12.9 C
Corfu
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Η Κέρκυρα του Νικόλα Κατσαρού

Οι… πολίτες Κέρκυρας αποκαλύπτουν τη ματιά τους για τον τόπο τους, μέσα από 10 Q&A.

Επιμέλεια: Ζιζή Πατέλη

WHO IS WHO: O Νικόλας Κατσαρός γεννήθηκε στην Κέρκυρα, 4 Απριλίου 1978. Σπούδασε Marketing & Image Making στο Λονδίνο από όπου επέστρεψε στις αρχές του 2001 μετά από 4 χρόνια σπουδών.

Μετά από 1 χρόνο στη Λευκωσία για στρατιωτικές υποχρεώσεις, εγκαταστάθηκε μόνιμα πλέον στην Κέρκυρα και από το 2004 έως το 2015  εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΚΥΜΑ FM 90,3, ενώ παράλληλα γνώρισε το θέατρο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου και δηλώνει Ελεύθερος Επαγγελματίας ~ Ηθοποιός.

Ασχολείται με το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες τα τελευταία 14 χρόνια, έχει συμμετάσχει σε 19 θεατρικές παραστάσεις, 4 ταινίες μικρού μήκους, σε διαφημιστικά σποτ και βιντεοκλίπ, σε παραστάσεις σύγχρονου χορού με τις σχολές Σωτήρη Μπουχάγιαρ, Τζένης Θεοτόκη, Fuego και Street Dance.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στη σειρά 42’ της Cosmote TV καθώς και στη σειρά ντοκιμαντέρ του Mega για την οικογένεια Υψηλάντη. Έχει δανείσει τη φωνή του σε ταινίες stop animation για άτομα με προβλήματα όρασης.

1. Τα 3 πράγματα που δεν θα άλλαζες ποτέ στην Κέρκυρα…

Ούτε θα άλλαζα, ούτε θα κρατούσα κάτι. Η Κέρκυρα είναι το παγκάκι που σου είπε «θέλω να χωρίσουμε», ήταν εκεί πριν από σένα και θα είναι εκεί και όταν φύγεις, το να αλλάξεις ή κρατήσεις κάτι με γνώμονα την προσωπική σου συναισθηματική αντίληψη είναι υποκειμενικό και ίσως εγωιστικό.

Η Κέρκυρα αλλάζει κάθε στιγμή και συγχρόνως παραμένει σταθερή, είναι αυτή που εσύ αντιλαμβάνεσαι και είναι διαφορετική για όλους μας.

2. Ο αγαπημένος σου ήχος στο νησί;

Δυο αγαπημένοι. Ακροβατώντας ανάμεσα στο γραφικό και τη βαθύτερη εσωτερική αναζήτηση, Μ. Παρασκευή, Επιτάφιος Μητροπόλεως, ανάμεσα στους αδελφούς προσκόπους στα Μουράγια, περίπου στο ύψος του Αντρανίκ, η καμπάνα της Παλαιάς όταν ξεκινά το Adagio του Albioni και αναδεύει τα μέσα σου, με το γλυκό αεράκι και το συγχρονισμένο σύρσιμο χιλιάδων παπουτσιών στη απόλυτη στιγμή κατάνυξης. Τα χελιδόνια την Άνοιξη.

3. Ποιος θα ταίριαζε να γράψει το soundtrack της Κέρκυρας;

Πιστεύω ότι το ηχοτοπίο ενός νησιού όπως η Κέρκυρα φτιάχνεται καθημερινά από εμάς που ζούμε εδώ. Αν είχα να επιλέξω απ’ ότι έχει γραφτεί, είμαι ανάμεσα στο Requiem D minor Lacrimosa του Mozart και το Moonlight Sonata του Beethoven. Από εν ζωή, Akira Yamaoka, Hans Zimmer.

4. Ποιος θα ήθελες να γυρίσει ταινία για την / στην Κέρκυρα;

Μια απλή ματιά στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας που κουβαλά αυτό το νησί, από τα Ομηρικά Έπη στα χρόνια της Επανάστασης και μέχρι σήμερα, υπάρχουν θέματα για κάθε δημιουργό, από επικές παραγωγές έως καθημερινές μικρές ιστορίες. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε φιλοξενήσει παραγωγές εκατομμυρίων, δεν θα ήθελα να επιλέξω κάποιον έναντι κάποιου άλλου σκηνοθέτη, αρκεί να αγαπήσει και να τιμήσει τον τόπο. Ευσεβής πόθος. Tim Barton, Christopher Nolan.

5. Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον Κερκυραίο;

Ακουστικά, η δυνατότητα να πει 20 λέξεις στη σειρά με μία ανάσα, τρώγοντας τα μισά σύμφωνα και κλείνοντας πάντα σε άρση. Συναισθηματικά, η βαθιά ανάσα που ανεβαίνει από το διάφραγμα στο στέρνο όταν ακούς ή βλέπεις Κέρκυρα.

6. Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να απομονωθείς;

Μπορείς παντού, ακόμα και στη μέση του Λιστόν αν θέλεις. Προσωπικά, προτιμώ το μπαλκόνι μου στην Πλατεία Δημαρχείου, με ένα καλό βιβλίο και καφέ.

7. Αν η Κέρκυρα ήταν πρόσωπο, ποιο θα ήταν;

Το δικό σου, όταν ζεις εδώ. Το δικό σου όταν βγαίνεις έξω και λες «είμαι από Κέρκυρα».

8. Η καλύτερη θέα;

Δεκάδες υπέροχα σημεία στο νησί. Για μένα, το ηλιοβασίλεμα με καθαρή ατμόσφαιρα από τον Τρουμπέτα όταν μπορείς να δεις τα Διαπόντια Νησιά να φλέγονται με χίλια χρώματα.

9. Το αγαπημένο σου εστιατόριο / bar / cafe;

Για καφέ, Πλατεία Δημαρχείου, Κρητικός/ Πίκολο. Για ποτό Εραλδικό (Αλέκα) και Τζάσμιν. Φαγητό, Tabernita Mexicana, Φιρί Φιρί και φυσικά η ευθεία με τα τσιπουράδικα στα Παλιά Δικαστήρια.

10. Που αλλού θα μπορούσες να ζήσεις στην Ελλάδα;

Όπου μπορώ να βλέπω θάλασσα και πράσινο…

Για να δείτε περισσότερες συνεντεύξεις της στήλης My Land Rules, πατήστε ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ