Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θέμα «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα» με ένα 2μερο πολιτιστικών εκδηλώσεων:
Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δράση με τίτλο «Εισαγωγή στο σύγχρονο ιαπωνικό χορό Butoh», με την οποία οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τον χορό Butoh μέσα από μια ιδιαίτερη, βιωματική εμπειρία. Το ΜΑΤΚ ευχαριστεί θερμά την Ελένη Καλλιοπούλου, εικαστικό, performer και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για την άψογη συνεργασία.
Την Κυριακή 19 Μαΐου το κοινό παρακολούθησε την πολυμορφική καλλιτεχνική μουσική εκδήλωση με τίτλο «Πνοές-Ιερή Μουσική», όπου ακούστηκαν έργα αναγεννησιακά–μπαρόκ, λατρευτικής μουσικής καθώς και πιο μοντέρνα νεοκλασική μουσική, κινηματογραφική, latin, jazz και tango. Το ΜΑΤΚ ευχαριστεί θερμά τη Sophie Andree, International Master for Sound Healing και Vibrational Therapist, Scientific Counsellor-Member of the Kerala University, India, για την πολυετή της προσφορά στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας και για την άψογη συνεργασία.