10.9 C
Corfu
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συγκίνηση κι ελπίδα στην ημερίδα του Oxygen Plus «Ενημέρωση = Πρόληψη» για τον καρκίνο του μαστού

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα Σ.Υ.Π.Α.Π. στο Φαληράκι πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Ενημέρωση = Πρόληψη» για τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώθηκε από το Πολυδύναμο Κέντρο Oxygen Plus και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού, «Άλμα Zωής».

Την ημερίδα άνοιξε η CEO του Oxygen Plus Έφη Λαψάνα. Mίλησε για τη μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση, την οποία έχει διαπιστώσει στα 20 χρόνια που το Oxygen Plus παρέχει υπηρεσίες αισθητικής και άσκησης στις γυναίκες της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα είπε:

“Συζητούσαμε με τα στελέχη και τους συνεργέτες μου και αποφασίσαμε να κάνουμε μια ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού, ένα θέμα το οποίο για εμάς ήταν τόσο αυτονόητο, έχοντας αντικειμενική εικόνα μέσω του ιστορικού που παίρνουμε σε κάθε γυναίκα, πριν από κάθε μας αισθητική υπηρεσία. Ξέρουμε πλέον καλά ποιες είναι οι ασθένειες που την ταλαιπωρούν και ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Ωστόσο σήμερα είμαστε εδώ για να διαδώσουμε μηνύματα πολύ αισιόδοξα καθώς το 97% των περιπτώσεων αν διαγνωστούν έγκαιρα έχουν πλήρη ίαση”.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη γιατί αυτή η αίθουσα περικλείει τόσα πολλά συναισθήματα και σκέψεις που έχουν να κάνουν με την υγεία των γυναικών, μια μάστιγα που όμως σήμερα αποδεικνύεται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί. Όλη η ανθρωπότητα ζει γύρω από το μήνυμα που δίνει το ροζ κορδελάκι το οποίο κι εμείς απόψε το φοράμε με χαρά κι ευχαριστώ πάρα πολύ και το «Άλμα Ζωής» που είναι στην Κέρκυρα απόψε, ώστε να βοηθήσει στην ωραία ιδέα που είχε η Έφη και η ομάδα της για την εκδήλωση αυτή, αφιερωμένη σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, που ελπίζουμε κάθε χρόνο το μήνυμα της να είναι πιο ηχηρό και πιο αποτελεσματικό για όλους μας».

Μελίτα Ανδριώτη, Έφη Λαψάνα, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Η πρώτη εισηγήτρια ήταν η Χειρουργός μαστού η γιατρός Αναστασία Πεπέ MD, PhD, FEBS, MRBS Breast and Melanoma Practice, της οποίας η εισήγηση είχε θέμα «Όταν γνωρίζω δεν φοβάμαι». Ανέλυσε με επιστημονικό και ταυτόχρονα απλό και κατανοητό τρόπο, τι είναι ο καρκίνος του μαστού, πως δημιουργείται, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, πόσο μπορούμε να το προλάβουμε, τι πρέπει να κάνουμε αν νοσήσουμε πως πρέπει να είναι η επόμενη μέρα και ποιος είναι ο σωστός τρόπος ενημέρωσης.

Κατόπιν, η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια MSc Έφη Παπαδάτου ανέλυσε τον καρκίνο του μαστού ως αίτημα αυτοφροντίδας επιχειρώντας εναλλακτικές επανορθωτικές αφηγήσεις.

Αναστασία Πεπέ, Κούλα Κοκονέζη, Έφη Λαψάνα, Έφη Παπαδάτου

Την ημερίδα έκλεισε η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και επιζήσασα εθελόντρια, Κούλα Κοκονέζη, η οποία ανέλυσε το έργο του Συλλόγου ο οποίος απαρτίζεται από γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού. Στόχος του συλλόγου, είναι κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού να έχει την υποστήριξη που χρειάζεται αλλά και κάθε γυναίκα να ενημερώνεται για τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή, όταν η κ. Κοκονέζη μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία, όταν νόσησε από καρκίνο του μαστού, πως το αντιμετώπισε και τελικά πως βγήκε νικήτρια, συνέχισε την ζωή της και τώρα απολαμβάνει τα παιδιά και τα εγγόνια της και φυσικά στηρίζει το Σύλλογο που τη βοήθησε καθοριστικά το «Άλμα Ζωής».

Στο φουαγιέ της ημερίδας υπήρχε ένα υπέροχο και μοναδικής αισθητικής bracelet, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Oxygen Plus με σκοπό να στηρίξει την ημερίδα κατά του καρκίνου του μαστού, από την Κερκυραία διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων Λαμπρινή Χαντζιάρα και τα έσοδα από την πώληση του θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής».

Το bracelet, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Oxygen Plus από τη Λαμπρινή Χαντζιάρα

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μελίτα Ανδριώτη, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα, Όλγα Καποδίστρια, η εκπρόσωπος της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (η οποία έλειπε εκτός Ελλάδος) Αντιδήμαρχος Μαρία Ζερβού, η εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, Ευφημία Χαϊδάρη (ο οποίος έστειλε την ευχή του), η πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας Μαρία Μάνδυλα, εκπρόσωποι συλλόγων όπως του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας, του Συλλόγου Καλλιπάτειρα Κέρκυρας, των Σοροπτιμιστριών Κέρκυρας, του Φάρου Ζωής κλπ.

Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε cocktail drink και όλοι οι καλεσμένοι πήραν δώρο ένα συλλεκτικό νεσεσέρ Oxygen Plus, με την υπενθύμιση του ετήσιου ελέγχου γιατί οι «γυναίκες αντιπροσωπεύουν την ομορφιά και τη δύναμη αυτού του πλανήτη» όπως χαρακτηριστικά σχολίασε κλείνοντας η Έφη Λαψάνα.

Χορηγοί επικοινωνίας:
CorfuStories.com – Start TV – Corfu Channel – Star FM 88,8 – LIFE 102,9 – Pop FM 102,2 – Kyma FM 90,3 – Rythmos Kekryras 99,7.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ