18.9 C
Corfu
Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026

Η Κέρκυρα του Κώστα Δενδρινού

Οι… πολίτες Κέρκυρας αποκαλύπτουν τη ματιά τους για τον τόπο τους μέσα από 10 Q&A.

Επιμέλεια: Ζιζή Πατέλη

• WHO IS WHO: O Κώστας Δενδρινός μετράει 34 χρόνια καριέρας στο χώρο των ξενοδοχείων  εκ των οποίων τα 25 ως Γενικός Διευθυντής σε Ομίλους όπως η Grecotel και Mitsis, σε γνωστά ξενοδοχεία της Ελλάδας όπως το Grecotel Kos Imperial, Mitsis Roda Beach, Potidea Palace. Όπως συνηθίζει να λέει, ωστόσο, το πιο σημαντικό και κομβικό κομμάτι της ξενοδοχειακής του καριέρας αποτελούν τα 10 χρόνια παρουσίας του στο “δικό μας” Corfu Palace. Το 2016, αποδέχθηκε την πρόταση και ανέλαβε καθήκοντα ως CEO στην Al Fozan Holding, ένα επενδυτικό fund στη Σαουδική Αραβία, υλοποιώντας μία επένδυση 160 εκ ευρώ σε ένα μεγάλο οικιστικό project 500 βιλών πολυτελείας με πλήρη ξενοδοχειακή υποδομή και λειτουργία οι οποίες διατίθενται προς ετήσια ενοικίαση σε δυτικούς που ζουν και εργάζονται εκεί. Έχει διατελέσει επίτιμος πρόξενος της Ελβετίας στην Κέρκυρα και είναι συνιδρυτής, μαζί με τον Κώστα Τσουμάνη, της Επιστημονικής Εταιρίας Τουρισμού Κέρκυρας η οποία έχει εκδόσει μελέτες και προτάσεις σχετικά με την ταυτότητα, την προώθηση και την διαχείριση του τουριστικού  μας προϊόντος.

1. Τα 3 πράγματα που δεν θα άλλαζες ποτέ στην Κέρκυρα…

Τη μαγεία της φύσης, την αρχοντιά της παλιάς πόλης και τη βουρλισιά μας.

2. Ο αγαπημένος σου ήχος στο νησί;

Οι φιλαρμονικές μας.

3. Ποιος θα ταίριαζε να γράψει το soundtrack της Κέρκυρας;

Ο Ennio Morricone.

4. Ποιος θα ήθελες να γυρίσει ταινία για την / στην Κέρκυρα;

Ο Jacque Cousteau.

5. Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον Κερκυραίο;

Η βουρλισιά του.

6. Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να απομονωθείς;

Το σπίτι μου.

7. Αν η Κέρκυρα ήταν πρόσωπο, ποιο θα ήταν;

Η Νίκη της Σαμοθράκης. Ένα ακέφαλο αριστούργημα που σου δίνει τη δυνατότητα να θαυμάζεις την ομορφιά και τη δύναμη με τρόπο μοναδικά υποκειμενικό.

8. Η καλύτερη θέα;

Η ανατολή του ηλίου όπως τη βλέπω να καθρεπτίζεται στην πρωινή μπουνάτσα από τον κήπο του σπιτιού μου.

9. Το αγαπημένο σου εστιατόριο / bar / cafe;

Είναι αρκετά, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω ένα αυτό θα σίγουρα θα ήταν η Cuccina του φίλου μου Γιώργου Αποστολέρη. Η διαχρονικότητα στην υψηλή ποιότητα και παροχή υπηρεσιών είναι κάτι που θαυμάζω και υποστηρίζω.

10. Πού αλλού θα μπορούσες να ζήσεις στην Ελλάδα;

Η πατρίδα μας έχει πολλά υπέροχα μέρη με τη δική τους ιστορία αλλά μόνο στην Κέρκυρα μπορώ να ζήσω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ