16.9 C
Corfu
Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026

Μαρμελάδα Κουμκουάτ: ίσως η πιο δυνατή γεύση που δοκιμάσατε ποτέ

Γράφει η Έλενα Χονδρογιάννηelenacooks.gr

Η Κέρκυρα καλλιεργεί αυτό το “ΧΡΥΣΟ ΚΑΡΠΟ” που δεν είναι άλλος από το μοναδικό κουμ κουάτ. Λικέρ, γλυκό του κουταλιού και μαρμελάδα είναι από τα πιο διάσημα εδέσματα στο νησί μου.

Σήμερα θα σου δείξω πώς θα φτιάξεις την καλύτερη σπιτική μαρμελάδα κουμ κουάτ με αυτό το παράξενο και ισχυρό φρούτο ! Είναι από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες, αφού η γεύση της είναι πολύ δυνατή και αν έρθεις στο νησί σίγουρα πρέπει να την δοκιμάσεις, είναι από τα ωραιότερα παραδοσιακά εδέσματα της Κέρκυρας!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κουμ κουάτ (φρέσκα)

1 κιλό ζάχαρη 1/2 Χυμό λεμονιού

2 φλιτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ και τα βράζουμε για 10’λεπτά τα σουρώνουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλες 3 φορές, έτσι ώστε να ξεπρικρίσουν καλά. Αφού τελειώσουμε με το βράσιμο , κόβουμε τα κουμ κουάτ στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα κουμ κουάτ και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Την άλλη μισή ποσότητα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια με μαχαίρι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5′ λεπτά και μετά προσθέτουμε όλα τα κουμ κουάτ . Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα . Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Μόλις είναι έτοιμη αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Για περισσότερες συνταγές, διαβάστε εδώ

Ποια είναι η Έλενα Χονδρογιάννη

Γεννημένη στην Κέρκυρα αγαπώ  το καλό φαγητό, την μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς την μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις, δημιουργώντας αναμνήσεις θεωρώ ότι δίνεις γεύση στην ζωή. Το ταξίδι της μαγειρικής άρχισε από πολύ μικρή ηλικία διότι πάντα με γοήτευε η ανακάλυψη των γεύσεων, αργότερα μπήκε στην ζωή μου και η φωτογραφία των φαγητών που εκεί κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω…και σιγά σιγά έχτισα το δικό μου blog θέλοντας να μοιραστώ αυτό που ζούσα στην κουζίνα μου.
Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling , υλικά και γεύσεις μπερδεύονται στο φωτογραφικό φακό μου και εγώ πάντα αναζητώ την επόμενη ιδέα και συνταγή που θα γίνει πρωταγωνίστρια στην γλυκιά μου ιστορία που κάθε φορά ζω και μοιράζομαι μαζί σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ