33.9 C
Corfu
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Στο Καλλιμάρμαρο και στον Άγιο Δημήτριο Αττικής η Χορωδία Κέρκυρας (Παιδική & Αγοριών)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Kαταστροφή, με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!», η οποία διοργανώθηκε υπό την ευθύνη της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Eκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η απήχηση της εκδήλωσης στο κοινό ήταν πρωτοφανής, καθώς όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την απόδοση των παιδιών που συμμετείχαν στις χορωδίες των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι νέοι και οι νέες της Εκκλησίας της Ελλάδος απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια, τόσο για την υποδειγματική τους συνεργασία με τα μουσικά σύνολα, όσο και για την άριστη προεργασία που έγινε στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά τις δυσκολίες.

Παράλληλα, τα κείμενα που εκφωνήθηκαν από ηθοποιούς και συνέδεαν τα μουσικά κομμάτια μεταξύ τους, ήταν μία απρόσμενη για το κοινό καλλιτεχνική παρέμβαση, που επίσης θεωρήθηκε εξαιρετική.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 55 χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά τμήματα με το συμβολικό αριθμό των 1.922 παιδιών και νέων απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ συνέπραξαν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με Καλλιτεχνικό Διευθυντή το Γεώργιο Αραβίδη και η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος με Καλλιτεχνικό Διευθυντή το Γεώργιο Δεμελή.

Ανάμεσά τους και η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας και Χορωδία Αγοριών, που υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου, είχε τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπεί την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Μοναδική εμπειρία για όλους!

Επίσης, τραγούδησαν οι: Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου και Κωνσταντίνος Βελιώτης, ενώ αφηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

Αγγελικές φωνές από την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας και Χορωδία Αγοριών κατά τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Κάτι εξαιρετικό, υπέροχο και απερίγραπτο έζησαν οι πιστοί της ενορίας του Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών, ενοριακών, εκδηλώσεων με την επωνυμία “Δημήτρια 2022”, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το πρωί, κατά την διάρκεια της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.

Ήταν τα 50 παιδιά, της παιδικής-νεανικής Χορωδίας Κέρκυρας, που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό, προσκεκλημένα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, με σκοπό να ψάλλουν ύμνους της Θείας Μυσταγωγίας, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Οι υπέροχες φωνές τους, ο ιδιαίτερος τρόπος απόδοσης των ύμνων σύμφωνα με την επτανησιακή παράδοση, ο καταπληκτικός συγχρονισμός τους, δείγμα της υψηλής μουσικής παιδείας τους, προκάλεσαν τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και το θαυμασμό του πυκνότατου εκκλησιάσματος, που είχε την αίσθηση ότι έψαλλαν άγγελοι από τον ουρανό.

Τόσο στην χορωδό κ. Χριστίνα Καλιαρίδου και στους υπεύθυνους της χορωδίας, όσο και στα γεμάτα χαρά και ζωντάνια υπέροχα παιδιά, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για αυτό το καταπληκτικό ποιοτικό επίπεδο της συγκεκριμένης χορωδίας.

Ιδιαιτέρως όμως θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο, για το υπέροχο αυτό έργο που επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολή του και το οποίο αποτελεί τρανή απόδειξη του ανύστακτου ποιμαντικού ενδιαφέροντός του για τη πνευματική και καλλιτεχνική πρόοδο της νεολαίας της επαρχίας του.

Τις ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο, τη Χορωδό, τους συντελεστές και τα παιδιά της χορωδίας, εξέφρασε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος, με την ευχή η συγκεκριμένη χορωδία με την ευλογία του Θεού και τις συνεχείς προσπάθειες της να κατακτήσει τις πρώτες θέσεις τόσο σε πανευρωπαϊκές μουσικές χορωδιακές διοργανώσεις όσο και σε πανορθόδοξες.

Πηγή: romfea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ