19.9 C
Corfu
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Δώστε φτερά στις “Royals” από την Κέρκυρα να “πετάξουν” έως τη Νορβηγία

Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε την ομάδα “ROYALS” από την Κέρκυρα, την κύρια αγωνιστική ομάδα Cheer Jazz του Συλλόγου Ομαδικού Αθλητικού Χορού Βορειοδυτικής Ελλάδας “ Σειρήνες του Βορρά “ να πάρουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading 2024 (ICU European Cheerleading Championships, 28 – 30 Ιουνίου 2024 Oslofjord, Norway)

Αν θεωρείτε ότι οι Cheerleaders συχνάζουν στα γήπεδα, φορούν πολύχρωμα φουστάκια, κάνουν ακροβατικά στο παρκέ με στόχο να στηρίξουν την ομάδα την οποία εκπροσωπούν, τότε βλέπετε πολλές αμερικάνικες ταινίες…

Το Cheerleading – Αθλητικός Ομαδικός Χορός είναι ένα άθλημα αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και πρόκειται να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028. Στο εξωτερικό αριθμεί περισσότερους από δέκα εκατομμύρια ενεργούς αθλητές και αθλήτριες, ενώ στη χώρα μας άρχισε να αναπτύσσεται πριν δέκα χρόνια.

Αποκαλείται και «άθλημα της χαράς», είναι ένα υπέροχο άθλημα, αν και εξαιρετικά δύσκολο σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Εδώ, στο νησί είμαστε περήφανοι που έχουμε την ομάδα Cheerleading «ROYALS», που είναι η κύρια αγωνιστική ομάδα Cheer Jazz του Συλλόγου Ομαδικού Αθλητικού Χορού Βορειοδυτικής Ελλάδας “ Σειρήνες του Βορρά “. Στόχος της ομάδας είναι η διάδοση του αθλήματος – συνδυάζοντας γυμναστική και χορό-. Κύριος σκοπός του συλλόγου, που ιδρύθηκε το 2016 στην Κέρκυρα, είναι η ανάπτυξη και η προώθηση του αθλήματος Cheerleading, αλλά και η παροχή της δυνατότητας σε παιδιά, νέους και νέες, που ασχολούνται με το άθλημα, να αποσπάσουν όχι μόνο πολύτιμες αθλητικές εμπειρίες αλλά κι όλα εκείνα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στο μέλλον τους.

Ο σύλλογος «ΣΕΙΡΗΝΕΣ» είναι ο πρώτος σύλλογος cheerleading στην Κέρκυρα που συνέβαλε σημαντικά με το έργο του στην προώθηση του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα, κι αποτελεί έναν από τους 5 πιο νικηφόρους συλλόγους του αθλήματος, βάσει των επιτυχιών των αθλητών του σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, μέχρι σήμερα.

Από το 2020, που ένα σύνολο ικανών αθλητριών ξεκίνησαν να  συμμετέχουν επίσημα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Hellenic  Cheerleading Federation – Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading, οι ROYALS  αποτελούν μια δυνατή cheer jazz ομάδα, που έχει ήδη καταφέρει να είναι  μια από τις τρεις καλύτερες ομάδες του αγωνίσματος στην Ελλάδα,  κατακτώντας πάντα αργυρά ή χάλκινα μετάλλια στις ηλικιακές κατηγορίες  Νέων Γυναικών και Γυναικών, μέχρι και σήμερα. 

Στις 24 Ιουνίου 2023 η ομάδα ROYALS απέσπασε επιτυχώς το αργυρό  μετάλλιο, κερδίζοντας τη 2η θέση στο αγώνισμά της στην κατηγορία  ΓΥΝΑΙΚΩΝ, στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2023 (Αθήνα). 

Οι 22 αθλήτριες – μέλη της ομάδας κατόρθωσαν, όχι μόνο να στεφθούν  Αργυρές Πρωταθλήτριες σε αυτή τη δύσκολη κι απαιτητική κατηγορία, αλλά  και να λάβουν την ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  CHEERLEADING, τον Ιούνιο του 2024 στη Νορβηγία. 

«Με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης και τιμής για τη δυνατότητα που μας  δίνεται να ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, σε  μια τόσο αξιόλογη αθλητική διοργάνωση, επιθυμούμε ολόψυχα να ζήσουμε  αυτό το “όνειρο”, δίνοντας τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό μας ανάμεσα  στους καλύτερους της Ευρώπης, και κάνοντας -έτσι- υπερήφανους εμάς, την  ομάδα μας, τη χώρα μας και όλους τους υποστηρικτές μας», λένε οι αθλήτριες.  

Διαθέτουν ικανότητα, πάθος, δύναμη, θέληση, πίστη στην  ομάδα. Θέλουν να πάνε για την πολύτιμη πρόκριση σε μια τόσο σπουδαία  αθλητική εμπειρία.  Αυτό που δυστυχώς, ΔΕΝ διαθετουν είναι τα οικονομικά εφόδια που  απαιτούνται για να επιτύχουν το στόχο τους.

Γι’ αυτό, και απευθύνονται στον κόσμο, το ευρύ κοινό και ζητούν τη στήριξή μας. «Η παραμικρή στήριξη», όπως δηλώνουν, «είναι σημαντική, καθώς ακόμη και η πιο μικρή βοήθεια μπορεί να βοηθήσει για να μας δώσει “τα φτερά” για να “πετάξουμε” στη Νορβηγία. Ξέρουμε καλά», συνεχίζουν «ότι κάθε “ταξίδι” κυνηγώντας τους στόχους μας, είναι  δύσκολο και γεμάτο με εμπόδια, όμως ελπίζουμε ότι με εσάς στο πλευρό  μας, θα μπορέσουμε τελικά… να φτάσουμε με επιτυχία στον προορισμό μας!» 

Εμείς εδώ στο CorfuStories.Com, τους στέλνουμε όλη τη θετική μας ενέργεια και τις ευχές μας για να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται,  να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, την Ελλάδα, και να «πετάξουν» για Νορβηγία με όπλα τους την αγάπη, την στήριξη και τις ευχές από όλο το νησί. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading 2024 (ICU European Cheerleading Championships, 28 – 30 Ιουνίου 2024 Oslofjord, Norway)

20 κορυφαίες αθλήτριες, 20 Κερκυραίες αθλήτριες με όνειρα!  Η Ευαγγελία Γιαννιού, η Μαρία Καρπατσέλη, η Μαριάντζελα Τοντη, η Φέλη Καββαδα, η Άλκηστις Πρίφτη, η Αγγελική Ράπτη, η Σοφία Κρητικού, η Σπυριδούλα Γαρδικιώτη, η Νεφέλη Μεταλληνού, η Κατερίνα Χυτήρη, η Χριστίνα Παϊπέτη, η Κατερίνα Μπούα, η Ουρανία Λάτσα, η Φαίη Στραβοράβδη, η Γεωργία Κορφιάτη, η Μαρία Κουλούρη, η Δανάη Καλούδη, η Ιουλιέττα Στάφυλα, η Σύλια Κουντουρά, και η Ξένια Τσιρίκοβα.

Πώς μπορείτε κι εσείς να τους «δώσετε φτερά για να πετάξουν έως τη Νορβηγία»

  1. Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία, με πρωτοβουλία του συλλόγου, λογαριασμός gogetfunding στο διαδίκτυο, όπου μπορούν να  προσφέρονται οικονομικές δωρεές ιδιωτών επώνυμα ή ανώνυμα, ανεξαρτήτως ποσού, καθώς οποιαδήποτε οικονομική αρωγή  είναι σημαντική και πολύτιμη.

2. Μπορείτε να πάρετε μέρος στη λαχειοφόρο (όπου κληρώνεται μια τηλεόραση PLASMA 32’), αγοράζοντας λαχνούς προς €1. Τους λαχνούς μπορείτε να τους προμηθευτείτε καθημερινά από τα ακόλουθα σημεία: α. Allure Body Face Nails (Αλκινόου 40, Γαρίτσα) β. Lavanda Corfu (Αγίου Σπυρίδωνος 5) γ. Μικροβιολογικό Εργαστήριο Τησαρχόντου Ηλία (Γρ. Μαρασλή 48) δ. Al Dente Pizzeria Ristorante (3o χλμ Εθνικής Λευκίμμης)

3. Επίσης, με πρωτοβουλία των γονέων της ομάδας με στόχο την οικονομική ενίσχυση, έχουν τυπωθεί ημερολόγια τα οποία μπορείτε να προμηθεύεστε από όλα τα παραπάνω σημεία που αναφέραμε. Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες για εταιρίες- σωματεία, μπορείτε να καλείτε την Τόνια Παγιατάκη (6947181178) ή την Μαρία Μανιάκη (6971606286). Θα εξυπηρετηθείτε άμεσα και με τεράστια χαμόγελα!

4. Τέλος, μπορείτε να γίνετε ένας από τους χορηγούς της προσπάθειας. Μικρός ή μεγάλος… Για περισσότερες πληροφορίες/δήλωση ενδιαφέροντος/διευκρινίσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο του συλλόγου  Αθανάσιο Τσαμπούκο στο τηλέφωνο 694 302 5035 ή με τα μέλη της Έκτακτης Επιτροπής Γονέων Τάσο Μπούα στο τηλέφωνο 694 875 4150 και Κατερίνα Γαγγάδη στο τηλέφωνο 697 714 6295 ή  μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου cheerassociationsirens@gmail.com .

Η Ευαγγελία, η Μαρία, η Μαριάντζελα, η Φέλη, η Άλκηστις, η Αγγελική, η Σοφία, η Σπυριδούλα, η Νεφέλη, η Κατερίνα, η Χριστίνα, η Κατερίνα, η Ουρανία, η Φαίη, η Γεωργία, η Μαρία, η Δανάη, η Ιουλιέττα, η Σύλια, και η Ξένια…

θα σας ευγνωμονούν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ