13.9 C
Corfu
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πέντε παραλίες για να αποφύγετε την πολυκοσμία στην Κέρκυρα

Γράφει η Λίνα Καπετάνιου/ travel.gr

Η Παλιά Πόλη, το Ενετικό Φρούριο, το νόστιμο φαγητό, οι εκπληκτικές παραλίες: όλα αυτά προσελκύουν κάθε καλοκαίρι πολλούς επισκέπτες στην Κέρκυρα, ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας.

Το νησί όμως είναι πολύ μεγάλο και έχει αμέτρητες παραλίες. Σίγουρα δε θα χάσετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στην Παλαιοκαστρίτσα ή να βουτήξετε στο Canal D’ Amour. Αλλά αν νιώσετε την επιθυμία να ευχαριστηθείτε το μπάνιο σε μια πιο ήσυχη παραλία, αυτές είναι οι 5 καλύτερες επιλογές στην Κέρκυρα. Οι περισσότερες απαιτούν λίγη περισσότερη προσπάθεια, περπάτημα και χωματόδρομο αλλά αξίζουν τον κόπο.

Ροβινιά

Είναι ίσως μία από τις πιο άγνωστες παραλίες αλλά και τις πιο ωραίες της Κέρκυρας. Οδηγώντας από την πόλη προς την Παλαιοκαστρίτσα θα στρίψετε με κατεύθυνση το χωριό Λιαπάδες. Θα το διασχίσετε και θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο προς την παραλία. Θα χρειαστεί να περπατήσετε και περίπου 10 λεπτά για να βρεθείτε στη μαγευτική παραλία με το ψιλό βότσαλο και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει πολλές σκιές, εκτός αν πιάσετε το χώρο κάτω από τα βράχια στα αριστερά, για αυτό θα πρέπει να φροντίσετε για ομπρέλα, νερό και προμήθειες. Κάποιες φορές περνάει ένα καραβάκι που πουλάει κρύα αναψυκτικά, νερά και καφέ. Τα νερά είναι κρύα, είστε στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας ούτως ή άλλως που φημίζεται για τη δροσερή θάλασσα.

Η παραλία Αρκουδίλας είναι ένας πραγματικός παράδεισος/Photo: Shutterstock

Αρκουδίλας

Στο νότιο άκρο του νησιού, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την πόλη, η παραλία Αρκουδίλας είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Είναι μια πολύ μεγάλη παραλία με άμμο και ζεστά ρηχά νερά. Από πάνω ορθώνονται απότομοι και ψηλοί βράχοι και δύσκολα εδώ θα συναντήσετε πολύ κόσμο. Χρειάζεται να διανύσετε περίπου 2 χιλιόμετρα χωματόδρομου για να φτάσετε στην παραλία. Λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες και ένα μικρό μαγαζάκι με καφέ, κρύα νερά και αναψυκτικά είναι τα μόνα που διαθέτει η παραλία.

Παραλία Γυάλι: Ερημική και δύσκολα προσβάσιμη είναι ιδανική για όσους θέλουν ησυχία και απομόνωση/Photo: Shutterstock

Γυάλι

Στη δυτική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη, κάτω από το χωριό Γιαννάδες βρίσκεται η μικρή παραλία Γυάλι. Ερημική και δύσκολα προσβάσιμη είναι ιδανική για όσους θέλουν ησυχία και απομόνωση. Ακόμα και το Δεκαπενταύγουστο δε θα βρείτε πολύ κόσμο και θα μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο. Θα ακολουθήσετε τις πινακίδες για το χωριό Γιαννάδες και αφού το περάσετε, θα συνεχίσετε μέχρι ένα πλάτωμα όπου παρκάρετε. Η κατάβαση είναι αρκετά δύσκολη και σε κάποια σημεία θα χρειαστεί να πιαστείτε από το σκοινί που έχει. Η αφράτη άμμος και τα καταγάλανα δροσερά νερά θα σας αποζημιώσουν για την ταλαιπωρία. Φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα μαζί σας γιατί η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Μπορείτε να νοικιάσετε και βάρκα από τον κοντινό οικισμό Έρμονες.

Η παραλία Κερασιά βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας/Photo: Shutterstock

Κερασιά

Φτάνεις με άσφαλτο δίπλα στην παραλία, απλώνεις πετσέτα κάτω από τα δέντρα, περπατάς στα βότσαλα και βουτάς σε πεντακάθαρα δροσερά νερά, ενώ χαζεύεις απέναντι την Αλβανία. Η παραλία Κερασιά βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας στην περιοχή της Κασσιόπης και συνήθως δεν έχει πολύ κόσμο. Δίπλα στην παραλία λειτουργεί μια ταβέρνα, για καφέ θα πρέπει να σταματήσετε στο χωριό Αγνίτσινη, ακριβώς πριν στρίψετε για την παραλία. Ωραίο καφέ φτιάχνουν στο ΚόφιBros.
Info: ΚόφιBros, Αγνίτσινη, Κέρκυρα, Τηλ. 0030 26630 82141

Στο Γυαλισκάρι τα νερά είναι διάφανα και σχετικά ρηχά/Photo: Shutterstock

Γυαλισκάρι

Κατά μήκος της δυτικής ακτής της Κέρκυρας και μετά τις δημοφιλείς παραλίες Γλυφάδα και Κοντογιαλός, βρίσκεται ακόμα μια όμορφη αμμώδης παραλία, η οποία όμως συγκεντρώνει λιγότερο κόσμο. Τα δέντρα φτάνουν μέχρι την παραλία και απλώνουν τη σκιά τους, ενώ στη δεξιά πλευρά έχει έναν κάθετο βράχο μέσα στη θάλασσα, ιδανικό σημείο για εξερευνήσεις με μάσκα. Τα νερά είναι διάφανα και σχετικά ρηχά. Πάνω στην παραλία λειτουργεί μια ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ