17.9 C
Corfu
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όταν ήμουν φοιτητής στην Κέρκυρα…

Γράφει ο Παβιλιάο Μαραβιλιάο (και μετρά αναμνήσεις)

1.

Το ξενοδοχείο Ιόνιο είναι γεμάτο φοιτητές και η κυρία Νίκη μάς καθαρίζει τα δωμάτια. Μπαίνει κάθε πρωί ενώ κοιμόμαστε και φωνάζει στην άλλη καθαρίστρια: «Ωρή Σπυριδούλα, κάνε ησυχία, κοιμούνται τα παιδιά». Ανοίγεις τα μάτια σου και βλέπεις τη Βλαχοπούλου να καθαρίζει την τουαλέτα σου. Σε αντίθεση με τις ακαμάτρες συμφοιτήτριες στο διπλανό δωμάτιο, εμένα με συμπαθεί. «Καλύτερο παιδάκι μανούλα δεν έκανε», δηλώνει.

2.

Κόβω δρόμο μέσα από τα καντούνια για να φτάσω πιο γρήγορα στο Μέγαρο Καποδίστρια. Φοράω καμπαρντίνα και με βλέπει η Λουτσίντα να περνάω μπροστά από το σπίτι της. «Καλώς τον καπετάνιο», μου φωνάζει.

3.

Διάφοροι άνθρωποι που μόλις γνώρισα μου λένε «καλώς τα μάτια του» και με φωνάζουν «αγάπη». Στην αρχή νομίζω ότι με κοροϊδεύουν.

4.

Κατάληψη γιατί δεν έχουμε κτίρια για μάθημα και διαμονή ούτε εστία για φαγητό. Στη βραδινή βάρδια γίνονται καλλιστεία στην αίθουσα τελετών του Μεγάρου Καποδίστρια. Για πρώτη και τελευταία φορά απονέμονται οι τίτλοι Miss Σαρόκο και Miss ΤΞΓΜΔ από μια αδέκαστη επιτροπή στην οποία συμμετέχω.

5.

Νυχτερινή επίσκεψη στο Νέο Φρούριο με κρασάκι και κασετόφωνο. Αυτοσχέδιο πάρτι με μεσαιωνική μουσική στην αίθουσα με τη μεγάλη σκάλα. Οι φοιτήτριες μεταμορφώνονται σε δούκισσες και οι φοιτητές σε βαρόνους.

6.

Το Εμπορικό στις δόξες του! Βάζουμε τα κορίτσια μπροστά και κάνουμε οτοστόπ. Coka, Καρνάγιο, Rondo, Hard Rock, Taboo, Ιπποδρόμιο, Astral, Αποκάλυψη και Nowhere. Ένα χιλιόμετρο για όλα τα γούστα.

7.

Δεκάδες φοιτητές συμμετέχουν ως κομπάρσοι στην κινηματογράφηση ξένης κατασκοπικής τηλεταινίας με προσωρινό τίτλο «Pronto» στα καντούνια της Παλιάς Πόλης. Έξω από το ξενοδοχείο Cavalieri δίνω ρεσιτάλ ηθοποιίας ως περαστικός που ξαφνιάζεται από απότομο φρενάρισμα. Παίζει να είναι το μοναδικό μεροκάματο στο οποίο πληρώνομαι τόσο καλά και τόσο γρήγορα.

8.

Εξεταστική Ιουνίου και εγώ διαβάζω στο La Grotta. Στα 10 λεπτά βαριέμαι και πάω για βουτιά. Οι συμφοιτήτριες με βαθμολογούν φωνάζοντας «ντουζ πουάν». Κολυμπάω λίγο, βγαίνω, ξαναδιαβάζω, ξαναβουτάω.

9.

Παραμονή της επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα και το νησί ετοιμάζεται για την παρέλαση της επόμενης μέρας στην οποία θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι μεσάνυχτα, η Ασφάλεια του Προέδρου «χτενίζει» τη Σπιανάδα και εγώ κρύβω γρίφους για το κυνήγι του θησαυρού στη Μανδρακίνα και το Λιστόν. Παραλίγο να με συλλάβουν…

10. 

Σταθερή αξία η ζαμπονοτυρόπιτα και η μπουγάτσα στον Θεσσαλονικιό, στο Σαρόκο. Γιάν’… ζαμπόοοο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ