11.9 C
Corfu
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Γιατί αγαπάμε τις γυναίκες”; 20+1 Κερκυραίοι απαντούν…

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ζητήσαμε από 21 Κερκυραίους να μας πουν “Γιατί Αγαπάμε τις Γυναίκες”

Ευγένιος Βογιατζόγλου

(Pizzaland)

Ευγένιος Βογιατζόγλου: Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί μας ολοκληρώνουν, σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκονται στην ζωή μας. Χωρίς αυτές, η ζωή μας θα ήταν φτωχότερη!

Γρηγόρης Δαφνής

(Ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης)

Γρηγόρης Δαφνής: Η γυναίκα για εμένα  είναι ένας πλήρης κύκλος και μέσα της βρίσκεται η δύναμη να δημιουργεί, να ανατρέφει και να μεταμορφώνει! Τι θα ήμασταν χωρίς τις γυναίκες; Αυτές είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, ο λόγος για τις περισσότερες στιγμές χαράς στη ζωή μας, η αιτία για τα πλατύτερα χαμόγελα και τις μεγαλύτερες αλήθειες που μοιραζόμαστε. Υ.Γ. Τα έχει γράψει άλλωστε όλα στο “Εκείνη” ο Φοίβος Δεληβοριάς!!!

Φώτης Σκαρλάτος

(Agroland Corfu)

Φώτης Σκαρλάτος: Όπως τα λουλούδια δίνουν την λάμψη τους και την ομορφιά τους στον κήπο μας…Οι γυναίκες μας, είναι τα λουλούδια της ζωής μας!

Άκης Μεσσιάν

(infoDATA)

Άκης Μεσσιάν: Γιατί απλά είναι πανέμορφες…Γιατί κανείς άλλος δεν σε κάνει να νιώθεις τόσο ευχάριστα αφελής!

Σπύρος Σπίγγος

(Quality Fruit Center)

Σπύρος Σπίγγος: Η σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στη γυναίκα είναι μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γιορτή που πρέπει να τιμάμε για πολλούς ξεχωριστούς λόγους! Γυναίκα σημαίνει, μητέρα, σύζυγος, αδελφή, φίλη. Άρα ο καθένας μας έχει το λιγότερο, έναν λόγο να τιμήσει περισσότερο αυτή την μέρα. Για έναν άνδρα, η σύζυγος είναι λαχείο κι εγώ είμαι τυχερός που το κέρδισα με την πρώτη! Προσεύχομαι στο Θεό να μας την αφήσει κοντά μας, όσο πιο πολύ γίνεται γιατί την θέλουμε, την αγαπάμε και  την έχουμε όλοι μας ανάγκη! Πρέπει πάντα να προσέχουμε και να σεβόμαστε τον άνθρωπο (γυναίκα), που έχουμε πλάι μας. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!!!

Νίκος Τριανταφύλλου

(Solar Club Corfu)

Νίκος Τριανταφύλλου: Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί…”Ο Παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα”  Mark Twain

Αριστοτέλης Μέγκουλας

(Pomo d’Oro Corfu)

Αριστοτέλης Μέγκουλας: Αγαπάμε τις γυναίκες για τις αντιθέσεις και τα φεγγάρια τους. Αγαπάμε την πολυπλοκότητα και την απλότητα της σκέψης τους. Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί με την δαιδαλώδη σκέψη τους κάνουν τα εύκολα δύσκολα και τα δύσκολα εύκολα. Αγαπάμε τις εντάσεις που δημιουργούν και την ηρεμία που προσφέρουν σε μία αγκαλιά. Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί μας θυμίζουν τις νεράιδες από τα παραμύθια. Αγαπάμε τις γυναίκες για τα αλμυρά τους δάκρυα και τα γλυκά τους χείλη. Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί μπορούν να είναι γλυκές, πικρές, ξινές, αλμυρές, πικάντικες, ταυτόχρονα. Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί παρότι φτιάχνουν τα καλύτερα φαγητά παραμένουν πάντα αυτές οι πιο νόστιμες. Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν τελείωσε. Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί μας παρακινούν να γίνουμε καλύτεροι. Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί κυοφορούν τη ζωή. Αγαπάμε τις γυναίκες γιατί προκαλούν τη ζωή.

Σπύρος Καρδάκης

(Γυναικόλογος – Μαιευτήρας)

Σπύρος Καρδάκης: Η γυναίκα είναι η πηγή της ζωής!

Νίκος Νούσης

(Ψυχίατρος)

Νίκος Νούσης: Η πολυδιάστατη ζωή και η διαχείρισή της, από την αρχή του κόσμου, απαιτεί οργάνωση, συναίσθημα, λογική, στοργή, ενσυναίσθηση και διορατικότητα. Αγαπάμε πολύ τις γυναίκες γιατί χωρίς αυτές δε θα υπήρχε ούτε πολυδιάστατη ζωή μήτε διαχείρισή της!

Ιωσήφ Μποτετζάγιας

(Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος)

Ιωσήφ Μποτετζάγιας: Μάνα, γιαγιά, φίλη, σύντροφος, κόρη, εγγονή… τόσοι πολλοί ‘αριθμητές’ με κοινό παρονομαστή την αγάπη!

Βίκτωρας Μπουχάγιαρ

(Προσκοπική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας)

Βίκτωρας Μπουχάγιαρ: Γιατί αγαπάμε της γυναίκες;;; Οι γυναίκες έχουν τον σημαντικότερο ρόλο στην ζωή ενός άντρα. Η γυναίκα-μάνα σε φέρνει και σου δίνει ζωή, με την γυναίκα-αδελφή περνάς τα παιδικά σου χρόνια, η γυναίκα-σύζυγος δίνει ποιότητα στη ζωή σου, η γυναίκα-κόρη γεμίζει την υπόλοιπη ζωή σου. Αν προσφέρεις την αγάπη σου στις γυναίκες, το κάθε δευτερόλεπτο της ζωής τους θα είναι γεμάτο ευτυχία!!!

Κώστας Χριστοφοράκης

(Καθηγητής Φυσικής Αγωγής/ Προπονητής ποδοσφαίρου)

Κώστας Χριστοφοράκης: Θα μπορούσα να βρω χίλιους δυο λόγους γιατί αγαπάμε τις γυναίκες…Γιατί είναι το έτερον ήμισυ, γιατί αποτελούν την ήρεμη δύναμη, γιατί είναι πιο έξυπνες από εμάς τους άντρες…Ο σημαντικότερος όμως λόγος για μένα είναι γιατί γυναίκα = ζωή (κυριολεκτικά) και ζωή = γυναίκα (μεταφορικά)!!! Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου!

Νηρέας Νεράντζης

(Prowear)

Νηρέας Νεράντζης: Η γυναίκα είναι η ίδια η ζωή, η δημιουργία, η ελπίδα. Είναι το πιο ολοκληρωμένο φύλο από τα δύο. Μακάρι η μέρα αυτή να εξυμνεί κάποτε την ίδια τη γυναίκα και να μην χρειάζεται να μιλάμε για τον αυτονόητο σεβασμό προς αυτήν και τα ίσα δικαιώματα της. Χρόνια πολλά στη μαμά, την κόρη, τη σύζυγο!

Θωμάς Δραγώνας

(Φωτογράφος)

Θωμάς Δραγώνας: Τις γυναίκες τις αγαπάμε γιατί σου χαρίζουν την πρώτη αγκαλιά όταν γεννιέσαι κι επειδή είναι ο ορισμός της έλξης. Τις αγαπάμε γιατί είναι η κινητήριος δύναμη δημιουργικότητας σε πολλές τέχνες. Τις αγαπάμε επειδή μόνο αυτές γνωρίζουν να μιλάνε κατ’ ευθείαν μέσα σου και όχι στ’ αυτιά σου και γιατί μόνο εκείνες ξέρουν να σου δείξουν το δρόμο προς την τρέλα!

τί ζωντανεύουν τη ζωή μου και τη γεμίζουν χρώμα. (Και οι τρεις)!

Σπύρος Κολοβός

(Kolovos B&S)

Σπύρος Κολοβός: Γιατί πίσω απ’ όλες τις χαρές της ζωής υπάρχει μια γυναίκα!

Γιώργος Όρφανος

(Leader S/A)

Γιώργος Όρφανος: Τις αγαπάμε γιατί μας παιδεύουν ευχάριστα!

Νίκος Μαυρωνάς

(Συνταξιούχος καθηγητής Θρησκευτικών)

Νίκος Μαυρωνάς: Αγαπώ τη γυναίκα γιατί σε αυτήν χρωστώ την ύπαρξη μου και χωρίς αυτήν στην ζωή μου θα ήμουν λειψός…

Αλέξανδρος Αναλύτης

(Ιδιωτικός Υπάλληλος)

Αλέξανδρος Αναλύτης: Γυναίκα. Κάθε μία έχει κάτι μοναδικό και αναντικατάστατο.

Χρήστος Διαβάτης

(Star FM 88.8 & Rythmos 99.7 & Life News 102.9)

Χρήστος Διαβάτης

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας κι εύλογα μια σκέψη έρχεται στο μυαλό κάθε άντρα. Γιατί βρε αδερφέ αγαπάμε τις γυναίκες;

Πολλοί, γρήγορα θα απαντήσουν ότι είναι οι μάνες που μέσα από επίπονη προσπάθεια, μας έφεραν σε αυτό τον κόσμο, άλλοι θα απαντήσουν γιατί είναι οι τόσο αγαπημένες μας αδερφές και τέλος οι σύζυγοί μας…Υπάρχουν όμως και άλλοι πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως πιο ‘’ιδικοί’’.

Μήπως αγαπάμε τις γυναίκες επειδή είμαστε καλοπερασάκηδες και μας φροντίζουν; Ή μήπως γιατί είναι θηλυκά και με τα νάζια τους μας παίρνουν τα μυαλά; Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι οι γυναίκες μας χαρίζουν τη ζωή είτε μέσα από την εγκυμοσύνη είτε εντελώς διαφορετικά μέσα από ένα χαμόγελο όταν επιστρέφουμε από τη δουλειά.

Βλέποντας το από μια άλλη οπτική εγώ προσκοπικά ένα από τα πράγμα που αγαπάω στις γυναίκες είναι ότι το μυαλό τους πολλές φορές σκέφτεται εντελώς διαφορετικά από το δικό μας και αυτό δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα.

Οι παλαιότεροι αγαπούσαν τις γυναίκες γιατί τους αφιερώνονταν ολοκληρωτικά και για όλο τους τον βίο. Οι εποχές βέβαια έχουν αλλάξει και μας δίνεται ένας ακόμη λόγος να τις αγαπήσουμε μιας και είναι ισότιμες πια με τους άντρες και συμβάλουν το ίδιο στην διαβίωση της οικογένειας. Θα μπορούσα να γράφω ώρες για αυτό το θέμα αλλά δεν θέλω να σας κουράσω.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω στους δύσπιστους ότι ένας καλός λόγος για να αγαπάμε τις γυναίκες είναι ότι μερικές φορές αποδεικνύονται πιο άντρες από τους άντρες.

Δεν ξέρω τελικά αν συμφωνείτε με όλα τα παραπάνω, δείτε τα απλά ως τροφή για σκέψη και όχι σαν κάτι δεδομένο και σίγουρο γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για μια γυναίκα όσο και αν την αγαπάς.

Χρόνια σας πολλά!

Παναγιώτης Καλόγερος

(Ραδιοφωνικός Παραγωγός Rythmos 99.7 & Ασφαλιστικός Σύμβουλος)

Παναγιώτης Καλόγερος

Η 8η Μαρτίου δεν είναι μια απλή και συνηθισμένη μέρα. Είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

Μεταξύ μας όμως τις Γυναίκες τις αγαπάμε, τις τιμάμε και πάνω απ’ όλα της ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.  Οι γυναίκες είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, οι γυναίκες είναι ο λόγος για τις περισσότερες στιγμές χαράς μας.

Αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες ο κόσμος θα ήταν ΑΚΑΡΔΟΣ, κακά τα ψέματα εκείνες είναι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις σε μια δύσκολη κατάσταση!

ΑΓΑΠΑΜΕ λοιπόν τις γυναίκες γιατί είναι αυτές που μας κάνουν καλύτερους Ανθρώπους.

Δεν μπορείς να μην αγαπάς τις γυναίκες όταν είναι αυτές που σε φέρνουν στη ζωή, σου δίνουν απλόχερα ΑΓΑΠΗ και πολύτιμα εφόδια για να προχωρήσεις στη ζωή σου!

Γενικά αγαπάμε τις γυναίκες γιατί είναι ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ, ΕΞΥΠΝΕΣ και ΜΟΙΡΑΙΕΣ!!!

Τέλος θα κλείσω με μια αγαπημένη μου φράση από έναν  μεγιστάνα που πραγματικά αγάπησε τις γυναίκες όσο ποτέ άλλο τον ΜΕΓΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ: «Αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, τα λεφτά δεν θα είχαν σημασία»!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΩΡΑΙΕΣ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕΣ!!!

Δημήτρης Αποστόλου

(Μετεωρολόγος & Ραδιοφωνικός Παραγωγός Star FM 88.8)

Δημήτρης Αποστόλου

Η 8η Μαρτίου δεν είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!
Όμως θα έπρεπε να είναι μια συνηθισμένη μέρα, χωρίς ευχές και χωρίς «χρόνια πολλά», αφού τις γυναίκες τις σεβόμαστε, τις αγαπάμε, τις στηρίζουμε και τις τιμάμε κάθε ξεχωριστή ημέρα του χρόνου…ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας!
Στην ερώτηση γιατί λατρεύω τις γυναίκες, η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από εκατοντάδες λόγους, θα περιοριστώ στους πιο σημαντικούς για μένα, αυτούς που καθόρισαν την αγάπη μου για το γυναικείο φύλλο από την παιδική ηλικία μου.

Λατρεύω τις γυναίκες…

Γιατί μας φέρνουν στον κόσμο, μας δίνουν ζωή και μας στηρίζουν…Μητέρα, Κόρη, Αδερφή, Σύντροφος, Φίλη!
Γιατί μας χαρίζουν το δώρο της πατρότητας μέσα από τη γέννηση των παιδιών μας!
Γιατί μας κάνουν καλύτερους άντρες και κατ’ επέκταση καλύτερους ανθρώπους!
Γιατί μια γυναίκα μπορεί να στηρίξει την οικογένεια και αν χρειαστεί να παίξει και τους δύο ρόλους, της Μητέρας και του Πατέρα!
Για εκείνη την αποκαλυπτική πρώτη φορά που κάνουμε έρωτα μαζί τους και εν μέρει κατανοούμε τον λόγο της ύπαρξης μας!
Γιατί μια γυναίκα ομορφαίνει με την παρουσία, το χαμόγελο και το μπρίο της, κάθε χώρο που θα βρεθεί!
Γιατί μια γυναίκα ξέρει τον τρόπο να σε κάνει να χαμογελάσεις και να ηρεμήσεις ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα!
Γιατί όλα ή σχεδόν όλα τα κάνουμε για να γοητεύσουμε μια γυναίκα!
Γιατί έχουν τη δύναμη να ξεκινήσουν ακόμα και ένα πόλεμο…”Ωραία Ελένη” !
Γιατί ολόκληρος
James Bond κινδύνεψε για μια γυναίκα…007 “For Your Eyes Only” !
Γιατί έχουν «μαγικούς & αθέμιτους» τρόπους  να σε πείσουν για το οτιδήποτε και όταν κάνουν νάζια δεν μπορείς να τους αντισταθείς!
Για το μοναδικό & σύνθετο μυαλό τους, δεν είναι μονοδιάστατες και αποδεικνύονται πιο έξυπνες και πιο δυνατές από τους άντρες!
Γιατί αν ο άντρας είναι το κεφάλι, η γυναίκα είναι ο λαιμός…και το κεφάλι γυρίζει πάντα, εκεί που γυρίζει ο λαιμός…”
My Big Fat Greek Wedding” !
Γιατί…«Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πει, μια γυναίκα που αγάπησε πολύ»…Καίτη Γκρέυ!
Γιατί είναι ερωτικές, αισθησιακές, τρυφερές και μπορούν να γίνουν ανεπανάληπτες και συγκλονιστικές…είναι η προσωποποιημένη δύναμη της φύσης!
Για όλα αυτά και για άλλους  -∞ / +∞ λόγους…

“SHE may be the face I can’t forget
The trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay
SHE may be the song that summer sings
Maybe the chill that autumn brings
Maybe a hundred different things
Within the measure of a day”

Βασική φωτογραφία: Images Αlexandros Melidis G. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ