10.9 C
Corfu
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέοι από τη Σερβία στο Μητροπολίτη Κερκύρας

Αντιπροσωπεία νέων από το Πατριαρχείο της Σερβίας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.

Οι νέοι για ένατη χρονιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Στα βήματα των προγόνων μας»  και φιλοξενούνται σε κατασκήνωση του νησιού, γνωρίζοντας την Κέρκυρα και ενθυμούμενοι την παρουσία των Σέρβων στρατιωτών και προσφύγων στο νησί κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου.

Ο κ. Νεκτάριος μίλησε στους νέους εκφράζοντας την χαρά για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ελληνικού και του σερβικού λαού, όπως επίσης και για το γεγονός ότι ο ίδιος συνδέεται με την Εκκλησία της Σερβίας από τα χρόνια των σπουδών του, καθώς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον νυν Μητροπολίτη Μπάτσκας Ειρηναίο, αλλά και τις μεγάλες μορφές της Σερβικής Εκκλησίας Αθανάσιο Γιέφτιτς, Αμφιλόχιο Ράντοβιτς και Αρτέμιο Ραντοσάβλιεβιτς, πνευματικά παιδιά του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

Τόνισε και την γνωριμία του με τον νυν Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο, ενώ  επεσήμανε ότι είναι παρήγορο σε καιρούς που η πίστη αμφισβητείται νέοι άνθρωποι να δείχνουν την αγάπη τους στον Χριστό και την Εκκλησία.

Οι νέοι τραγούδησαν κι έψαλλαν στον κ. Νεκτάριο, ενώ ο Μητροπολίτης Κερκύρας τους έδωσε ευλογίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ