10.9 C
Corfu
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Γεωργία Αργυρού: ο χορός είναι τέχνη, μην τον υποτιμάτε

Η Γεωργία Αργυρού μας έκανε -και πάλι- διπλά περήφανους με τη συμμετοχή της στο World Dance Festival (με έδρα την Ισπανία) καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία Solo Rumba (με 120,5 βαθμούς) και τη 2η θέση στην κατηγορία solo cha cha (με 117,25 βαθμούς).

Γράφει η Ιωάννα Καποδίστρια

Η Γεωργία γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε σε μια υπέροχη οικογένεια που πάντα τη στήριζαν και άκουγαν αυτά που είχε να τους πει. Εδώ και 14 χρόνια ασχολείται με το χορό, αφού ήδη στα 5 έκανε τα πρώτα της χορευτικά βήματα. Ερασιτεχνικά στην αρχή, παρακολούθησε μαθήματα μαθήματα κλασικού χορού, σύγχρονου, jazz, hip hop, latin. Εδώ και 2 χρόνια μένει στη Θεσσαλονίκη, είναι φοιτήτρια στο τμήμα φιλοσοφίας και παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σπουδάζει Latin χορό, προκειμένου να αποκτήσει το επαγγελματικό της πτυχίο. Συμμετέχει σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και ήδη μετρά πολλές διακρίσεις.

Την συναντήσαμε και τη ρωτήσαμε όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για εκείνη. Σοβαρή, προσεκτική, με μια ηρεμία που σε αφοπλίζει. Πάντα είχε στόχους και πάντα δούλευε με πρόγραμμα και πείσμα. Αν την κοιτάξεις βαθιά στα μάτια, βλέπεις αυτή τη φλόγα. Τη φλόγα που έχουν οι επιτυχημένοι αθλητές.

Πώς αποφάσισες  να ασχοληθείς με τον χορό και σε ποια ηλικία;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το χορό σε ηλικία 5 ετών όταν μου είχαν πάρει δώρο οι γονείς μου ένα χορευτικό παιχνίδι που μάθαινα τα βασικά βήματα στο μπαλέτο και τους έκανα παραστάσεις στο σαλόνι του σπιτιού. Έτσι, είδαν ότι μου άρεσε πολύ ο χορός και με έγραψαν μπαλέτο.

Από τα είδη χορού με τα οποία έχεις ασχοληθεί, ποιο σε εμπνέει περισσότερο;

Η αλήθεια είναι πως το λάτιν με τράβηξε περισσότερο από όλα γι’ αυτό και επέλεξα να το συνεχίσω και επαγγελματικά.

World Dance Festival: 1η θέση σε 2 κατηγορίες. Ποια είναι τα 3 εκείνα στοιχεία που πιστεύεις σε βοήθησαν να φτάσεις στην κορυφή;

Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για να φτάσει κάποιος στην κορυφή να έχει επιμονή, υπομονή και να δουλεύει σκληρά.

Πώς βρίσκεις την εξέλιξη του χορού στην Ελλάδα σήμερα; Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι, ποιο θα ήταν αυτό;

Η  εξέλιξη του χορού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο κατά τη γνώμη μου με λίγα προβλήματα που λύνονται. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κόσμος τον χορό γιατί τον έχουν υποτιμήσει και τον θεωρούν μια από τις κατώτερες τέχνες κάτι που θεωρώ εντελώς λάθος.

Σε παρακολουθούμε από μικρή και οφείλω να πω ότι η ενέργειά σου είναι καταιγιστική. Από πού αντλείς έμπνευση και δύναμη;

Τα πρώτα μου πρότυπα στο χορό τα απέκτησα σε μεγαλύτερη ηλικία από όταν πήγα στην σχολή χορού GOLDANCE ACADEMY και γνώρισα αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που είναι η έμπνευση και η δύναμή μου. Φυσικά και δεν μπορεί να είναι άλλη από την πολυαγαπημένη μου δασκάλα Άννα Αποστολοπούλου που ήταν, είναι και θα είναι ο άνθρωπος πίσω από όλα.

Ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινες σε όποιο κορίτσι σκέφτεται να ξεκινήσει μαθήματα χορού;

Η συμβουλή που θα έδινα θα ήταν να ξεκινήσει μαθήματα χορού χωρίς δεύτερη σκέψη καθώς τα οφέλη είναι πολλά.

Τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Τα σχέδιά μου για το μέλλον είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο χορό ώστε να μπορώ να διδάξω αλλά και να βρω έναν καβαλιέρο για να κατεβαίνουμε σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως χορευτικό ζευγάρι.

Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για σένα!

Μου αρέσει πάρα πολύ να ακούω όπερα και θα ήθελα κάποια στιγμή να πάω να δω και από κοντά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ