19.9 C
Corfu
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Η Κέρκυρα του Γιώργου Δεληγιάννη

Οι πολίτες…Κέρκυρας αποκαλύπτουν τη ματιά τους για τον τόπο τους, μέσα από 10 Q&A.

Επιμέλεια: Ζιζή Πατέλη

WHO IS WHO: Ο Γιώργος Δεληγιάννης για πολλά χρόνια είχε καταστήματα με ρολόγια στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Τα τελευταία χρόνια πήρε την απόφαση να αλλάξει εντελώς την επαγγελματική του πορεία και να ασχοληθεί με ένα μεγάλο πάθος του. Τη δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών. Αυτή η αλλαγή ήρθε μαζί με την απόφαση να αλλάξει τον τόπο διαμονής του. Έτσι τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει στην όμορφη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά του όπου και δημιούργησε την εταιρεία “prototypingames” και διατηρεί ένα concept store με τα παιχνίδια του τη “miniatoura.shop”.

1. Τα 3 πράγματα που δεν θα άλλαζες ποτέ στην Κέρκυρα…

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να τα περιγράψω σε 3 απλά πράγματα αλλά θα μπορούσα να τα αναφέρω σαν περιόδους και πιο συγκεκριμένα, ο Μάρτιος και ο Οκτώβριος. Ο Μάρτιος μου αρέσει γιατί  υπάρχει αυτή η μεγάλη εναλλαγή από τη “μουντίλα” του χειμώνα και των βροχών στην αναγέννηση των χρωμάτων και τη ζέστη. Όπως και ο Οκτώβριος γιατί πλέον έχουν φύγει οι πολλοί τουρίστες και  μπορείς να ευχαριστηθείς την Κέρκυρα στην τέλεια θερμοκρασία.

2. Ο αγαπημένος σου ήχος στο νησί;

Το σπίτι μου είναι στην Παλιά Πόλη κι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ήχους για μένα είναι τα πετροχελίδονα. Υπάρχουν μέρες που έχω ξυπνήσει με το πρώτο φως της ημέρας μόνο και μόνο για να παρακολουθήσω τα παιχνίδια που κάνουν και τους ήχους τους.

3. Ποιος θα ταίριαζε να γράψει το soundtrack της Κέρκυρας;

Πάλι με βάζεις να διαλέξω και δεν μπορώ. Θα έλεγα ότι θα χρειαζόταν ένα remix από “RY X” το “YaYaYa” και θα έφτανε στο “So Close (on the end)” από το “George V”.

4. Ποιος θα ήθελες να γυρίσει ταινία για την / στην Κέρκυρα;

Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο αγαπημένο, όποιος και να γυρίσει ταινία για ή στην Κέρκυρα το αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει!

5. Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον Κερκυραίο;

Θα έλεγα η Κερκυραϊκή γλώσσα, καθώς τώρα μένω στη Θεσσαλονίκη και μιλώντας με Θεσσαλονικιούς τους πετάω μερικές λέξεις που χρειάζονται μετάφραση. Επίσης είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι κάποιος έχει μείνει στην Κέρκυρα και όχι απλά ότι πέρασε.

6. Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να απομονωθείς;

Αυτό δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω γιατί εκεί είναι η “καβάτζα” μου καθώς συνηθίζω να παίρνω τη σκηνή μου και να αράζω εκεί για αρκετές μέρες.

7. Αν η Κέρκυρα ήταν πρόσωπο, ποιο θα ήταν;

Η Κέρκυρα δεν έχει ένα πρόσωπο και αυτό είναι που μου αρέσει. Γιατί μπορείς να βάλεις 100 άτομα την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο και ο καθένας να δει κάτι διαφορετικό.

8. Η καλύτερη θέα;

Το ηλιοβασίλεμα που χάνεται στη θάλασσα, από οποιαδήποτε δυτική παραλία.

9. Το αγαπημένο σου εστιατόριο / bar / cafe;

Γενικά δεν πίνω καφέ αλλά όταν θα θελήσω να πιώ έναν και να τον απολαύσω δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για μένα και την οικογένειά μου από το βιβλιοπωλείο “Πλους”, στον πίσω κήπο τους. Όσο για φαγητό στην ψαροταβέρνα “Ακρογιαλιά” στην Μπούκαρη με τα παιδιά να παίζουν μέσα στη θάλασσα.

10. Που αλλού θα μπορούσες να ζήσεις στην Ελλάδα;

Τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που θα έλεγα ότι είναι πολύ κοντά στη νοοτροπία της Κέρκυρας, οπότε η μετάβαση μου ήταν σχετικά ομαλή. Και λέω σχετικά γιατί έχασα σχεδόν 2 χρόνια από την εξερεύνησή της, με τον COVID.

Για να δείτε περισσότερες συνεντεύξεις της στήλης My Land Rules, πατήστε ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ