17.9 C
Corfu
Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026

Το διπλό “ευχαριστώ” του Σχολείου Β’ Ευκαιρίας

Με αφορμή την αποχώρηση των Βασίλη Θώμου (προϊσταμένου καταστήματος) και Βασίλη Μπάκα (αρχιφύλακα).

ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ, δημόσιες ευχαριστίες τους προς τον απερχόμενο Προϊστάμενο του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, Βασίλη Θώμο και τον Αρχιφύλακα, Βασίλη Μπάκα, για την ουσιαστική συνεισφορά τους στην ίδρυση και λειτουργία του «Σχολείου Φυλακών», «όχι διεκπεραιωτικά, αλλά ως προσωπικό τους στοίχημα», εξέφρασαν, με κοινή ανακοίνωση, ο διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Κυριάκος Κωλέσης και οι πρόεδρος (Κατίνα Βλάχου) και γραμματέας (Ιωάννα Πασπάλα) του Συλλόγου «Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας».

ΑΦΟΡΜΗ, η (απ’ τις 12/6) αλλαγή της διεύθυνσης του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας (Β’ τύπου) και η, ως εκ τούτου, αντικατάσταση των δύο ανδρών.

ΟΠΩΣ σημειώνεται, ο μεν Θώμος, «από τα πρώτα βήματα του σχολείου (φθινόπωρο 2017) διευκόλυνε και επιτάχυνε διοικητικές διεργασίες που αφορούσαν τη συνεργασία των δυο εμπλεκομένων Υπουργείων (Δικαιοσύνης & Παιδείας), περιέβαλλε με εμπιστοσύνη τη διεύθυνση του Σχολείου διευκολύνοντας την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεών του και κυρίως επέτρεψε -πολλές φορές με προσωπικό ρίσκο- την ολοκλήρωση ρηξικέλευθων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που αφορούσαν, τόσο τους εκπαιδευόμενους – κρατούμενους, όσο και τις ιδιαίτερα ευαίσθητες σχέσεις εκπαιδευόμενων – σωφρονιστών – εκπαιδευτών».

ΕΝΩ στον Μπάκα, τον άνθρωπο που εκ της θέσεώς του κλήθηκε να διαχειριστεί για σειρά ετών, αφ’ ενός την απαιτητική καθημερινότητα τροφίμων με ακραία παραβατική συμπεριφορά σ’ ένα πολυπολιτισμό πλαίσιο συμβίωσης και αφ’ ετέρου, την εξίσου απαιτητική (και δυσχερών συνθηκών) εργασιακή πραγματικότητα 70 συνεργατών του – σωφρονιστικών υπαλλήλων, πιστώνεται πως «όχι απλώς στήριξε τη λειτουργία του σχολείου, αλλά θα παραμείνει στη συνείδηση εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων ως συμμέτοχος του εκπαιδευτικού αυτού εγχειρήματος».

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ καταλήγει με την επισήμανση της υψηλής σημασίας που έχει η κεφαλαιοποίηση, ως συλλογική εμπειρία, της προσφοράς αμφοτέρων «για μια κοινωνία (σ.σ. την κερκυραϊκή) που ψάχνει παραδείγματα εργαζομένων, οι οποίοι ν’ αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, όχι μηχανιστικά, αλλά σε σχέση με το κοινωνικό του αποτύπωμα…».

Ως αντικαταστάτες τους ανέλαβαν καθήκοντα οι Ευθυμία – Λαμπρινή Σταύρου και Ελισσαίος Δαλιάνης, στους οποίους οι υπογράφοντες την ανακοίνωση εύχονται «δύναμη, ώστε να συνεχίσουν το σημαντικό έργο των προκατόχων τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ