12.9 C
Corfu
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Κανείς χωρίς βοήθεια στη Μητρόπολη και τις ημέρες του Πάσχα

Με μεγάλη αγάπη και συμπαράσταση τόσο από τις ενορίες, όσο και από φορείς κι επιχειρήσεις, αλλά, κυρίως από τους απλούς ανθρώπους, η Μητρόπολη Κερκύρας προσπάθησε κανείς να μη μείνει αβοήθητος τις άγιες ημέρες του Πάσχα, όχι μόνο ως προς το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και ως προς τα είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως στις οικογένειες.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Τρίτη 12 Απριλίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη διένειμε 300 δέματα αγάπης με τρόφιμα, κρέας και είδη πρώτης ανάγκης για τους δικαιούχους των 4 κοινωνικών παντοπωλείων που διατηρεί στο νησί στις περιοχές της Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.

Την προσπάθεια στήριξαν, μεταξύ άλλων, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με τη μηνιαία χορήγηση σε κοτόπουλα για τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και σε τρόφιμα που προσφέρονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως και για το τυρί αυτές τις ημέρες.

Με προσωπική του επικοινωνία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος κινητοποίησε κι ευχαρίστησε στη συνέχεια εκείνους τους φορείς του νησιού οι οποίοι συμμερίζονται τον αγώνα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως και των Κοινωνικών παντοπωλείων, προκειμένου να γιορτάσουν όλοι με αξιοπρέπεια τις ημέρες του Πάσχα.

Τη διεύθυνση των super markets “Diellas” και συγκεκριμένα τους κυρίους Κουλούρη και Αθηναίο, που και τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο προσφέρουν όλα τα τρόφιμα που περιέχει η σακούλα σε όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα, ρύζι, ντοματοπολτό, αλεύρι, απορρυπαντικά, είδη πρώτης ανάγκης.

Τον Προκόπη Ζέρβα από τις Η.Π.Α., ο οποίος με δικά του έξοδα ετοίμασε δέματα με αρνί για τις ανάγκες των κοινωνικών παντοπωλείων.

Τη Ναυτιλιακή Εταιρεία “Kerkyra Seaways” και συγκεκριμένα τους Απόστολο Σουλιώτη και Αθανάσιο Γεροντάκη για την προσφορά σε χρηματικό ποσό για την αγορά κρέατος.

Το Ξενοδοχείο “Marbella Corfu Hotel” στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Περιστερών και το διευθυντή κ. Γουρζή που πρόσφεραν 170 δέματα με κοκόρια για το κοινωνικό παντοπωλείο Λευκίμμης, καθώς και για αρκετές οικογένειες του Νότου.

Το Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας, τον πρόεδρο και τα μέλη που βοηθούν το κοινωνικό παντοπωλείο πάντα στις γιορτές με χαρτικά.

Το Εργοστάσιο Ξυλείας “Ντουροξύλ” στην περιοχή των Βελονάδων που προσέφερε όλες τις σακούλες με αρνί για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Σιδαρίου.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που πριν λίγες μέρες συγκέντρωσε αρκετά τρόφιμα για τις ανάγκες όλων των κοινωνικών παντοπωλείων του Νησιού.

Τον Σπυρίδωνα Αρταβάνη για τα δέματα με αρνί που προσέφερε για τις ανάγκες των κοινωνικών παντοπωλείων ενόψει Πάσχα.

Τα σούπερ μάρκετς Diellas, Α.Β. Βασιλόπουλος, Lidl, Μασούτης, Σκλαβενίτης, Καζιάνης, Coop Market για τα τοποθετημένα καλάθια στην έξοδο των καταστημάτων, όπου μπορούν οι συνάνθρωποί μας να προσφέρουν τρόφιμα στα καλάθια της αγάπης, καθώς και τους υπευθύνους και το προσωπικό όλων των σούπερ μάρκετς.

Το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος που προσέφερε λάδι στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Τους εθελοντές που στηρίζουν το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως εβδομαδιαία, που βοηθούν να συγκεντρωθούν και να τακτοποιηθούν τα τρόφιμα.

Τον Ι.Ν.Υ.Θ. Κασσιώπης και τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Σιδαρίου για την προσφορά τους σε αρνί φέτος το Πάσχα, καθώς και τις ενορίες και τα μοναστήρια μας.

Το Δημήτρη Καραπουτουλίδη από τη Θεσσαλονίκη για την προσφορά του σε τρόφιμα ενόψει Πάσχα.

Για μία ακόμη χρονιά η Μητρόπολη Κερκύρας συντόνισε και βοήθησε ώστε, προς δόξαν Θεού, ο λόγος του Κυρίου “επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν” να εκπληρωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ