Επικράτησε στις πρυτανικές εκλογές του Ιονίου Πανεπιστημίου, που διεξήχθησαν σήμερα (21/7). Το βιογραφικό του.
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Ανδρέας Φλώρος είναι ο νικητής των πρυτανικών εκλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα, Τρίτη (21/7) το πρωί.
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του συνδυασμού «Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Νησιά Ιονίου Κόμβοι Ανάπτυξης – Το Ιόνιο ΝΙΚΑ», έλαβε το χρίσμα, συγκεντρώνοντας 84 ψήφους, έναντι 67 του Αθανάσιου Ευσταθίου («Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστημίου»). Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία ψήφισαν, συνολικά, 157 μέλη ΔΕΠ, επί 159 εγγεγραμμένων (12 λευκά). Ενώ τον κ. Φλώρο θα συνεπικουρήσουν ως Αντιπρυτάνεις, οι Ηλίας Γιαρένης (Αναπλ. Καθηγητής Τμ. Ιστορίας), Ευστάθιος Μακρής (Αναπλ. Καθηγητής Τμ. Μουσικών Σπουδών), Χριστίνα Μπάνου (Αναπλ. Καθηγήτρια Τμ. Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας) και Χριστίνα Μπενέκη (Αναπλ. Καθηγήτρια Τμ. Τουρισμού).
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ στις πρώτες του δηλώσεις, μετά τη νίκη του, έκανε λόγο για απαρχή μιας νέας, ανανεωτικής περιόδου σε όλα τα επίπεδα για το Ι.Π., καθώς και στις σχέσεις του με τις τοπικές κοινωνίες – έδρες των Σχολών του. Ενόσω στις προεκλογικές, προγραμματικές αρχές του, σημείωνε το όραμα «για ένα σύγχρονο, καινοτόμο και αυτοδιοίκητο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, με νέες ιδέες, χωρίς προγενέστερες δεσμεύσεις και χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και για μια νέα, εξωστρεφή εποχή και ενός ποιοτικού άλματος»
Ποιος είναι ο νέος Πρύτανης
ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ το 1973 στη Δράμα, ο κ. Φλώρος, καθηγητής του τμ. Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (γνωστικό αντικείμενο, Αλγόριθμοι – Εφαρμογές Ψηφιακού Ήχου & Ηλεκτροακουστκά Συστήματα), είναι διπλωματούχος μηχανικός, απόφοιτος του τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1996) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Τμήμα (2001), με ειδίκευση στην επιστημονική περιοχή της ψηφιακής τεχνολογίας και επεξεργασίας του ήχου.
ΚΑΤΑ τη διάρκεια της διατριβής του ασχολήθηκε επίσης με την έρευνα στον χώρο της ακουστικής. Μετά την ολοκλήρωσή της, εργάσθηκε στη βιομηχανία ημιαγωγών, σε έργα αιχμής στον τομέα της ασύρματης μετάδοσης ηχητικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης, της ασύρματης δικτύωσης και της βελτιστοποίησης αλγορίθμων συμπίεσης ηχητικών σημάτων σε ενσωματωμένα συστήματα.
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2005 – ‘08, διατέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Τμ. Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την ίδια περίοδο, και μέχρι το 2009, δίδαξε παράλληλα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, τον Ιανουάριο του 2008 εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τ.Τ.Η.Ε. (γνωστικό αντικείμενο, «Ψηφιακή Επεξεργασία Ακουστικού Σήματος») και έως σήμερα υπηρετεί στο ίδιο Τμήμα ως Καθηγητής Α’ βαθμίδας.
ΕΙΝΑΙ ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων (ΕΠ.ΟΑ.ΣΗ.) του παραπάνω Τμήματος. Τον Μάϊο του 2015 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, ενώ απ’ τον Δεκέμβριο του 2017 κατείχε το αξίωμα του Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ι.Π. Επιπλέον, είναι μέλος της Audio Engineering Society (και γραμματέας του ελληνικού Τμήματός της), του Eλληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.