Απ’ τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, προηγήθηκε η συνεργασία με την Ευθυμία Ανδριώτη, στο πρωτότυπο «Έτοιμοι για το Δημοτικό Σχολείο».
ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ των βιβλιοπωλείων βρίσκεται, εδώ και λίγες μέρες, ο νέος κόπος της Κερκυραίας, εκπαδευτικού, μεταφράστριας και συγγραφέως, Κωνσταντίνας Αρμενιάκου.
Ο ΛΟΓΟΣ για τη μετάφραση απ’ τα γαλλικά του βιβλίου της Barbara Arroyo, «Mαθαίνω να συγκεντρώνομαι», απ’ τις εκδ. «Μεταίχμιο». Ένας πρακτικός οδηγός με συμβουλές, πληροφορίες και ευχάριστες δραστηριότητες για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την προσοχή, την οργάνωση, την απομνημόνευση, τη διαχείριση των συναισθημάτων και τη συγκέντρωση του παιδιού, σημαντικό εργαλείο για γονείς κι εκπαιδευτικούς (ιδίως, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου) και το οποίο αφορά, ως αποδέκτες, παιδιά ηλικίας +6 ετών.
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, νωρίτερα, εντός του έτους, είχαν κυκλοφορήσει οι τρεις μεταφράσεις της σειράς «Μεγαλώνω, μαθαίνω, αλλάζω» (των St. Morisson, Chr. Loupy και Α. Βοine). Κι εντός του καλοκαιριού (αρχές Ιουλίου), το βιβλίο της, σε σύμπραξη – συνυπογραφή με την Ευθυμία Ανδριώτη, «Έτοιμοι για το δημοτικό σχολείο». Μ’ ένα σύνολο δραστηριοτήτων, σε μορφή φύλλων εργασίας, για έλεγχο της κατάκτησης βασικών δεξιοτήτων (για τη νοητική, προφορική, αναγνωστική, σωματική, κοινωνική και συναισθηματική ετοιμότητα), απαραίτητων για τη μετάβαση του παιδιού προσχολικής ηλικίας στα δεδομένα του δημοτικού (+5 ετών).
TRIVIA / Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε (1973) και ζει στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη Γλωσσολογία, με ειδίκευση στη Διδακτική των γαλλικών και των γλωσσών. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κερκύρας. Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά: το 2013 με την Εύφημο Μνεία Μικρής Ιστορίας, το 2014 με το Βραβείο Μικρής Ιστορίας και το 2015 με τον Έπαινο Ποίησης. Συνολικά δε, μετράει εννέα προσωπικά βιβλία (2006 – 2020, πιο πρόσφατο το «Μια χαρούμενη ιστορία» / 2019, εκδ. «Μεταίχμιο»), συμμετοχή σε 14 συλλογικά (2006 – 2020, τελευταίο το προαναφερθέν με Ανδριώτη), 17 μεταφράσεις (2017 – 2020) και πολλές κριτικές δημοσιεύσεις. Πάντα, σχετικά με το αντικείμενό της (παιδική λογοτεχνία – εκπαίδευση) – δείτε αναλυτικά την εργογραφική παραγωγή της, ΕΔΩ.