16.8 C
Corfu
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026

Συγκινητική ατμόσφαιρα κυριάρχησε στη συναυλία της “Μάντζαρος”

Το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας 10/4, την καθιερωμένη συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας, ενόψει των ημερών των Αγίων Παθών. Η συναυλία έγινε σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο και το ρεπερτόριο της ήταν στο κλίμα των ημερών. Κυριάρχησε μια συγκινητική ατμόσφαιρα.

Των έργων που ερμηνεύτηκαν, δέσποσε «Η λειτουργία για την ειρήνη» του Karl Jenkins, που ερμηνεύτηκε από το μουσικό σώμα της ΦΕΜ και από την επιβλητική χορωδία των 120 ατόμων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε διδασκαλία Δημήτρη Κτιστάκη. 

Επίσης ξεχώρισαν το «Adagio» του Albinoni, καθώς και τα πένθιμα εμβατήρια «Παθητική» του Αλ. Γκρεκ, «Το βασίλειο του Πλούτωνα» του Δ. Ανδρώνη και «La Madruga» του Αμπέλ Μορενο Γκόμεζ, τα οποία ανήκουν στο ρεπερτόριο της «Μάντζαρος» και «μύησαν» το κοινό στο κλίμα του Κερκυραϊκού Πάσχα. 

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον Αρχιμουσικό μας Σωκράτη Άνθη, διευθυντή και συντονιστή όλων αυτών των μουσικών σχημάτων.

Πολλές ευχαριστίες για την αποψινή επιτυχία αρμόζουν στους Μουσικούς μας, στους χορωδούς, στους σολίστες μας (Τάσο Ασπιωτη, Χρήστο Χατζηναθαναηλ, Μαρία Καλουτσάκη), αλλά κυρίως στο κοινό μας, που μας τίμησε, για άλλη μια φορά με την τόσο συγκινητική παρουσία του, με μια μικρή έκφραση συγγνώμης για μέρος του κοινού που δεν κατάφερε να παρακολουθήσει τη συναυλία μας, εξαιτίας εξάντλησης της χωρητικότητας του θεάτρου. 

Χρόνια πολλά σε όλους, είθε να έχουμε υγεία και να περάσουμε τις Άγιες μέρες του Πάσχα, με τον μοναδικό τρόπο που εμείς οι Κερκυραίοι ξέρουμε.

Εκ του ΔΣ της Φ.Ε.Μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ