27.3 C
Corfu
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026

Με «Προσκλητήριο Σάλπισμα» υποδέχτηκε το νέο έτος το Μουσείο Καποδίστρια (video)

Η σύνθεση του Σπ. Προσωπάρη, σε εκτέλεση Τ. Ρώσση, στους χώρος του Μ.Κ.

ΜΕ ΤΟΝ δικό του, μοναδικό τρόπο υποδέχτηκε το έμπα του (επετειακού) 2021 το Μουσείο Καποδίστρια, στην Κουκουρίτσα: με σάλπισμα. Συγκεκριμένα, το «Προσκλητήριο Σάλπισμα στον Ιωάννη Καποδίστρια», σύνθεση του Αρχιμουσικού της «Παλαιάς», Σπύρου Προσωπάρη.

ΤΟ ΜΕΡΟΣ ερμήνευσε, ειδικώς για το πρωτοχρονιάτικο video του ιδρύματος, ο τρομπετίστας της Φ.Ε.Κ., Τάσος Ρώσσης, σε χώρους του Μουσείου. Εσωτερικούς και εξωτερικούς.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ στη «λυδία λίθο» της συνεργασίας, σημειώνεται, για τους μη γνωρίζοντες, πως η Φ.Ε.Κ. αποτελεί, κατά τους όρους δωρεάς της αείμνηστης Μαρίας Καποδίστρια – Δεσύλλα, ένα από τα τρία πνευματικά σωματεία διοίκησης του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών (ακόμη, Αναγνωστική Εταιρεία και Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών). Με τον πρόεδρό της, Σπύρο Παδοβά να κατέχει κατά την τρέχουσα θητεία (2020-’21) τη θέση του γραμματέα – ταμεία του Δ.Σ.

Απολαύστε το «Προσκλητήριο Σάλπισμα» στον Κυβερνήτη στο video που ακολουθεί…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ