33.9 C
Corfu
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Book Stories: “Ήθος, πάθος, λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας.”

Κάθε βδομάδα σας προτείνουμε κι ένα βιβλίο για το Σαββατοκύριακο.

Συγγραφέας: Λεωνίδας Γαλάνης

Το τρίπτυχο του Αριστοτέλη «Ήθος – Πάθος – Λόγος» και το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας που κρύβει μέσα του ξεδιπλώνονται στις σελίδες του ομότιτλου βιβλίου του Λεωνίδα Γαλάνη (έκδοση ιδιωτική). Μέσα από συναρπαστικές ιστορίες και απολαυστικά παραδείγματα, το «Ήθος Πάθος Λόγος» εξερευνά το μυστικό της επιτυχίας από την αρχαιότητα μέχρι το… διάστημα

Πριν το διαβάσει, ίσως θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για ένα ακόμη βιβλίο αυτοβοήθειας με παραινέσεις και βερμπαλισμούς. Θα μπορούσε ίσως να θεωρήσει ότι ο σκοπός του εξαντλείται στην καταγραφή μερικών βασικών κανόνων του σύγχρονου μάρκετινγκ. Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει.

Από αυτό ξεκινά την πορεία του το βιβλίο του Λεωνίδα Γαλάνη. Από το τρίπτυχο της ισορροπημένης συμπεριφοράς, της αλληλουχίας που οδηγεί στην πειθώ, όχι των συνθημάτων και της επικοινωνιακής διαστρέβλωσης αλλά των απαραίτητων βημάτων που δημιουργούν στέρεα επιχειρήματα, αξιόπιστη εκφορά τους και συναισθηματική ταύτιση με το περιεχόμενο τους.

Χρησιμοποιώντας διαρκώς χαρακτηριστικά παραδείγματα, ακόμη και προσωπικά του, για περισσότερη αξιοπιστία και ταύτιση του αναγνώστη, και με έντονη τη χρήση του χιούμορ, δίνει στα γραφόμενα το βάθος αλλά και την άνεση που χρειάζεται κάθε κείμενο, ειδικά όταν θέλει να λειτουργήσει συμβουλευτικά χωρίς να καταντά δεικτικό, διατηρώντας τον προτρεπτικό ρόλο του.

Το επιστέγασμα της μεσότητας του Αριστοτέλη, της φιλομάθειας και του ερευνητικού, μαιευτικού αγνωστικισμού του Σωκράτη, της ασίγαστης δράσης του Ηρακλείτου. Με ό,τι κι αν καταπιανόμαστε, πόσο μάλλον αν έχει να κάνει με το επαγγελματικό πεδίο, δεν θα πετύχουμε τίποτα ουσιαστικό αν δεν κατορθώσουμε να διατρέχει τα λεγόμενα και τις πράξεις μας, η λογική επιχειρηματολογία, η αποδεδειγμένη αξιοπιστία, το πάθος της αλήθειας που χρωματίζει τις λέξεις και δίνει ένταση στο σώμα και συνολικά στην εξωτερίκευση μιας ιδέας.

Ο Λεωνίδας Γαλάνης γίνεται εύστοχα φιλοσοφικός και ταυτόχρονα πρακτικός, Θεωρητικός και άμεσος. Το βιβλίο του δεν θα σας ταλαιπωρήσει με περιττές υπερβολές και υποσχέσεις. Στοχεύει απευθείας στο κέντρο της προσωπικής εκπλήρωσης και της επιτυχίας.

 Κωνσταντίνος Μανίκας, συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λεωνίδας Γαλάνης έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων ως εκπαιδευτής management, πωλήσεων και marketing. Διατέλεσε στέλεχος σε πολλές εταιρείες και μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως Sales Supervisor σε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα. Διαθέτει Δίπλωμα στη Διοίκηση Πωλήσεων και Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το βιβλίο αυτό το έγραψε με στόχο να κάνει γνωστό το αρχαίο μυστικό, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και εύκολα από τον καθένα για την κατάκτηση της επιτυχίας και της ευδαιμονίας. Στον ελεύθερό του χρόνο θα τον βρείτε να χορεύει σε ρυθμούς swing.

Για περισσότερες προτάσεις βιβλίων, δείτε ΕΔΩ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ