16.9 C
Corfu
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μέσα Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το βιβλίο του Άκη Παυλογιάννη

Καθ’ οδόν προς το αναγνωστικό κοινό το «Ο Χρόνος Μπροστά».

ΓΡΑΦΤΗΚΕ. Διορθώθηκε. Επιμελήθηκε. Στήθηκε, σελιδοποιήθηκε. Και με τη διαδικασία εκτύπωσης να παίρνει τη σκυτάλη, μέσα Δεκεμβρίου έρχεται η ώρα των επίσημων «αποκαλυπτηρίων» και της επέκεινα κυκλοφορίας του…

ΜΙΛΑΜΕ για το βιβλίο του διδάσκοντος Ιστορία και Διαχείριση Πολιτισμού στο τμ. Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Δρ. Ιστορίας του Αθλητισμού, Άκη Παυλογιάννη, «Ο Χρόνος Μπροστά». Το πρώτο του στο χώρο της λογοτεχνίας, με υπότιτλο «Ιστορίες για τα αφανή του αθλητισμού και της κοινωνικότητάς του» – η λογοτεχνική, υπό μία έννοια, συνέχεια της μακράς κι ευδόκιμης επιστημονικής, συγγραφικής πορείας του «σε θέματα ιστορίας και διαχείρισης των σπορ, καθώς και σε ζητήματα ιστορίας των πολιτισμών» (απ’ το βιογραφικό σημείωμα του οπισθόφυλλου).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στην έκδοση του βιβλίου είχε αναφερθεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στο CorfuStories.com, στις 18 Αυγούστου (θυμηθείτε την, εν πλήρει εκτάσει, ΕΔΩ). Μιλώντας για ένα έργο που «περιέχει με τη μορφή διηγημάτων / ιστοριών αυτά που ξεφεύγουν από την επιστημονική γραφή» και το οποίο αποτυπώνει «τον ιδιαίτερο τρόπο που αφουγκράζομαι τα σπορ». Εκφράζοντας, παράλληλα, σε υφέρπουσα μορφή, τη βαθύτερη επιθυμία του σχετικά με τη διαχείριση της ιστορίας του αθλητισμού, «να δουλέψουμε πολύ με τη “μνήμη”, με τις ιστορίες “από κάτω”, με τους άγνωστους των αθλητικών και των πολιτισμικών ιστοριών»

Αν έπρεπε να εκφράσεις με μια λέξη το νέο σου βιβλίο;

«Ταξίδια…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ