12.9 C
Corfu
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026

Βαρκαρόλα 2025 στο Φαληράκι

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (ΟΚΕ), η ΠΙΝ και η ΠΕΔΙΝ συνδιοργανώνουν την εκδήλωση “Βαρκαρόλα 2025”, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 10 Αυγούστου και ώρα 21.30, στο Φαληράκι.

Η “Βαρκαρόλα”, είναι μια τοπική γιορτή των νεότερων χρόνων, που οργάνωσε το 1984 ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Ε.) σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της σωτηρίας του Nησιού από την πολιορκία των Οθωμανών το 1716 και τη νίκη των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων που μαζί με τους Κερκυραίους και τους υπόλοιπους Επτανήσιους, κατάφεραν να κρατήσουν τα εδάφη της τότε Ενετικής Δημοκρατίας ελεύθερα από τους Οθωμανούς.

Η σημαντική αυτή νίκη των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων, απέτρεψε την τελευταία προσπάθεια επέκτασης του Οθωμανικού κράτους προς τη Δύση. Έτσι, η Βενετία διατήρησε την παρουσία της στη Νότια Αδριατική για πάνω από ένα αιώνα ακόμη, και τα Επτάνησα παρέμειναν ως μέρος του δυτικού κόσμου επιτρέποντάς τους να διαμορφώσουν την ιδιαίτερη πολιτιστική τους ταυτότητα.

Σκηνοθεσία/Κείμενα/Αφήγηση: Ναταλία Καποδίστρια

Μουσικοί συντελεστές: Κερκυραϊκή Καντάδα Μαντολινάτα (Διεύθυνση Απόστολος Βαλσαμάς), Χορωδία Κανονιού (Διεύθυνση Σταματίνα Καρύδη), Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων (Διεύθυνση Απόστολος Βαλσαμάς).

Τραγούδι: Αναστασία Τζιλιάνου, Ψαλμός: Γιώργος Λαδοβρέχης-Ολυμπία Δούλη, Αρμόνιο: Γιάννης Κούρκουλος.

Συμμετέχουν με σκάφη και πληρώματα η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας (ΠΟΙΑΘ), ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κόντρα Φόσσα και ο Χορευτικός Όμιλος Κέρκυρας.

Φωτογραφία: Νίκος Γιοχάλας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ