19.9 C
Corfu
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Baby Bump: η μαία είναι «εκείνη» η γυναίκα που βρίσκεται πάντα δίπλα σου

Μα, πραγματικά, ποιος δεν έχει χαμογελάσει στην εικόνα ενός νεογέννητου που κλαίει παραπονιάρικα, μια μανούλα που μόλις το παίρνει αγκαλιά και τρέμει από συγκίνηση, ενώ όλοι οι γύρω χαζεύουν-χαμογελώντας- σίγουρα την πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας;

Μια τέτοια στιγμή έζησε και η Γιάννα Σαρακηνού, όταν πια ειδικευόμενη μαία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, είδε μια λεχωίδα να θηλάζει ταυτόχρονα τα διδυμάκια της. Ήξερε αμέσως ότι η επιλογή που έκανε ήταν η σωστή και ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε να κάνει στη ζωή της. Να γίνει μαία και να βοηθάει τις γυναίκες σε αυτό το τόσο σημαντικό στάδιο της ζωής τους. Από τον πρώτο υπέρηχο, τους μήνες της εγκυμοσύνης, στην ημέρα του τοκετού, στην πρώτη φορά που θα θηλάσει το βρέφος. Δίπλα της για κάθε απορία, κάθε βοήθεια που μπορεί να προσφέρει.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «Από έφηβη ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με τη μαιευτική. Ένιωθα ότι «το έχω μέσα μου». Μου έβγαινε εντελώς φυσικά». Μεγαλωμένη σε μια «γυναικοκρατούμενη» οικογένεια, οι έννοιες «μαμά», «παιδί», «κόρη» είχαν ένα ιδιαίτερο βάρος για εκείνη. Η μαμά από την Αγγλία και η Γιάννα ένα παιδί με επιρροές και από τις δύο χώρες. «Νιώθω Ελληνίδα, όσο και Αγγλίδα. Νομίζω καταφέρνω να συνδυάσω, λόγω του τρόπου που μεγάλωσα, την ηρεμία της Αγγλίδας μαμάς και την ευτυχία του να μεγαλώνει κανείς στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και πιστεύω ακράδαντα στο δίπτυχο «ήρεμη μαμά- ήρεμο μωρό», το οποίο κάνω πράξη καθημερινά με τις γυναίκες που με εμπιστεύονται».

Το Baby Bump ήταν στο μυαλό της Γιάννας Σαρακηνού από πάντα. Φέτος, ήρθε η ώρα να το κάνει πράξη. «Κάθε στιγμή που περνούσα με τις μανούλες και τα νεογέννητα στα νοσοκομεία όπου αρχικά έκανα την πρακτική μου, στη Θεσσαλονίκη στο «Ιπποκράτειο» και το «Παπαγεωργίου» και στο «Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας», αλλά και όταν ξεκίνησα να εργάζομαι ως διπλωματούχος μαία στην Γενική Κλινική Κέρκυρας «Αλέξανδρος Μάστορας», ήξερα ότι ήταν άλλο ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου. Να φτιάξω το Baby Bump και να ασχοληθώ με το «θαύμα της ζωής». Ναι, θαύμα είναι όταν μπορείς να προσφέρεις σε μια μανούλα ηρεμία και στήριξη, όταν όλα όσα της συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα και όλα της φαίνονται βουνό»!

Φέτος, ξεκίνησε το Baby Bump προσφέροντας υπηρεσίες προετοιμασίας τοκετού, θηλασμού, αλλά και φροντίδας νεογνού. Οι συναντήσεις με τη Γιάννα είναι κατ’ ιδίαν, ενώ δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν να συνομιλούν μαζί της μέσω βιντεοκλήσεων, αναζητώντας απαντήσεις και συμβουλές στα θέματα που τις απασχολούν. «Είναι σημαντικό να είμαστε ανά πάσα στιγμή δίπλα στις μέλλουσες μανούλες. Οι απορίες, τα άγχη και οι φοβίες είναι τόσες πολλές και είναι απόλυτα φυσιολογικό».

baby sleeping

Στο Baby Bump μια μέλλουσα μανούλα μπορεί να μάθει τα πάντα γύρω από τον τοκετό και όλα όσα θα βιώσει. Πώς ξεκινάει ο τοκετός, τα διάφορα στάδιά του, τρόπους χαλάρωσης και αναπνοές, ούτως ώστε να εξελιχθεί όσο πιο ομαλά γίνεται για τη μαμά και το μωρό.

Για τη Γιάννα Σαρακηνού ο μητρικός θηλασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς «δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί η καλύτερη σχέση μεταξύ παιδιού και μητέρας». Στο μωρό προσφέρει τη «ζεστασιά», την ασφάλεια και την επαφή με το σώμα της μητέρας. Στο Baby Bump προετοιμάζουμε και στηρίζουμε τις νέες μανούλες είτε έχουν επιλέξει να θηλάσουν είτε όχι. Τους δείχνουμε τις διαφορετικές θέσεις, ώστε η γυναίκα και το βρέφος να απολαύσουν την εμπειρία”.

Όταν τη γνωρίσετε από κοντά και σας χαμογελάσει, θα καταλάβετε… Αυτό το κορίτσι δεν θα μπορούσε παρά να γίνει «εκείνη» η γυναίκα, η μαία σας.

Baby Bump

Τηλ: 697 439 0668

Facebook Page: Baby Bump

Instagram: baby_bump_cfu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ