12.9 C
Corfu
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιογράφοι του έντυπου τύπου στην Κέρκυρα

Με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων το τελευταίο χρονικό διάστημα φιλοξενήθηκαν στο νησί μας επιτελεία τηλεοπτικών εκπομπών και δημοσιογράφοι του έντυπου τύπου.

Μέσα από τις παρουσιάσεις αυτές τονίστηκε ο δημοφιλής χαρακτήρας της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού, αλλά και οι ομορφιές του νησιού μας. Η παρουσίαση και προβολή της Κέρκυρας, λίγο πριν τη έναρξη της τουριστικής περιόδου, η δημοτική αρχή εκτιμά ότι αποτελεί μια θετική συγκυρία και ενισχύει την εικόνα μας στην εσωτερική αγορά.

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστήριξε την διαμονή του ψυχαγωγικού μαγκαζίνο «Φλερτ» της ΕΡΤ1 με παρουσιάστρια τη Νάντια Κοντογεώργη. Στο πλαίσιο μάλιστα της συνέντευξης που παραχώρησε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου στον δημοσιογράφο της εκπομπής Παύλο Πανταζόπουλο, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην μοναδική αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά της Κέρκυρας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο πολιτιστικό της απόθεμα και στις εμβληματικές μορφές σπουδαίων προσωπικοτήτων, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας, που άφησαν ισχυρό και ανεξίτηλο αποτύπωμα στη νεότερη ελληνική ιστορία. Η προβολή του συγκεκριμένου οδοιπορικού αφορούσε τη μεσημεριανή ζώνη τη ΕΡΤ1.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν σήμερα τα γυρίσματα της εκπομπής My Greece στο νησί μας, με παρουσιάστρια τη Δέσποινα Βανδή και προσκεκλημένη την Έλενα Χριστοπούλου. Η εκπομπή, πραγματοποιεί οδοιπορικό σε όμορφες γωνιές της Ελλάδας, όπου παρουσιάζει τον κάθε προορισμό ολιστικά μέσα από το φυσικό του περιβάλλον, τα ενδιαφέροντα σημεία του, τον πολιτισμό του, τις παραδόσεις και φυσικά τις ιδιαίτερες γεύσεις του. Το αφιέρωμα στην Κέρκυρα, πρόκειται να προβληθεί από τη συχνότητα του ΜEGA, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία παραγωγήςτης εκπομπής My Greece, απέστειλε επιστολή προς την Δήμαρχο, στην οποία την ευχαριστεί για τη σημαντική της συμβολή και υποστήριξη, η οποία ήταν καθοριστική για την παραγωγή των 2 επεισοδίων με προορισμό την Κέρκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι την Κέρκυρα, επισκέφθηκε και ο δημοσιογράφος Mανώλης Σαλούρος του περιοδικού 4 ΤΡΟΧΟΙ, για την παρουσίαση μάρκας αυτοκινήτου επετειακού χαρακτήρα. Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής στο τεύχος Μαϊου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος και το αρμόδιο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη φιλοξενία και υποστήριξη δημοσιογραφικών εκπομπών στο νησί μας. Ειδικά στο ζήτημα της τουριστικής προβολής και κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, απαιτείται να γίνει χρήση όλων των παρεχόμενων ευκαιριών προκειμένου να τονιστεί ότι οι άσχημες εικόνες με τα σκουπίδια στους δρόμους, είναι πλέον παρελθόν. Στόχος της δημοτικής αρχής με την υποστήριξη αυτή, είναι η Κέρκυρα να επανέλθει στη συλλογική μνήμη των ταξιδιωτών ως ένας καθαρός και δημοφιλής τουριστικά προορισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ