18.4 C
Corfu
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026

Μοριακός αναλυτής 400 τεστ / ημέρα, στο Γ.Ν.Κ.

Τον είχε προαναγγείλει, προ εβδομάδας, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., έφθασε σήμερα (17/7). Άμεσα η εγκατάστασή του.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τη μοναδική, ίσως, άφιξη (στο νησί) των τελευταίων εβδομάδων, που, σε σχέση με τον Covid, δε λειτούργησε αγχωτικά, αλλά… τ’ ανάποδο!

Ο ΛΟΓΟΣ για τον εξοπλισμό του νέου μοριακού αναλυτή (χρηματοδότηση απ’ το Υπ. Υγείας), ο οποίος βρίσκεται από σήμερα (17/7) στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Με τον διοικητή του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδα Ρουμπάτη να γνωστοποιεί αρμοδίως την είδηση, συμπληρώνοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες επίκειται η εγκατάσταση των μηχανημάτων, ώστε, το γρηγορότερο, να καταστεί εφικτή η τέλεση των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ πως η απόκτηση του μοριακού αναλυτή είχε προαναγγελθεί πριν από μία εβδομάδα απ’ τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννη Καρβέλη, στο πλαίσιο συνάντησής του με τη Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας – Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου. Κάνοντας γνωστό ως προς τις δυνατότητες του μηχανήματος, ότι είναι σε θέση να πραγματοποιεί έως και 400 τεστ ημερησίως.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ