33.9 C
Corfu
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Οι θερινές εκδηλώσεις της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε την Τρίτη 4 Ιουνίου, η Διοικητική Επιτροπή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς με θέμα την παρουσίαση των θερινών εκδηλώσεων όλων των μουσικών σχημάτων της Φιλαρμονικής.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΦΕΚ Σπύρος Παδοβάς ενώ παρέστησαν ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Άλκης Μπαλτάς, ο αρχιμουσικός της μπάντας Σπυρίδων Προσωπάρης καθώς και λοιποί καλλιτεχνικοί συντελεστές.

Η Παλαιά και φέτος το καλοκαίρι έχει προγραμματίσει πλήθος εμφανίσεων σε ένα μεγάλο φάσμα κοινωνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων οι οποίες και παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τους υπεύθυνους συμμετέχοντες.

Δευτέρα 10 Ιουνίου

19.30 – Προσκοπείο Κέρκυρας: Μουσικοθεατρική παράσταση από την Παιδική Χορωδία ΦΕΚ (Τμήματα Προετοιμασίας και Α’ Τάξη Θεωρίας) με τίτλο “Μονόκεροι όλοι”.

Μουσική: Βασίλης Παγκράτης. Σενάριο-Στίχοι-Σκηνοθεσία: Κάλλια και Ράνια Δακανάλη, Βοηθός σκηνής: Νεφέλη Θύμη, Γιαγιά: Μαριάντζελα Κασίμη, Σκηνικό: Τα παιδιά μας, Διδασκαλία-Διεύθυνση: Ράνια Δακανάλη.

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 21 Ιουνίου

20.00 – Αίθουσα εκδηλώσεων ΦΕΚ: Εορτασμοί αφιερωμένοι στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη συμμετοχή της Μαθητικής Ορχήστρας και της Ορχήστρας Νέων της ΦΕΚ.

Διεύθυνση: Φλώρα Κλήμη.

Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 27 Ιουνίου

21.00 – Παλαιό Φρούριο: Μουσικοχορευτική παράσταση από τα Σύνολα Κρουστών ΦΕΚ και τη Σχολή Χορού “Danzarte” Κατερίνα Παγιατάκη. Συμμετέχουν περίπου 40 μουσικοί και 150 χορευτές.

Χορογραφίες: Κατερίνα Παγιατάκη, Διδασκαλία-Διεύθυνση Συνόλων Κρουστών: Νίκος Μεταλληνός, Δημήτρης Ασπιώτης.

Είσοδος: 8 ευρώ (μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τον αγώνα του μικρού Νικόλα).

Παρασκευή 5 Ιουλίου

20.30 – Ιόνιος Ακαδημία: Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας ΦΕΚ με έργα των L.V. Beethoven, N. Paganini, L. Spohr, O. Schwabe, C. Saint-Saens, H. Wieniawsky, J. Williams, J.S. Bach, Al Glazunon, M. Bruch, και P. Il. Tchaikovsky.

Σολίστες: Ίσιδα Βλαχοπούλου, Μελίνα Παπαϊωάννου, Ανδρέας Παύλου, Νίκη Ανδρεάδη, Ελσύνη Παπαδοπούλου, Ευτυχία Ζερβού, Ρέα Βλαχοπούλου, Μαγδαληνή και Αδαμαντίνη Βαρότση και Χριστίνα Καλησπεράτη.

Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς.

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 14 Ιουλίου

21.00 – Μουσείο Καποδίστρια (Ευρωπούλοι). Συναυλία του Μουσικού Σώματος (Μπάντα) της ΦΕΚ για την Επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης.

Σολίστες: Δέσποινα Μουρατίδη (υψίφωνος), Πέτρος Καρύδης (βαρύτονος), Έκτορας Δελαπόρτας, Κωνσταντίνος Σουρβίνος (ξυλόφωνα).

Μουσική διεύθυνση: Σπύρος Προσωπάρης.

Οργάνωση συναυλίας: Γαλλικό Προξενείο Κέρκυρας, επίτιμος Γάλλος Πρόξενος Φλώρεν Καββάδας.

Είσοδος με προσκλήσεις

Δευτέρα 22 Ιουλίου

21.15 – Προσκοπείο Κέρκυρας: Συναυλία της Μπαντίνας ΦΕΚ με τίτλο “Ρένα Βλαχοπούλου για πάντα-Ρένα Βλαχοπούλου για μπάντα”, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο της Κερκυραίας ηθοποιού και τραγουδίστριας.

Συμμετέχει το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας.

Τραγούδι: Έλενα Ρίστοβα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια-Μουσική διεύθυνση: Σπύρος Προσωπάρης.

Οργάνωση συναυλίας: Ένωση Παλαιών Προσκόπων 1ου Συστήματος Κέρκυρας.

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 28 Ιουλίου

21.00 – Πλατεία Σολωμού (Ζάκυνθος). Συναυλία του Μουσικού Σώματος (Μπάντα) της ΦΕΚ σε έργα Κερκυραίων και Ζακυνθίων μουσουργών, για τα 200 χρόνια από τη συγγραφή του “Υμνου εις την Ελευθερία” από το Διονύσιο Σολωμό και τα 150 χρόνια από την πρώτη έκδοση της Α’ μελοποίησής του από το Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο.

Συμπράττουν οι “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος”.

Σολίστ: Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος).

Καλλιτεχνική επιμέλεια-Μουσική διεύθυνση: Σπύρος Προσωπάρης.

Οργάνωση συναυλίας: “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος”, Μουσείο Σολωμού κι Επιφανών Ζακυνθίων.

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 11 Αυγούστου

21.00 – Πάλκο Άνω Πλατείας: Συναυλία του Μουσικού Σώματος (Μπάντα) της ΦΕΚ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα το 1716. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα σχετικά με την επέτειο 50 ετών από την εισβολή στην Κύπρο, με το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων (“Ολυμπιακός Ύμνος” του Σπύρου Σαμάρα), αλλά και σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι της ΦΕΚ στη Νέα Υόρκη.

Σολίστες: Σιμόνε Χαίγκερ, Σπύρος Βραδής (ευφώνια) και φερέλπιδες νέοι μουσικοί της ΦΕΚ.

Μουσική διεύθυνση: Σπύρος Προσωπάρης.

Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

20.00 – Θερινό Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Βόλος): Συναυλία του Μουσικού Σώματος (Μπάντα) της ΦΕΚ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας και τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα συμπεριλαμβάνει κι ένα μικρό αφιέρωμα στον Κερκυραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό.

Τραγούδι: Αγάθη Κοσκινά, Παντελής Κοντός.

Σολίστες: Φερέλπιδες νέοι μουσικοί της ΦΕΚ.

Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια-Μουσική διεύθυνση: Σπύρος Προσωπάρης.

Οργάνωση συναυλίας: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ