23.9 C
Corfu
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στο Top-10 των σύγχρονων Φιλελλήνων ο Durrell

Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα ομογενειακής ιστοσελίδας, με τον… Κερκυραίο Lawrence παρόντα.

ΜΙΑ… ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ λίστα με τους δέκα πιο εμβληματικούς φιλέλληνες της σύγχρονης ιστορίας (υπό τον τίτλο «Στα χνάρια του Λόρδου Βύρωνα»), ανάρτησε η δίγλωσση, ομογενειακή ιστοσελίδα neoskosmos.com. Κι απ’ αυτήν, το κορφιάτικο χρώμα δεν έλειψε…

«ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ», ο Lawrence Durrell (No 8). «Στην Κέρκυρα», διαβάζουμε, «ο Lawrence και η πρώτη του σύζυγος, η Νancy, απήλαυσαν τη ζωή στο μέγιστο, μαζί με τη θυγατέρα τους, την Πηνελόπη». Ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην, μετά το ’41, διαφυγή στην Αίγυπτο, όπου ο Lawrence παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, την Yvette Cohen, με την οποία απέκτησε άλλη μια κόρη, τη Σαπφώ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, το… top-10 συμπληρώνουν ο Αμερικανός ηθοποιός, Tom Hanks, ο Bρετανός συγγραφέας, Patrick Fermor, ο Kαναδός τραγουδιστής και συνθέτης, Leonard Cohen, ο Αυστραλός συγγραφέας, Patrick White, o Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης, Blaine Reininger, η Βρετανίδα συγγραφέας, Victoria Hislop, o Bρετανός ηθοποιός, Stephen Fry, η Αμερικανίδα συγγραφέας και αρχαιολόγος, Dorothy Lobel King και… ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson!

Ο ΛΟΓΟΣ; Μαζί με τις αιτιολογήσεις για τα entries στη λίστα και όλων των υπόλοιπων, πατήστε εδώ.

https://neoskosmos.com/en/168235/beyond-lord-byron-philhellenes-of-modern-times/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ