15.9 C
Corfu
Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2026

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος METRON στο μουσικοθεατρικό Summer Camp του Μονάχου

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος “METRON”, μετά από πρόσκληση της “Wilde Rose” για 7η φορά, θα συμμετάσχει, με 15 νέες-ους, στο μουσικοθεατρικό Summer Camp στο Geretsried, στο Μόναχο της Γερμανίας 31 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 2022.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και θα συμμετέχουν νέες-οι από Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία κι Ελλάδα (εκπροσωπείται από το “METRON”).

Θα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια κι εκδρομές (Μόναχο, Νυρεμβέργη, Άλπεις, Bad Tolz κ.α.).

Λίγα λόγια για το Σύλλογο                                                                 

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος “METRON” είναι μία δημιουργία των εκπαιδευτικών μουσικής, Σπύρου Ατσοπάρδη κι Ευτυχίας Βογιατζόγλου, που μέσω του συλλόγου έχουν σκοπό να δημιουργήσουν πρωτότυπες καλλιτεχνικές «ομάδες», ώστε να προσφέρουν στα πολιτιστικά δρώμενα της Κέρκυρας και όχι μόνο.

Ευτυχία Βογιατζόγλου και Σπύρος Ατσοπάρδης

Σκοπός του Συλλόγου είναι: Η καλλιέργεια, η διδασκαλία και η ανάπτυξη του μουσικού θεάτρου (Musical) καθώς και η δημιουργία ομάδας η οποία θα το προβάλλει. Η διατήρηση ενίσχυση και προβολή, μέσω αντίστοιχων ομάδων, της εν γένει Μουσικής κι ευρύτερα Καλλιτεχνικής Παράδοσης της Κέρκυρας.

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος «ΜΕΤΡΟΝ», έχει επίσημη ημερομηνία ίδρυσης την 2-4-2017.

Έχουν πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια, για τα μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στα Musicals, τα οποία ήταν ελεύθερα για κάθε ενδιαφερόμενο και παρακολούθησαν, ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών (φοιτητές, μουσικοί, τραγουδιστές).

Τέλος, ο Σύλλογος συνεργάζεται με τους φορείς, “Wilde Rose” και “PDP” της Γερμανίας και το Γερμανό σκηνοθέτη και συγγραφέα, Hotte Schneider, σε μια σειρά θεατρικών συνεργασιών με ομάδες της Γερμανίας.

Παράλληλα οι Σπύρος Ατσοπάρδης κι Ευτυχία Βογιατζόγλου είναι μέλη της Οργανωτικής και Καλλιτεχνικής Επιτροπής κι εκπαιδευτές σε μουσική, τραγούδι και θέατρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ