33.9 C
Corfu
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Book Stories: “Αφοσίωση”

Κάθε βδομάδα σας προτείνουμε κι ένα βιβλίο για το Σαββατοκύριακο.

Συγγραφέας: Marco Missiroli (Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου)

Εκδόσεις: Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης: 1/1/2023

Ο Κάρλο, ο ανασφαλής καθηγητής δημιουργικής γραφής, και η δυναμική μεσίτρια Μαργκερίτα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι λίγο μετά τα τριάντα. Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Μοιάζουν ακόμα και στην ήρεμη ανησυχία τους. Είναι ερωτευμένοι, αλλά τελευταία οι επιθυμίες τους αρχίζουν να ξεφεύγουν από τα όρια της κρεβατοκάμαράς τους: ο Κάρλο γοητεύεται από την ιδιαίτερη ομορφιά της νεαρής φοιτήτριάς του Σοφία, και η Μαργκερίτα αφήνεται στα δυνατά χέρια του φυσιοθεραπευτή της Αντρέα.

Θα μπορούσε άραγε η απόκτηση ενός διαμερίσματος λουσμένου σε ένα ιδιαίτερο φως, στην καρδιά του Μιλάνου, να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση στον γάμο τους και να έρθουν πιο κοντά;

Mια δυνατή ιστορία που φέρνει τους αναγνώστες αντιμέτωπους με σκληρά ερωτήματα: «Τι είναι η αφοσίωση; Μήπως έχει δίκιο η Μαργκερίτα όταν αναρωτιέται αν απιστία σημαίνει πίστη στον εαυτό σου;».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Έζησε στο Ρίμινι μέχρι το Γυμνάσιο, αργότερα μετακόμισε στη Μπολόνια για να εγγραφεί στο μάθημα στις Επιστήμες της Επικοινωνίας στο Alma Mater Studiorum. Το 2002 ακολούθησε τα μαθήματα του Scuola Holden στην Cesena, μια εμπειρία που δεν τελείωσε με θετικό τρόπο. Αποφοίτησε το 2005 με τη διατριβή Το πολιτιστικό αντικείμενο στην ιταλική βιομηχανία. Το ντεμπούτο του μυθιστόρημα, Χωρίς ουρά (Fanucci, 2005), έλαβε το βραβείο Campiello First Work Prize το 2006, είναι ένα έργο που λέει «για μια παιδική ηλικία που αντιμετωπίζει οδυνηρά τον κόσμο των ενηλίκων, με την καταπίεση και τη βία του, διασχίζοντας τη σκιώδη γραμμή που οδηγεί σε μια στοχαστική ωριμότητα». Αναδημοσιεύτηκε από τον Feltrinelli τον Ιανουάριο του 2017 στη σειρά χαρτόδετο της σειράς Universal Economic. Στις 22 Μαρτίου 2007, με τον Guanda, δημοσίευσε το μυθιστόρημα The dark on him (βραβείο Insula Romana 2008). Στις 12 Φεβρουαρίου 2009, κυκλοφόρησε το τρίτο μυθιστόρημα, Bianco (Guanda), το οποίο κέρδισε την XXVIII έκδοση του Βραβείου Comisso, το Βραβείο Tondelli 2009 και το Βραβείο Κριτικών Ninfa-Camarina 2010. Στις 23 Φεβρουαρίου 2012 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Η αίσθηση του ελέφαντα (Guanda), το οποίο κέρδισε το βραβείο επιλογής Campiello 2012, το βραβείο Vigevano – Lucio Mastronardi, το βραβείο Bergamo. Τον Φεβρουάριο του 2015, κυκλοφόρησε το μπεστ σέλερ, νικητής του Βραβείου SuperMondello 2015 και του Λογοτεχνικού Βραβείου Έλβα, για τον Feltrinelli. Το 2019 δημοσίευσε το μυθιστόρημα Fedelta για την Einaudi. Στις 11 Ιουνίου, το μυθιστόρημα, που ήδη μεταφράζεται σε τριάντα δύο χώρες, κέρδισε το βραβείο Strega Giovani 2019, ενώ τα δικαιώματα της ταινίας πωλήθηκαν στο Netflix για τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς. Στις 12 Ιουνίου, το μυθιστόρημα μπαίνει στους πέντε φιναλίστ του Βραβείου Στρέγκα 2019. Στις 21 Δεκεμβρίου 2019 έλαβε το Golden Sigismondo από τον Δήμο του Ρίμινι. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Avere tutto για το Einaudi, το οποίο κέρδισε το βραβείο Bagutta την επόμενη χρονιά[13]. Ζει στο Μιλάνο. Γράφει για την κουλτούρα της Corriere della Sera.

Για περισσότερες προτάσεις βιβλίων, πατήστε ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ