10.9 C
Corfu
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σπύρος Παϊπέτης: “Ας επικοινωνήσουμε το έθιμο των τηγανίτων τ’ Αγιού πιο οργανωμένα”

Ο Σπύρος Παϊπέτης με επιστολή του προς την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας και την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, προτείνει ενέργειες για την περαιτέρω ανάδειξη του εθίμου των τηγανίτων τ’ Αγιού.

Αναλυτικά γράφει:

“Αξιότιμοι κύριοι/ -ίες

Με αφορμή την ένταξη του εθίμου των τηγανίτων τ’ Αγιού στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μας δίνεται η ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής γαστρονομίας και την ανάδειξη του τόπου μας ως ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας. Ίσως μάλιστα αποτελέσει και ένα λιθαράκι στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που κατά καιρούς όλοι ευαγγελιζόμαστε κατά καιρούς.

Θεωρούμε λοιπόν πως η προτροπή από πλευράς σας στα μέλη σας να παρασκευάσουν τηγανίτες με ποιοτικά τοπικά προϊόντα το τριήμερο του Αγίου Σπυρίδωνα (11-12-13/12) στους χώρους εστίασης του κλάδους σας είτε ως πρωϊνό/brunch, είτε ως αλμυρό/γλυκό σνακ είτε ως επιδόρπιο, θα προσφέρει στους επισκέπτες του νησιού μας μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν για το έθιμο και ιδανικά θα γίνουν πρεσβευτές του τόπου μας αλλά και της γαστρονομίας μας και μετά το πέρας των διακοπών τους.

Οφείλουμε άλλωστε ως επαγγελματίες του κλάδου να αναδείξουμε μέσω των επιχειρήσεων μας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γαστρονομικής μας παράδοσης. Ας επικοινωνήσουμε λοιπόν φέτος το έθιμό μας πιο οργανωμένα και ας το κάνουμε γνωστό στους επισκέπτες μας εκτός Κέρκυρας μέσω της ποιοτικής τηγανίτας που θα τους προσφέρουμε.

Η προσθήκη των τηγανίτων στον κατάλογο των επιχειρήσεών σας για αυτό το τριήμερο αναμφίβολα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους ντόπιους αλλά και μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες μας”.

Με εκτίμηση

Σπύρος Παϊπέτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ