14.9 C
Corfu
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

46 τόνοι στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης το 2021

Το  2021 ήταν η 3η χρονιά δραστηριοποίησης μας με την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για την συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Η συνολική ποσότητα που καταφέραμε “Όλοι μαζί” να εκτραπεί από το σύνηθες δρομολόγιο για Τεμπλόνι,  Κοζάνη ή Πάλαιρο ήταν 46.000 κιλά!

Σημαντική ήταν η συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας από το Μάϊο του 2021. Μια συμμετοχή η οποία όπως θα δούμε στην παρακάτω ανάλυση, δικαιώνει την πάγια και αρχική μας θέση ότι η Ανακύκλωση, όταν γίνεται οργανωμένα, συστηματικά, με συνέπεια, με σύγχρονες μεθόδους και από το Δήμο αποκτά άλλη δυναμική καθώς η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη.

Κανένας φορέας, καμία εθελοντική προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσει το Δήμο, αλλά να επικουρεί τις προσπάθειες του Δήμου όποτε και αν χρειαστεί.

Η συνολική ποσότητα ήταν 46.000 κιλά  εκ των οποίων τα  16.055 κιλά ήταν από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την πληθυσμιακή σχέση των δύο Δήμων, την παγκόσμια έρευνα για το μικρότερο χρόνο χρήσης των ειδών ένδυσης και υπόδησης από τους κατοίκους των αστικών πόλεων  και το χρόνο συμμετοχής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (από το Μάϊο του 2021), συμπεραίνουμε:

  1. Η ΚΟΙΝΣΕΠ “Όλοι μαζί για την Κέρκυρα”, μέσα σε διάστημα 3 χρόνων, με ένα μόνο σημείο συγκέντρωσης και με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, κατάφερε να συγκεντρώσει το 40% της συνολικής ποσότητας ειδών ένδυσης και υπόδησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
  2. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, συγκέντρωσε το 43,4% της συνολικής ποσότητας, έναντι του 17%. Συγκέντρωσε 16.055 κιλά ενώ αναλογικά θα έπρεπε να μαζέψει 5.850 κιλά, μια αύξηση 274%. Μία αύξηση η οποία μετά την ανάλυση των στοιχείων, καταλαβαίνουμε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται με πρωτοβουλία και κατεύθυνση από το Δήμαρχο Κον Γιώργο Μαχειμάρη και την Δημοτική Αρχή, καθώς και στο πάθος, στην γνώση, στους στόχους και στην συνέπεια της Αντιδημάρχου Κας Σπυριδούλας Κόκκαλη και των συνεργατών της.
  3. Για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υπάρχουν ήδη η θέληση, η ενημέρωση, η διάθεση και η ενεργός συμμετοχή των συμπολιτών μας, καθώς και η δεδομένη δική μας στήριξη αν την χρειάζεται. Απομένει να ολοκληρώσει ο Δήμος μας εκείνες τις ενέργειες που θα μας οδηγήσουν στην αποτελεσματική και ορθή αντιμετώπιση της διαχείρισης των ειδών ένδυσης και υπόδησης συμβάλλοντας στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εξοικονομώντας πόρους για τον Δήμο μας.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ

Σπύρος Νεράντζης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ