11.9 C
Corfu
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Κέρκυρα του Χρήστου Ρουμελιώτη

Οι… πολίτες Κέρκυρας αποκαλύπτουν τη ματιά τους για τον τόπο τους μέσα από 10 Q&A.

Επιμέλεια: Ζιζή Πατέλη

WHO IS WHO: Ο Χρήστος Ρουμελιώτης, ένας νέος δυναμικός Έλληνας επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στη Λευκίμμη με μητέρα φιλόλογο και πατέρα ναυτικό μηχανικό. Από πολύ νεαρή ηλικία, είχε το όραμα να δημιουργήσει κάτι δικό του, κάτι που θα τον καθιστούσε πρωτοπόρο στο χώρο του και γρήγορα κατάλαβε ότι θα έπρεπε να πειθαρχήσει και να προσπαθήσει πολύ για να καταφέρει, ίσως, κάποια στιγμή να το πετύχει.

Το 2018 είναι φοιτητής στην Πολυτεχνική Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και αντιλήφθηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να υλοποιήσει τους στόχους του. Αναφέρει μάλιστα: “Ή πανδημία του Covid19 ήταν η ευκαιρία που έψαχνα, ο χρόνος που είχα να βάλω σε εφαρμογή αυτά που σχεδίαζα με ευνόησε πολύ. Κάθε πρόβλημα στη ζωή μας έχει και τη λύση του. Από εμάς εξαρτάται αν θα το δούμε ως ευκαιρία ή θα το αποφεύγουμε”.

Η πορεία του στον επιχειρηματικό χώρο ξεκίνησε με την ίδρυση της Gridustry, μία νεοφυή εταιρεία που στοχεύει να παρέχει στους πελάτες της ισχυρά ψηφιακά εργαλεία ώστε να επιτύχουν ενεργειακούς στόχους 24/7 Carbon Free Energy (CFE) με τη χρήση τεχνολογίας Blockchain. Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα μεγάλωσε και το 2022 ιδρύεται η Innovation Bee μία τεχνολογική εταιρεία που εστιάζει σε λύσεις τεχνητής νοημοσύνης (AI) και αυτο-χρηματοδοτεί και υλοποιεί έργα δικά της ώστε να μεγαλώσει το χαρτοφυλάκιό της ενώ αναλαμβάνει και έργα ανάπτυξης λογισμικού για τρίτους παρέχοντας υπηρεσίες έρευνας στην πληροφορική και συμβουλευτικής ΤΠΕ. Αυτό που τον διέκρινε ήταν η ικανότητά του να βλέπει πέρα από το παρόν και να προσανατολίζεται προς το μέλλον, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην καινοτομία.

Παράλληλα, γίνεται μέλος του παγκόσμιου οργανισμού επαγγελματιών τεχνολογίας, Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) και αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο τοπικό παράρτημα. Το 2021 επιλέγεται μαζί με τη Χρυσούλα Τσιμπέρη του ΑΠΘ ως οι μοναδικοί Ambassadors για το IEEE Entrepreneurship Initiative και το 2022 βραβεύονται για τη δράση τους Innovation for Health 2021,  η οποία έλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 32 δράσεις της πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας του IEEE Region 8 (Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή). Την ίδια χρονιά λαμβάνει Εύφημο Μνεία από το ΠΔΜ και μαζί με τους Βασίλη Μπαλάφα, Αναστάσιο Γαρίνη και Ουρανία Κωνσταντίνου αναγνωρίζονται από τη λίστα Forbes 30 Under 30 Greece.

Αν και οι προκλήσεις και οι αποτυχίες δεν έλειπαν, ο Χρήστος δεν πτοήθηκε. Με πίστη στον εαυτό του και σκληρή δουλειά, κατάφερε να κερδίσει βραβεία και διακρίσεις που αποτελούν την απόδειξη της αφοσίωσης και της αγάπης του για αυτό που κάνει.

Ο Χρήστος Ρουμελιώτης αποδεικνύει ότι η επιμονή, η πίστη και η σκληρή δουλειά μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία. Η ιστορία του είναι μια πηγή έμπνευσης για όλους εκείνους που ονειρεύονται να κάνουν τη διαφορά.

Ο ίδιος σημειώνει: “Μία επιτυχία, μικρή ή μεγάλη, δεν έρχεται εύκολα. Χρειάζεται επιμονή, συνέπεια και τρομερή πίστη. Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα ή τη συμβολή της οικογένειάς μου διότι αυτό ήταν ένα ταξίδι που έπρεπε να ξεκινήσω μόνος μου και για να είμαι ειλικρινής, καλά-καλά δεν άρχισε ακόμα. Δεν υπάρχει ‘δε μπορώ’, υπάρχει ‘δε θέλω’ οπότε καλά τα όνειρα, ωραίοι και οι στόχοι αλλά πρέπει να μάθουμε να σχεδιάζουμε το πλάνο εκείνο που θα μας οδηγήσει στη δική μας επιτυχία“.

1. Τα 3 πράγματα που δεν θα άλλαζες ποτέ στην Κέρκυρα…

Την αρχιτεκτονική της Παλαιάς Πόλης.

Τη θέα από το Cavalieri Roof Garden.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα, είναι μοναδικό.

2. Ο αγαπημένος σου ήχος στο νησί;

Ο ήρεμος ήχος της θάλασσας το βράδυ.

3. Ποιος θα ταίριαζε να γράψει το soundtrack της Κέρκυρας;

Ο πατέρας μου που έμαθε να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει μόνος του.

4. Ποιος θα ήθελες να γυρίσει ταινία για την / στην Κέρκυρα;

Θα ήθελα να δω μία ταινία για την Κέρκυρα και τον Κερκυραίο από τον Κώστα Γαβρά που έχει σκηνοθετήσει πολύ ποιοτικές ταινίες.

5. Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον Κερκυραίο;

Αγαπάς το νησί; Τα ήθη, έθιμα και τη μουσική του; Αν έχεις και μία ιδιαίτερη παλαβομάρα τότε είσαι Κερκυραίος.

6. Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να απομονωθείς;

Το σπίτι μου στη Λευκίμμη. Η περιοχή που μένω είναι ήσυχη και είμαστε κυριολεκτικά μέσα στη φύση. Πολλές φορές για να σκεφτώ μόνος μου πηγαίνω έναν περίπατο σε δρομάκια αχαρτογράφητα που οδηγούν σε παραλίες.

7. Αν η Κέρκυρα ήταν πρόσωπο, ποιο θα ήταν;

Ο Ιωάννης Καποδίστριας. Νομίζω μέχρι και σήμερα για πολλούς Κερκυραίους αποτελεί εμβληματική μορφή Κυβερνήτη και αξίζει κανείς να μελετήσει για την οικογένεια Καποδίστρια.

8. Η καλύτερη θέα;

Σε όποιο σημείο της Κέρκυρας κι αν βρίσκεσαι η θέα είναι εκπληκική. Για εμένα ένα πολύ όμορφο σημείο αποτελεί σίγουρα το Κανόνι, όταν βλέπεις να προσγειώνονται και να απογειώνονται τα αεροπλάνα σε συνδυασμό με το Ποντικονήσι και την Αγία Βλαχέρενα.

9. Το αγαπημένο σου εστιατόριο / bar / cafe;

Αν και δε θα ήθελα να κάνω διακρίσεις, διότι το νησί μας έχει πολύ όμορφα μέρη, νομίζω για εμένα το καλύτερο μέρος για φαγητό, ακόμα και ποτό, είναι το La Tavernita Mexicana ενώ για ποτό συνηθίζω να πηγαίνω στο Azur ή το Imabari και φέτος το Angsana Corfu. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο café που μπορώ σίγουρα να αποκαλέσω “στέκι”, ωστόσο μου αρέσουν τα μαγαζιά στο Ποτάμι Λευκίμμης.

10. Που αλλού θα μπορούσες να ζήσεις στην Ελλάδα;

Δεν έχω πρόβλημα, προσαρμόζομαι όπου κι αν βρεθώ. Αν και μία ιδιαίτερη αγάπη για τη Θεσσαλονίκη την έχω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ