13.9 C
Corfu
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η “Ώρα της Γης”: Σβήσε τα φώτα σου για μια ώρα!

Για 18η συνεχή χρονιά η “Ώρα της Γης” αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους μας για να θυμηθούμε την αξία της φύσης στη ζωή μας και τη σημασία του να συμμετέχουμε στη διατήρησή της.

Φέτος γιορτάζουμε την Ώρα της Γης, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.30Για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, πολίτες κι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού!

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων συνολικά να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή Ώρα της Γης εστιάζει στην ανάγκη να προστατέψουμε τα δάση μας και μας θυμίζει τη μεγάλη σημασία τους για τη ζωή μας. Για αυτό, καλούμε όλους τους δημότες μας να κλείσουμε για μια ώρα τα φώτα μας και να διαθέσουμε αυτά τα 60 λεπτά για να αναλογιστούμε ξανά την αξία των δασών μας, για τη ζωή μας και τον πλανήτη μας!

Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.30, σβήσε τα φώτα σου για μια ώρα και σκέψου τον εαυτό σου να περπατάει στα πλούσια μεσογειακά δάση μας! Δες με τη φαντασία σου όλα τα ζώα, πουλιά κι έντομα που τα δάση μας είναι το σπίτι τους!

Αφήσου στις πλούσιες μυρωδιές των φυτών και άγγιξε με τα χέρια σου τα φύλλα και τους κορμούς των δέντρων. Τα δάση μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είναι δικά μας και μας αξίζει να είναι μέρος μας.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων αρωγός τέτοιων προσπαθειών, συμβάλλει και φέτος κλείνοντας τα φώτα –για μια ώρα– σε κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της Πόλης, των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 από τις 20.30 έως τις 21.30.

Στο δημοτικό φωτισμό και στα δημοτικά κτίρια:

1) στην Άνω και Κάτω Πλατεία συμπεριλαμβανομένου του Λιστόν

2) στο Πεντοφάναρο

3) στα Ανάκτορα των Αγίων Γεωργίου και Μιχαήλ (Παλαιά Ανάκτορα)

4) στον Κήπο του Λαού

5) στο Μποσκέτο

6) στην Πλατεία Δημαρχείου–Ιστορικό Δημαρχείο

7) στις καμάρες Νικηφόρου Θεοτόκη–Αγίου Αντωνίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ