Η περίπτωση – respect του γεννημένου το ’38 κ. Νίκου, εκ των τεσσάρων επιτυχόντων του Εσπερινού Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας στις φετινές Πανελλαδικές.
ΚΕΡΚΥΡΑ, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020… Viral των ημερών, η καταπληκτική επίδοση (19.000 μόρια) της Μαριετίνας Σουρβίνου (Λύκειο Κυνοπιαστών): top «συγκομιδή» στην Κέρκυρα, εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα και «αέρας» εισαγωγή στη Νομική Αθηνών, συνοδεία πλήθους συγχαρητηρίων, πολλών εκ των οποίων θεσμικά (π.χ. απ’ τη Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας – Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δεν… ξεχαστήκαμε, με την περίπτωση Σουρβίνου. Κοπιάζει θέμα. Άμεσα…
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ συγχαρητήρια φορέων, συλλόγων κ.λπ. για τα επιμέρους success stories των παιδιών ενός εκάστου, υπήρξε το (απαραίτητο) κερασάκι. Εκ των πιο πρόσφατων, του Εσπερινού Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας. Μόνο που εδώ, μια ειδική σημείωση, έκρυβε πολλά κιλά extra ενδιαφέροντος…
ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ετών 82. Ο κ. Νίκος. «Το “καμάρι” μας, που έχει γεννηθεί το 1938!» Μια εντυπωσιακή αποτύπωση του διαχρονικού «γηράσκω, αεί διδασκόμενος», μια χαρακτηριστική «εξήγηση» για το λόγο που κάποιος, κάποτε εφηύρε το γνωστό ευφυολόγημα περί «αιώνιων εφήβων».
ΟΠΩΣ σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό, ο κ. Νίκος, «μετά από πολλά χρόνια, έπιασε ξανά το νήμα της εκπαίδευσης» αρχικά απ’ το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Γεγονός που καθιστά εξ ορισμού ακόμη πιο αξιομνημόνευτο το, ούτως ή άλλως, υπέροχο επίτευγμα. Το Εσπερινό, ακολούθησε. «Καθημερινά παρών, με επιμονή, συνέπεια και πείσμα κάλυψε τη διαδρομή και απέδειξε ότι τα “τιμημένα γηρατειά” τα καταφέρνουν και στις πανελλαδικές εξετάσεις». Πέρα από ένα τεράστιο respect, τι άλλο…
►Ο κ. Νίκος ήταν ένας απ’ τους τέσσερις επιτυχόντες του Εσπερινού. Μαζί με την Ιωάννα, τον Κώστα (πληροφορική Κέρκυρας), τον Φοίβος (Ψηφιακά Μέσα κι Επικοινωνία Αργοστολίου): «Γι’ άλλη μία χρονιά, και τί χρονιά, οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Κέρκυρας κατάφεραν να κατακτήσουν επάξια μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λυκείου (Δ/νση και Σύλλογος Διδασκόντων): «Ίσως αυτό από μόνο του να μην λέει κάτι αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι μιλάμε για μαθητές χωρίς κανέναν φροντιστήριο, χωρίς καμία άλλη βοήθεια πέρα από το Σχολείο και την προσωπική τους τεράστια προσπάθεια. Έχουν τα θερμά μας συγχαρητήρια, το σεβασμό και τις πολλές ευχαριστίες μας για όσα μοιραστήκαμε μαζί τους…»