17.9 C
Corfu
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χmas blog / 5+2 βιβλιοπροτάσεις για παιδιά (που θα ζηλέψουν οι μεγάλοι…)

Για τις ημέρες των εορτών και όχι μόνο…

Γράφει η Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη / Μεταφράστρια

  1. «Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι»… της Αργυρώς Πιπίνη, σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή, από τις εκδόσεις «Πατάκη». Μια ιστορία παντός καιρού, γεμάτη ευαισθησία και αισιοδοξία, που αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους.
  2. Γνωρίσαμε την Olga de Dios με την υπέροχη «Ρόζα το Τερατάκι», αυτή τη φορά όμως σας προτείνουμε «Το κίτρινο πουλάκι», πάντα από τις όμορφες και προσεγμένες εκδόσεις «Μικρή Σελήνη». Το κίτρινο πουλάκι διαφέρει από τα άλλα, γιατί δεν μπορεί να πετάξει. Είναι όμως, σπουδαίος εφευρέτης! Ανακαλύψτε την ιστορία του…
  3. Μια χειμωνιάτικη ιστορία από την Άστριντ Λίντγκρεν και τις εκδόσεις «Μάρτης» με τίτλο «Ο νάνος δεν κοιμάται». Μια ιστορία που θα διαβάζετε και θα ξαναδιαβάζετε, γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη για όλα τα πλάσματα στον κόσμο.
  4. «Ποιος απήγαγε τον Άι Βασίλη;» Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, γεμάτη δράση, αλλά και πολύ χιούμορ από τον βραβευμένο Βασίλη Παπαθεοδώρου και τις Εκδόσεις «Καστανιώτη».
  5. «Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου», του Αντώνη Παπαθεοδούλου, με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος». Ανακαλύψτε το πιο διασκεδαστικό βιβλίο γνώσεων της χρονιάς, με θέμα το πολυτιμότερο αγαθό στον πλανήτη: το νερό. Προσοχή: Το βιβλίο αυτό είναι ΜΥΣΤΙΚΟ!
  6. «Ένα παιδί από βιβλία», των Oliver Jeffers και Sam Winston, από τις εκδόσεις «Ίκαρος». Ε, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε. Ξέρετε που πρωτοσυνάντησα αυτό το βιβλίο και με μάγεψε; Στη βιβλιοθήκη του μοναδικού φούρνου της Ερείκουσας! Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο με κείμενα από κλασικά έργα της λογοτεχνίας, μια ωδή στην φαντασία και τη δύναμη της αφήγησης, με μοναδική εικονογράφηση.
  7. «Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ», είναι μια εθιστική σειρά των εκδόσεων «Μεταίχμιο», που έχει κάνει ακόμα και παιδιά που βαριόντουσαν το διάβασμα, να το λατρέψουν! Πρωταγωνιστές της σειράς, δυο αδέλφια, η Άλμπα και ο Ντιέγκο, που πρέπει να σώσουν τις Αθάνατες Ιστορίες, εισβάλλοντας σε κλασικά έργα της λογοτεχνίας, όπως ο Πίτερ Παν και ο Δον Κιχώτης! Μη χάσετε τις περιπέτειές τους, θα σας μαγέψουν…

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Corfu Stories (τ. 11, Δεκ. 2018).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ