12.9 C
Corfu
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Η Κέρκυρα του Αριστοτέλη Μέγκουλα

Οι… πολίτες Κέρκυρας αποκαλύπτουν τη ματιά τους για τον τόπο τους μέσα από 10 Q&A.

Επιμέλεια: Ζιζή Πατέλη

• WHO IS WHO: Λέει, αστειευόμενος, πως η καταγωγή του είναι η Μεσόγειος. Μεικτή καταγωγή και εμπειρίες. Γεννήθηκε στο Παρίσι, μεγάλωσε στον Πειραιά, ενώ έζησε για περισσότερο από δέκα χρόνια στη Μπολόνια, την γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, όπου και ανδρώθηκε. Σπούδασε οικονομικά αλλά τον κέρδισε η δημιουργία, η μαγειρική και η Κέρκυρα στο αγαπημένο του Pomo d’ Oro Corfu. Λάτρης της εποχικότητας, της εντοπιότητας, της ηθικής μαγειρικής και των προϊόντων φτιαγμένων με μεράκι. Φιλοδοξία του είναι να δημιουργεί γεύσεις με απρόσμενους συνδυασμούς υλικών όπου το ένα αποθεώνει το άλλο, να κάνει τον κόσμο να διασκεδάζει, είτε στο εστιατόριο είτε στο σπίτι, γύρω από ένα τραπέζι με κρασί, αγάπη, νοστιμιές, να δημιουργεί στιγμές και αναμνήσεις γύρω από το φαγητό και την μαγειρική.

1. Τα 3 πράγματα που δεν θα άλλαζες ποτέ στην Κέρκυρα…

Α. Την κοινωνικότητα….. νομίζω πως είναι μεγάλο Κερκυραϊκό χάρισμα η επικοινωνία σε όλες του τις πτυχές. Φωνές, γέλια, αγκαλιές, διαφωνίες, πειράγματα.

Β. Την αυθεντικότητα που πρέπει όχι μόνο να διαφυλάξουμε σαν θησαυρό, όχι δογματικά, όχι κολλημένοι στο παρελθόν αλλά την σύγχρονη, την Κερκυραϊκή  αυθεντικότητα του σήμερα και του αύριο.

Γ. Τον κοσμοπολιτισμό. Αυτό το κράμα που ήταν, είναι και θα είναι το νησί μας.

2. Ο αγαπημένος σου ήχος στο νησί;

Είναι νομίζω αδύνατο να διαλέξεις ανάμεσα στους ήχους της Κερκυραϊκής φύσης, την μουσική και το ηχόχρωμα της ντοπιολαλιάς.

3. Ποιος θα ταίριαζε να γράψει το soundtrack της Κέρκυρας;

Νομίζω υπάρχει ήδη μουσικό θέμα για το νησί… οι “Τέσσερεις  Εποχές” του Βιβάλντι, αλλά αν έπρεπε να γραφτεί ένα καινούριο θα ήταν ποπ, γιατί η Κέρκυρα αυτό είναι σήμερα. Οπότε σύνθεση από τους αρχιμουσικούς του νησιού αλλά αν υπήρχε φωνή και εικόνα… Σάκης Ρουβάς πάνω στους ήχους σαξόφωνου του Γιώργου Κατσαρού.

4. Ποιος θα ήθελες να γυρίσει ταινία για την / στην Κέρκυρα;

Θα επιμείνω στο ελληνικό σύγχρονο ποπ και θα πω ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και να τονίσω για να μην παρεξηγηθώ  πως το ποπ το λέω σαν κάτι καλλιτεχνικό, σύγχρονο και πολύ θετικό.

5. Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον Κερκυραίο;

Να ξέρει την κερκυραϊκή γαστρονομία. Θα σας φανεί περίεργο, αλλά αυτό είναι το διαβατήριο.

6. Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να απομονωθείς;

Η Κουζίνα του εστιατορίου είναι το καταφύγιο μου.

7. Αν η Κέρκυρα ήταν πρόσωπο, ποιο θα ήταν;

Η Ρένα Βλαχοπούλου.

8. Η καλύτερη θέα;

Με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, στην κορυφή στο ξενοδοχείο Αρκάδιο.

9. Το αγαπημένο σου εστιατόριο/bar/cafe;

Κάθε γωνιά του νησιού έχει ένα μέρος που απολαμβάνω. Η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Προτείνω να κάνουμε άρθρο με διαδρομές και στιγμές σε συνδυασμό με τα διαμάντια σε κάθε περιοχή και τους υπέροχους οικοδεσπότες που κρύβονται πίσω από κάθε μαγαζί.

10. Πού αλλού θα μπορούσες να ζήσεις στην Ελλάδα;

Ο έρωτας για την Κέρκυρα με τυφλώνει. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο μέρος για να ζω.

Για να διαβάσετε περισσότερες συνεντεύξεις της στήλης My Land Rules, πατήστε ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ