9.9 C
Corfu
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026

Στα νερά των Μωραϊτίκων η… καταριανή θαλαμηγός!

«Σημάδι» άφιξης (πιθανόν, στο D.M.) μελών της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, την ώρα που δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» κάνει λόγο για αλλαγή ιδιοκτησίας του «Πυργί Hotel».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ συνεχίζεται; Πέρσι, πάντως, τέτοια εποχή (ή, για την ακρίβεια, ΚΑΙ πέρσι) έπεφταν σωρός τα δημοσιεύματα για την άφιξη στο ξενοδοχείο «Domes Miramare», στα Μωραϊτικα, μελών της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, με πρώτο τον σεϊχη (πρώην πρωθυπουργό και θείο του νυν εμίρη της χώρας) Χαμάντ μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι. Και value tip, την υπερπολυτελή, 133 μ. μήκους, θαλαμηγό του, «Al Mirqab», των 300 εκατ. ευρώ (σαφώς, απ’ τα ακριβότερα «κομμάτια» παγκοσμίως), με τις 12 σουίτες, τις πισίνες, το ελικοδρόμιο, την αίθουσα κινηματογράφου, τα πανάκριβα μαρμάρινα δάπεδα με τα περσικά χαλιά και τους πίνακες του Βαν Γκονγκ και του Πικάσο.

ΩΣΠΟΥ σήμερα (16/8), το «Al Mirqab» εμφανίστηκε εκ νέου στον… ορίζοντα των Μωραϊτικων˙ και η… candid camera του Corfu Stories δεν έχασε την ευκαιρία.

ΠΟΙΟΙ, ακριβώς, μετέβαιναν, στοιχείο προς ανάδειξη απ’ το εν εξελίξει ρεπορτάζ. Η εικασία, ωστόσο, νέας παρουσίας μελών της οικογένειας στο «Domes Miramare», μοιάζει δόκιμη. Μη λησμονούμε, άλλωστε, πως το ξενοδοχείο είναι συμφερόντων του πρώην εμίρη, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι (τον μεγάλο, αυτό, φίλο της Κέρκυρας – τελευταία του, παρεμπιπτόντως, παρουσία στο D.M. τον Αύγουστο του ‘18), πρώτο εξάδελφο του Τζαμπρ Αλ Θάνι. Με την εταιρεία Domes Resort, του ομίλου Σπανού, να έχει αναλάβει τη διαχείριση – μακροενοικίαση για κάπου 20 χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ «ΠΥΡΓΙ» ΕΝΑΝΤΙ 6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ενώ χθες (15/8), η περίπτωση Αλ Θάνι απασχολούσε εκτενώς την έντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου». Αφορμή, το ξενοδοχείο «Πυργί Hotel» στη βορειοανατολική Κέρκυρα, το οποίο η βασιλική οικογένεια του Κατάρ είχε αγοράσει στις αρχές του 2014, μετατρέποντάς το, έκτοτε, σε πολυτελές «prive» παλάτι.

ΣΥΜΦΩΝΑ, λοιπόν, με το (αποκλειστικό) ρεπορτάζ της Αθανασίας Αγγελοπούλου, πριν από λίγους μήνες, το «Πυργί» άλλαξε χέρια. Μεταβιβασθέν «από την εταιρία PMC, συμφερόντων της καταριανής βασιλικής οικογένειας, σε κυπριακή εταιρία λιβανέζικων συμφερόντων. Το τίμημα κινήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο συνολικό κόστος αγοράς και ανακατασκευής του ξενοδοχείου, αγγίζοντας τα έξι εκατομμύρια ευρώ». Προσθέτοντας (αντιγραφή εκ του πρωτογενούς ρεπορτάζ)…

• …τα τελευταία έξι χρόνια οι επισκέψεις των ιδιοκτητών ήταν ελάχιστες, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και το υπόλοιπο διάστημα το πολυτελές κτίσμα έμενε ερμητικά κλειστό.

• Ο γνώριμος στην Ελλάδα πρώην εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι είχε επισκεφθεί μία και μοναδική φορά το Πυργί για να δει το έργο αλλά δεν έμεινε ποτέ εκεί καθώς το χλιδάτο κατάλυμα δεν ανήκε στον ίδιο αλλά στον άλλο ισχυρό άνδρα του Κατάρ, τον Αμπού Χαλίφα Αλατίγια, συγγενή του εμίρη από την πλευρά της μητέρας του, με τον οποίο σπούδασαν μαζί στο Λονδίνο.

• Ο διάδοχος εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι τον έχει ορίσει ειδικό σύμβουλο, ωστόσο στο Κατάρ είναι γνωστό πως πρόκειται για πανίσχυρο παράγοντα που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο.

• Κάποιες φορές ο Aμπού Χαλίφα Αλατίγια είχε επισκεφθεί το Πυργί και απολάμβανε τις ομορφιές της Κέρκυρας μαζί με την οικογένειά του, ενώ κάποιες άλλες είχαν βρεθεί εκεί μόνο η σύζυγος με τα παιδιά τους και τον μικρό «στρατό» που απαρτίζει την προσωπική τους ασφάλεια.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι στα τέλη Ιουλίου, δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ανέφερε πως «το προσωπικό της βίλας στο Πυργί έχει λάβει εντολή να φρεσκάρει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και να ενημερωθούν σχετικά οι άνθρωποι που φροντίζουν για τις λεπτομέρειες της διαμονής». Του ιδίου του σεϊχη και μελών της βασιλικής οικογένειας, που, όπως σημειώνεται, αναμένεται να αφιχθούν «τις πρώτες μέρες του Αυγούστου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ