12.9 C
Corfu
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026

Συλλυπητήρια της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης για τον θάνατό του χαράκτη Γ. Κεφαλληνού

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του διακεκριμένου χαράκτη Γιώργου Κεφαλληνού, για τον θάνατό του.

Ο Γιώργος Κεφαλληνός γεννήθηκε στις Νύμφες Κέρκυρας το 1931. Φοίτησε στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας με δασκάλους τον Άγγελο Κοντή και το Νίκο Ζερβό.

Με τη χαρακτική ξεκίνησε να ασχολείται από το 1975. Έχει παρουσιάσει έργα του (Ζωγραφική, Χαρακτική), σε ατομικές εκθέσεις στην Κέρκυρα το 1975, 1977, 1980 και αποκλειστικά Χαρακτική το 1999, 2005 στη Ρουμανία-Μουσείο Florean και το 2005 στην Ένωση Ελλήνων Χαρακτών.

Πολλές οι συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις (Παγκόσμια Εβδομάδα Τέχνης Unesco, Άρμα Θέσπιδος, Αλεξανδρούπολη, Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Αέναον Αθήνα, Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, Βενετία, Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, Δήμος Κασσωπαίων Κέρκυρα, Ρουμανία, Ισπανία, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Καΐρειος Βιβλιοθήκη Άνδρου κ.α.).

Η θεματολογία του επικεντρώνεται στην τοπιογραφία, αλλά και σε ό,τι σχετίζεται με την Κέρκυρα. Στη χαρακτικά του έργα, όπως το συγκεκριμένο, αντιπαραθέτει λιγότερο ή περισσότερο αναγνωρίσιμα φυσικά στοιχεία με αφηρημένους συνθετικούς όγκους, δημιουργώντας έτσι μια ποιητική ένταση ανάμεσα στο αναπαραστατικό και στο ανεικονικό.

Έργα του εκτίθενται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, Κερκυραϊκή Πινακοθήκη στην Αίθουσα Χαρακτικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ