Κάθε εβδομάδα, προτείνουμε κι ένα βιβλίο. Για το Σαββατοκύριακο…
Συγγραφέας: Αρκάς
Εκδόσεις: Πατάκη
Ημερομηνία έκδοσης: 30/6/2022



Καλοκαίρι! Τα σχολεία τέλειωσαν κι αρχίζουν οι βόλτες, τα μπάνια, οι νεροτσουλήθρες και η ξενοιασιά. Όχι όμως για όλους. Kάποιοι δεν θα διασκεδάσουν καθόλου αυτό το καλοκαίρι.
Όπως, ας πούμε, ο περιπτεράς του Θανασάκη, που έκανε το λάθος να έχει στο περίπτερό του ψυγείο με παγωτά. Ένα λάθος που θα πληρώσει ακριβά γιατί ο Θανασάκης λατρεύει τα παγωτά και εννοεί να τα απολαμβάνει με τους δικούς του όρους. Ο αγώνας είναι άνισος και σύντομα ο περιπτεράς θα τεθεί εκτός μάχης. Το καλοκαίρι όμως είναι ακόμα εδώ και ο Θανασάκης θα βάλει πλώρη για άλλα μέρη με φρέσκους περιπτεράδες. Κάποιο άτυχο νησί θα πρέπει να υπομείνει τον τρομερό πιτσιρίκο για όσον καιρό κάνει τις διακοπές του. Και θα πρέπει να υπομείνει όχι μόνο τις σκανταλιές του, αλλά και τη φωνή του, γιατί ο Θανασάκης ενθουσιάζεται με τα νησιώτικα τραγούδια και δεν σταματά στιγμή να ξεκουφαίνει τους δυστυχείς κατοίκους.
Ένα ακόμα υπέροχο άλμπουμ της σειράς «H Ρόζα του Αρκά» που, εκτός από ακράτητα γέλια, μας φέρνει και γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας καλοκαίρια.
Λίγα λόγια για τον δημιουργό:
Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά “Ο Κόκκορας” στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο “Ισοβίτης” έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.
Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ)