22.9 C
Corfu
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026

Εκπροσώπηση του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Σκριπερού σε σεμινάριο του CERN

Περιήγηση στο CERN, που αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό υλικό που αναρτήθηκε στους χώρους του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Σκριπερού.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Εκπαίδευσης του CERN σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των σεμιναρίων για την Ελλάδα, οργάνωσαν, για 12η χρονιά, 2 επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη. Στο πρώτο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28 Αυγούστου 2022 – 31 Αυγούστου 2022, το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σκριπερού εκπροσωπήθηκε από την χημικό Ph.D, Msc Αγγελική Κοσμοπούλου.

Το σεμινάριο περιλάμβανε διαλέξεις, επιτόπιες επισκέψεις, εκθέσεις κι εργαστήρια, τα οποία είχαν ως στόχο να μυήσουν τους συμμετέχοντες στο μαγικό κόσμο της σωματιδιακής φυσικής.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στην Οργανωτική Επιτροπή των σεμιναρίων για την Ελλάδα καθώς και στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την ευγενική χορηγία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ