντηλιακή προστασία, είναι όλα το ίδιο; Η απάντηση είναι ναι. Ο δείκτης προστασίας SPF μετριέται με αντικειμενικούς υπολογισμούς, ανεξαρτήτως της υφής και πάνω από όλα, του brand (τουλάχιστον στην Ευρώπη).

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η χρήση υψηλής προστασίας είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματος και του DNA από την καταστροφή που τους προκαλεί ο ήλιος, αλλά συχνά τα αντηλιακά προιόντα κατακρίνονται για την αρνητική επίδραση που έχουν στο περιβάλλον. Ενώ εδώ και χρόνια έχει δεσμευτεί στην διατήρηση των κοραλλιών, η Uriage προσπαθεί να μειώσει τον αντικτυπό της στο περιβάλλον ακόμα περισσότερο, προσφέροντας φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία και συνεχίζοντας τις δεσμεύσεις της σε ΜΚΟ που έργο τους είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

BARIÉSUN, ΜΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΕΙΡΑ

Το να προσφέρει αντηλιακά προϊόντα υψηλής προστασίας με ευχάριστες υφές, που είναι μέρος μιας φιλικής προς το περιβάλλον προσέγγισης, είναι η πρόκληση που τα δερματολογικά εργαστήρια της Uriage αντιμετώπισαν με επιτυχία με τη σειρά Bariésun.

Ο τομέας της ευχαρίστησης είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς ακόμα και τα καλύτερα αντηλιακά προϊόντα είναι αποτελεσματικά μόνο εάν αρκετή ποσότητα εφαρμόζεται τακτικά. Μist, σπρέι, λοσιόν, κρέμα με χρώμα ή χωρίς, fluid – λεπτόρρευστο, στικ… Η Uriage προσφέρει πληθώρα υφών που καλύπτει όλες τις ανάγκες και είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και τους πιο ευαίσθητους (παιδιά και δέρμα δυσανεκτικό στον ήλιο). Τα ελκυστικά τους αρώματα, που συνδυάζουν φρουτώδεις νότες με musk, βανίλια, και πορτοκάλι, σε προσκαλούν να τα χρησιμοποιήσεις!

Η ΣΕΙΡΑ BARIÉSUN ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΟ LOOK

Νέα βασική σύνθεση, νέα συσκευασία… Της αξίζει επίσης μια νέα εικαστική εμφάνιση! Η Bariésun απέκτησε μια πιο μοντέρνα, φρέσκια και πιο φανερή εμφάνιση, που τονίζει ακόμα περισσότερο τη δερματολογική εξειδίκευση του brand.

O δείκτης προστασιάς SPF συμπεριλαμβάνεται μόνιμα σε όλα τα αντηλιακά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν προστασία απέναντι σε UVA+UVB και στο blue light) και η τεχνολογία SKIN SHIELD τονίζεται με μια μπλε σημαία. Το σήμα του Ocean Respect είναι επίσης εμφανές.

Το χρώμα της συσκευασίας επίσης βοηθάει στον διαχωρισμό της κατηγορίας του προϊόντος: Το κίτρινο χρησιμοποιείται στα αντηλιακά με οργανικά φίλτρα, το λευκό για αντηλιακά με φυσικά φίλτρα και το μπλε για προϊόντα περιποίησης μετά την έκθεση στον ήλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο Ερείκουσας

ΔΩΡΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ»» (ΠΔΜ – ΑΠΘ) ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ). Ο υποψήφιος...

To Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπρόσωπος των ελληνικών ΑΕΙ στην Πράγα

Στη διάσκεψη των Γενικών Διευθυντών Ανώτατης Εκπαίδευσης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2022, συμμετείχε...

Εγκαίνια για το νέο βρεφικό σταθμό στα πρώην ΚΑΠΗ

Τα εγκαίνια ενός ακόμα βρεφικού σταθμού στην οδό Ακαδημίας στην Πόλη της Κέρκυρας (πρώην ΚΑΠΗ), πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13.15...

Δηλώσεις συμμετοχής φορέων για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κ. Κέρκυρας

Από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανακοινώνεται: Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, διοργανώνει σειρά δράσεων...

Η Κέρκυρα της Ζωής Δικταίου

Οι... πολίτες Κέρκυρας αποκαλύπτουν τη ματιά τους για τον τόπο τους, μέσα από 10 Q&A! Επιμέλεια: Ζιζή Πατέλη WHO IS WHO: "Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης...